neděle 30. března 2014

DIY - Jak na jednoduchý a účinný pleťový peeling

Krásné dobré ráno,

v dnešním článku bych vám ráda ukázala, že si kvalitní, velmi levný a přitom účinný peeling hravě zvládnete ukuchtit doma. A žádnou vědu, ani složité ingredience v tom nehledejte. Vše je až směšně jednoduché.

Na výrobu peelingu budete potřebovat:

  • uzavíratelný kelímek 
  • ovesné vločky
  • kávu do překapávače
  • olivový olej
  • med
  • citrón 

Postup je rovněž velice jednoduchý, ale pro pořádek vám vše popíšu. 




1. Ovesné vločky si namelete či jinak rozdrťte na hrubost, která vaší pleti nejlépe vyhovuje a nasypete do připraveného kelímku. Já použila asi 2-3 polévkové lžíce. 


2. Dále přisypte kávu, která má v tomto peelingu hlavní obrušovací podíl. Jelikož jsou zrníčka dostatečně jemná, tak se nemusíte bát podráždění, ale díky jejich množství je peeling hodně účinný. Pokud se bojíte, že vás budou zrníčka příliš dřít, tak stačí pouze troška. Já použila 3 čajové lžičky. Navíc obsažený kofein vaši pleť také skvěle probudí a lehce vypne. Kávu můžete nahradit např. cukrem či solí. Výběr je tedy na vás. 

3. Přilijte asi 2-3 čajové lžíce olivového oleje. Pokud vám olivový olej nevyhovuje, tak můžete použít jiný např. jojobový či dýňový. Olej nám směs nejen krásně spojí, ale také zajistí, že pleť zůstane po peelingu hydratovaná a vláčná. 




4. Na závěr přidáme tak dvě čajové lžičky medu. Ten nám konzistenci hezky zahustí, ale především bude o pleť pečovat a dodá jí potřebnou výživu. Pak stačí do směsi nakapat trochu citrónové šťávy (nemusí být) a máte hotovo. 



5. A takto vypadá hotový produkt. Pokud máte peeling moc řídký, tak můžete přidat ještě trochu kávy či vloček. Pokud se vám naopak zdá, že je moc hutný, tak přidejte olivový olej či citrónovou šťávu. 



Vidíte, že je vše extra jednoduché. Věřím, že většinu přísad určitě má každý z vás doma, tak proč si nevyrobit peeling dle svých představ. Navíc je čistě přírodní. Já si tento rychlý, domácí peeling moc oblíbila a to natolik, že jsem už jeden celý kelímek spotřebovala. Peeling doporučuji uchovávat na chladnějším místě. Já peeling používala ob den a vždy jsem se těšila na tu kakaovou vůni, skvělou účinnost a především extra hladkou a vyživenou pleť. S žádným jiným peelingem jsem nebyla natolik spokojená.


Co na něj říkáte? Vyzkoušíte, nebo radši zůstanete u kupovaných peelingů? 

Radu 

pátek 28. března 2014

Ladybox eko-edice – březen 2014

Krásné ráno

v dnešním článku se podíváme na to, co mi včera doputovalo v Ladyboxu s přívlastkem eko-edice. Jen na úvod bych chtěla říct, že jsem si box kupovala téměř po půl roce. Předchozí boxy mě nijak nenadchly a obsah se mi zdál, že jde od devíti k pěti. Ale březnový box jsem objednala ze tří důvodů. Zaprvé kvůli tomu, že mělo jít o přírodní, tedy eko- edici obsahující jen čistě přírodní, pečující kosmetiku. K té já poslední dobou dost tíhnu, takže to byl první motivátor. Za druhé, jsem měla v březnu narozeniny a jednoduše jsem si chtěla udělat radost :D. A za třetí, jsem chytla nějakou páteční akci, kdy byl box levnější o 50 Kč, takže mě místo 339 Kč vyšel jen na 289 Kč, což mě dost potěšilo.

Ale asi vás až tak nezajímá, co mě vedlo k tomu si box objednat, ale jeho obsah a jak jsem s ním spokojená. Tak jdeme tedy na to.

Box přišel, jak je zvykem v papírové krabici, která tentokrát nebyla růžová ale hnědá, kartonová. Po otevření mě čekalo překvapení, neboť jsem v přepravní krabici již nenašla žádný box, ale hned letáčky a samostatné přípravky. To mě trochu zamrzelo, neboť jsem se na nějakou hezkou krabici těšila. Ale zase musím uznat, že takovéto chování je samozřejmě více ekologické, neboť se šetří lesy. Takže tady myslím box splnil, co předeslal. A to, že půjde o eko- edici se vším všudy, tedy i šetřením na papíru. Kartička s obsahem byla rovněž nahrazena pouze větším listem papíru. Spodek krabice byl vystlán klasickou papírovou vystýlkou, jak je zvykem.

Po otevření na mě tedy vybafly nějaké ty letáčky a pytlíčkové vzorečky, ke kterým se dostanu později.  Obsah boxu byl následující:


Dr. Hauschka Pleťové tonikum, 100 ml, plné balení, prodejní cena 518 Kč

Hlavní aktér toto boxu byla značka Dr. Hauschka. Nevím kolik bylo možných variant, ale já jsem obdržela pleťové tonikum. Myslím, že se zasílalo ještě čistící mléko. Z této značky mám velkou radost, neboť  jsem od ní ještě nic nezkoušela. A že jsem dostala právě tonikum byl asi osud. Již dlouho totiž plánuji do své péče nějaké to tonikum zařadit, ale pořád jsem se k tomu nemohla odhodlat. Tak a teď ho už mám a to rovnou v takto úchvatné lahvičce a zcela přírodní. Jedná se o pěstící tonikum, které podporuje funkci pokožky, posiluje její látkovou výměnu, reguluje objem vazivového vlákna a dodává pleti růžový a oživený vzhled. Zní to skvěle a už se těším, až se dám do testování. Za mě tedy jednička s hvězdičkou.


Yves Rocher, Hydratační micelární voda, 200 ml, plné balení, prodejní cena 285 Kč

Z tohoto výrobku mám opět radost, neboť mi přišel vhod. Současná Dermacolí micelárka mi pomalu dochází, takže je fajn mít další odličovač v zásobě. Tato micelární voda obsahuje rostlinné výtažky, které o pleť pečují, hydratují a regenerují. A to vše bez obsahu parabenů, minerálních olejů, barviv a silikonů. Navíc se mi dost líbí její balení a krásná jemná vůně. Za mě tedy velice dobře zvolený produkt. A že je to znovu Yves Rocher mi nevadí, neboť tuto značku nijak probádanou nemám.



Urban Veda, čistící gel, 20 ml, cestovní balení, plná cena za 150 ml je 269 Kč

Pro mě úplně neznámá značka, což samozřejmě moc vítám. Moc se mi líbí balení gelu, ta lahvička je úžasná, navíc ta vůně mě totálně učarovala. Doufám, že se mi tento čistící gel, který obsahuje bioaktivní kurkumu, ovocné antioxidanty, enzymy a vitamíny, osvědčí. Pokud ano, tak hned si kupuji plné balení. Tak moc mě ta vůně dostala.

Urban Veda, denní krém, 10 ml, cestovní balení, prodejní cena za 50 ml je 499 Kč

Krém opět úžasně voní, obsahuje bioaktivní směs botanických extraktů, které pleť rozjasňují a podporují regeneraci buněk. Rovněž působí proti hyperpigmentaci, sjednocuje tón pleti a hydratuje jí. Na krém jsem velice zvědavá a jeho zařazení velice vítám.



Lavera, Univerzální krém, 25 ml, cestovní balení, prodejní cena za 150 ml je 187 Kč

Poslední výrobek je univerzální krém v kelímku od Lavery. Ani s touto značkou nemám zkušenost, takže se na otestování těším. Má se jednat o hutný a výživný univerzální krém, který ocení především suchá a namáhaná pleť. Obsahuje bambucké máslo, mandlový olej, které pleť vyživují a hydratují. Myslím, že to bude moc fajn výrobek, který jistě upotřebím.



Dále jsem boxu našla letáček a  dva vzorky zklidňujícího krému od Weledy. Oba mají 4 ml. Dále vzorek Kivvi denního krému s maliníkovým olejem a výtažkem z jablka. O této značce jsem slyšela dost chvály, tak krém velice ráda vyzkouším. Poslední vzoreček je hloubkově čistící gel od Salcury.




Za mě má box plný počet bodů. Ze všech výrobků jsem nadšená a už se těším až se pustím do testování. Musím říct, že jsem velice ráda, že jsem po delší době dala Ladyboxu zase šanci. Tentokrát se box velice vydařil.

Co říkáte na bio edici. Líbí? Objednávaly jste?


Radu 

středa 26. března 2014

Lesklé rtíky díky Bourjois

Hezký den milé čtenářky,
nikdy jsem nebyla moc velkým fanouškem lesků na rty především protože po jejich aplikaci většinou rty lepí a taky se na mi vždy na leskly lepily vlasy. Ale i přes to se mi lesklé a třpytivé rty moc líbí. Proto jsem chtěla nějakou rtěnku, která se na rtech bude blýskat jako lesk. Tu jsem hledala u všech možných značek, jak z drogérií, tak i v parfumerkách. A nakonec jsem zakotvila u mé oblíbené francouzské značky Bourjois.


V jejich Shine Edici (rtěnky s leskem) jsem si vybrala odstín 24. Je to taková přirozená růžovofialková barva. Tenhle odstín se mi líbí, vypadá přirozeně, jen o trochu líp než mé vlastní rty. 



Obal rtěnky se mi líbí moc, je lesklý stříbrný s tyrkysovým nápisem edice rtěnek. Vysouvací část rtěnky je vyrobena z tyrkysového plastu a průhledného plastu a na dně jde přímo vidět barva rtěnky + je na něm uvedené číslo odstínu. 


Složení rtěnky je také výborné – podle výrobce neobsahuje parabeny a rty vyživuje díky obsahu másla z manga, másla shea a vitamínu E. Tyto složky jsou také důvodem velké hydratační schopnosti této rtěnky. Je pravda, že rty jsou vláčné skoro jako po použití balzámu na rty.

Vůně rtěnky je sladká, bonbónová, já mám voňavé rtěnky ráda, takže tohle oceňuju a líbí se mi to.

Konzistence rtěnky je příjemně krémová, nanáší se hladce a přímo po kůži rtů klouže. Nezvýrazňuje na rtech vrásky ani šupinky. A kromě lesku obsahuje rtěnka i jemný, téměř neviditelný stříbrný shimmer.

Výdrž na rtech je na hydratační lesko-rtěnku skvělá. Zvládne pití i nějakou malou svačinku. A je na rtech viditelná tak 2,5 hodiny. Rtěnka se neslévá ani necuckovatí a zůstane po celou dobu tam, kde jste jí nanesly.

Cena se v parfumeriích pohybuje okolo 290 Kč, na internetu jí seženete cca od 220 Kč.

Značka: Bourjois
Cena: od 220 do 300 Kč
Velikost: 3 g
Dostupnost: parfumerie Sephora, Marrionaud apod., na internetu

Já jsem s touto rtěnkou moc spokojená. Řekla bych, že tato lesko-rtěnka má všechny vlastnosti, které by měla mít – líbivý obal, dobrou hydrataci, slušnou výdrž, pěknou vůni a jemnou konzistenci. Za mne teda palec nahoru a určitě si ještě z této řady rtěnek Bourjois pořídím další.

M.

pondělí 24. března 2014

Zlato-modré líčení s Vintage Romance

Ahojky,

V dnešním článku jsem si pro vás připravila ukázku mého líčení, které je vytvořené v současnosti mou nejoblíbenější a tudíž i nejpoužívanější paletkou Vintage Romance od Sleek. Stále mě baví ta kombinace zlatavých a fialkových tónů, baví mě je různě mixovat a zjišťovat, která kombinace se k sobě lépe hodí. V tomto případě jsem zkombinovala tmavší zlatavo-bonzový Lust in LA s metalickým modro-fialovým stínem Romance in Rome. A mám pocit, že vznikla moc hezká a neotřelá kombinace barev. Co myslíte?Samozřejmě jsem celé líčení doladila černou linkou. Použila jsem gelové linky MUA, které jsou fajn, mají dobrou konzistenci a hlavně mi drží bez obtisknutí celý den.




Teď něco k postupu, který je ale velice jednoduchý.

Nejprve jsem nanesla zlatavý stín (1) do cca 2/3 horního pohyblivého víčka. Tmavším modro-fialovým stínem (2) jsem vykreslila zbývající vnější třetinu a obě barvy jsem vzájemně spojila chlupatým blendícím štětcem. Díky tomu nevznikl tvrdý přechod mezi barvami a spojení barev působí přirozeněji. Abych prohloubila pohled, tak jsem matnou hnědou (3) v odstínu Proprose in Prague ztmavila a vykreslila nadočnicový oblouk a opět přechody rozblendila.

Tmavě modrou barvou (2) jsem stáhla taky pod spodní víčko, tak do dvou třetin. Do zbývající třetiny a vnitřních koutků jsem nanesla rozjasňovač. Ten jsem použila také na projasnění prázdného místa pod obočím. Pak jsem jen udělala podél horních řas černou linku, kterou jsem lehce protáhla do ocásku. Celý oční výtvor jsem zakončila několika tahy černé řasenky. V tomto případě jsem použila One by One od Maybelline.




Tak a máme hotovo. Nebylo to tak těžké, co říkáte? Líbí se vám líčení?


R

sobota 22. března 2014

Přírodní vlasová péče Alviana a Alterra s granátovým jablkem

Přeji příjemné sluncem prozářené ráno,

již nějakou dobu se snažím o své vlasy šetrně pečovat, proto jsem vyřadila chemické přípravky obsahující silikony, parabeny a další „neřády“ a nahradila je přírodním šampónem a vlasovou kůrou. A právě o těchto dvou přírodních vlasových produktech bude dnešní recenze.


Jako první bych vám ráda představila šampón pro lesk vlasů – bio granátové jablko & hamamelis přírodní značky Alviana. Na tuto značku jsem narazila náhodou v Globusu a jelikož mi jejich obal evokoval přírodní kosmetiku, jala jsem se zjišťovat o co jde. Po přečtení etikety jsem se utvrdila v tom, že se opravdu jedná o přírodní, dokonce veganskou značku kosmetiky. Jelikož byl šampón v akci (možná výprodeji) a stál pouze 39 Kč, tak jsem neváhala ani minutu a letěl do vozíku.

Šampón je určen pro lesk vlasů, obsahuje extrakt z hamamelisu, což je jak jsem zjistila vilín, který vlasy uhlazuje. Dále obsahuje extrakt z bio granátového jablka, který vlasy regeneruje a vyživuje. To by bylo k tomu co šampón obsahuje, ale pojďme se podívat co naopak šampón neobsahuje. A to syntetické vůně a barviva, silikony a látky na minerální bázi. A to se mi hodně zamlouvá.


Šampón je průhledné barvy a lehce gelové konzistence. Vůně je taková nevýrazná, což znamená, že mě nijak neobtěžuje a ve vlasech se nedrží. Šampón velice dobře pění, což lze ale přičíst faktu, že obsahuje sulfáty. Ty mě ve složení nevadí, neboť netrpím na suchou a citlivou pokožku hlavy. Šampón vlasy velice důkladně, přesto šetrně vyčistí a to až do té míry, že pociťuji ten pocit, kdy mi vlasy mezi prsty vržou čistotou. Jsou super lesklé, uhlazené, přesto nadýchané a u kořínku krásně objemné, což mě velice překvapilo. Takový objem nemívám ani u šampónu, které jsou na objem přímo určené. Šampón mě tedy velice příjemně překvapil a utvrdil mě v tom, že mým vlasům přírodní péče více než vyhovuje.

Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Alviana
Objem: 200 ml
Cena : do 100 Kč, ve výprodeji za 40 Kč
Dostupnost: supermarket Globus

Šampón je báječný a pokud na něj narazíte, tak vám ho všemi deseti doporučuji. Vlasy skvěle umyje, dodá jim slibovaný lesk a také objem. 

Po šampónu jsem si pořídila také přírodní hydratační vlasovou kůru granátové jablko & aloe vera od značky Alterra. Věřím, že tato značka je oproti předešlé přece jen známější, díky tomu, že se jedná o privátní značku drogérie Rossmann. Tato kůra je určena pro vlasy suché a poškozené, má poskytovat výživu a svěžest. Obsahuje suroviny té nejvyšší kvality, jako je pečující komplex výtažků z Aloe, granátového jablka a květů akátu, které o vlasy pečují, hydratují a dodávají poškozeným vlasům opět jejich přirozenou pružnost. Kůra se nanáší 1x týdně jak je zvykem do umytých, vlhkých vlasů a nechává se působit dle potřeby. Já ji nanáším po každém mytí ( tedy 2x týdně) a  nechávám působit asi 10 minut.



U této kůry je velice zvláštní jak její konzistence tak vůně. Je to hutný bílý krém, který mi jednak konzistencí a bohužel i vůní připomíná univerzální lepidlo Herkules. Já si na tuto vůni-nevůni zvykla a nevadí mi, ale nic extra příjemného to není, z vlasů naštěstí rychle vyprchá a cítit není. Do vlasů se vpracovává docela hezky, nijak neztéká a vymýt jde dobře, přesto je dobré dát si načas a vlasy řádně propláchnout. Po umytí jsou vlasy hebké, uhlazené, lesklé a skvěle rozčesatelné. Řekla bych, že jsou i vyživené, dokonce i konečky jsou v mnohem lepší kondici. A to vše bez obsahu silikonu, parfému, konzervačních látek a jiných ropných produktů.


Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Alterra
Objem: 150 ml
Cena: cca 60Kč, kupováno v akci za 45 Kč
Dostupnost: drogérie Rossmann

Až na tu nevábnou vůni je kůra skvělá. Vlasy dělá hebké, lesklé a vyživené. Rovněž zabraňuje vysušeným konečkům. Takže i tuto přírodní péči za super cenu, můžu jedině doporučit. Určitě se poohlédnu po dalších výrobcích.

Co vy a přírodní vlasová péče? Používáte nebo ne? Pokud ano, jaký další přírodní šampón, kondicionér či kůru mi můžete doporučit?


Radu 

čtvrtek 20. března 2014

Došlo nám - leden a únor 2014 - Radu

Krásný den Vám všem,

dnes je zase načase si dát bilanční článek o mých spotřebovaných výrobcích, tentokrát za dva měsíce - leden a únor. A o tom, že ta spotřeba byla vážně veliká, v tomto případě až rekordní, hovoří mých spotřebovaných 30 výrobků. Navíc jsem spotřebovala (nebo i vyhodila) dost věcí řadících se do dekorativní sekce. Jelikož toho je dost, tak se budu snažit být stručná, ať ten článek není mega dlouhý. Tak jdeme na to. 

Moje kupa spotřebovaných výrobků hezky pohromadě - celkem 30 ks


Z vlasové péče se jsem spotřebovala tyto 4 výrobky.


Freeman, shnine Conditioner, papája a limetka, 400 ml - recenze zde 

Tento kondicionér byl boží. Úžasně voněl tropickým ovocem, vlasy dělal super lesklé, dobře upravitelné, uhlazoval je a navíc mi zvýrazňoval (spolu se stejným šampónem) hnědou barvu. Za mě paráda. Navíc cena do stovky za 400 ml je více než skvělá. Pokud máte zdravé a nenáročné vlasy, tak můžu všemi deseti doporučit.

Loreal Paris, šampón pro oslnivý lesk, 250 ml
Skvělý šampón bez silikonů, úžasně květinově voněl, dobře pěnil. Vlasy suprově umyl, nijak je nezatížil a navíc dodal opravu oslnivý lesk. Vlasy se mi po něm dobře rozčesávaly a upravovaly, tak jsem mnohdy ani nepoužívala kondicionér. Šampón plní vše co slibuje. Můžu doporučit.


Aussie, šampón na suché vlasy, 75 ml
Tento šampón byl fajn. Je určen na suché vlasy, které já nemám, přesto mi vyhovoval. Dobře umyl i pěnil, vlasy slušně vyživil bez jejich zatížení a mimoto úžasně voněl. Takže celkově byl fajn, ale na zadek jsem si z něj nesedla a plné balení pořizovat nebudu.

Aussie, hloubkový balzám na poškozené vlasy 3 Minute Miracle, 75 ml
Všem dobře známý vyživující balzám, byl moc fajn. Vlasy uhladil, lehce hydratoval, skvěle voněl (přesto se vůně ve vlasech nedrží) a vlasy po něm vypadaly moc hezky. Přesto asi plné balení pořizovat nebudu, neboť toto mi s vlasy udělá snad každý kondicionér. Jak sedí poničeným a suchým vlasů neposoudím, neboť ty mé jsou v pořádku.


Z tělovky se mi zde sešlo celkem 5 kousků. 


Bielenda, tělové mléko - datle a kokos, 250 ml
Tělové mléko skvěle vonělo, vůně byla spíše taková vánoční. Cítila jsem z ní jakoby perníček a badyán. Takže na dané období se mi skvěle hodilo. Díky pumpičce se dobře dávkovalo, roztíralo se jedna báseň, rychle se vsakovalo a hydratovalo také slušně. Mé normální pokožce vyhovovalo. Jen mi přišlo, že mi mléko hodně rychle ubývalo. Do budoucna bych si ho klidně pořídila znovu. Takže pokud na něj narazíte, můžu doporučit k vyzkoušení. 


Wellness&Beauty, krémový peeling - vanilka a makadamový ořech, 200 ml
Naopak tento krémový peeling mi moc nevyhovoval. Vůně v lahvičce je skvělá, vanilkovo-oříškové, ovšem na těle se rozvoní více chemicky. Peeling je až moc jemný, takže i jeho obrušovací schopnosti nejsou nic moc. Na těle je teda příjemný, hezky krémový, ale účel neplní, tak jak bych si přála. Za mě tedy ne. 

Rexona, antiperspirant 48 h - fresh, 50 ml
Antiperspirant byl moc fajn. Plnil vše co měl, slušně chránil před pocením, příjemně voněl a vydržel mi dlouho. Pokožku nijak nedráždil, a dal se používat ihned po holení. 

Body Basics, tělové mléko a sprchový gel - čokoláda, pomeranč, 50 ml 

Oba výrobky úžasně voněly. Sprcháč dobře pěnil a umyl jako každý jiný. Tělové mléko bylo docela tekuté, zato se rychle vsakovalo a hydratovalo tak průměrně. Pokud vím, tak se výrobky značky Body Basic stahovaly z prodeje, takže bohužel už nejdou sehnat. Ale zase až na tu super vůni, nebyly nic extra. 

Obličejová péče čítá 10 spotřebovaných kousků.



Mixa, micelární pleťová voda, 200 ml 
Super micelárka, vyhovovala mi po všech směrech. Ze začátku mi nevyhovovalo dávkování pumpičkou, protože mi stříkalo všude možně, ale pak jsem se to dávkovat naučila a bylo vše ok. Super odlíčí a to i oční make-up, neštípe, nelepí, naopak nechává pleť hladkou a jakoby vyživenější. Za mě super. Plánuji si pořídit další balení. 


Ziaja, okurkový pleťový krém, 50 ml

Moje stálice, snad už páté či šesté spotřebované balení. Hezky voní, má lehčí konzistenci, díky čemuž se skvěle roztírá a rychle vstřebává. Hydratace je pro mě dostačující. Prostě ideální ranní krém pod make-up. Pořídím si ho zase. 


Ziaja, kakaový pleťový krém, 50 ml
Tento krém je pro mě naopak propadák. Úžasně teda voní, ale konzistenčně je hodně hutný, velice špatně se roztírá. Přitom vytváří jakýsi film, takže se musí chvíli počkat a až pak jde rozetřít. Přesto mi na pleti tak divně sedí a špatně se vstřebává. Hydratuje ale velice dobře, což bude určeno tím, že je určen pro suchou pleť. 


Nobilis Tilia, přírodní rostlinný bio balzám - čokoládová fantazie, 50 ml

Tak tohle byla pro mě úžasná vychytávka. Používat se dal na tělo, pleť či rty. Já ho používala především na obličej, jako noční péči. Jelikož je balzám založen na olejové bázi, tak jsem pleť nejprve lehce navlhčila, aby se lépe vstřebával. Úžasně kakaově voněl, báječně se roztíral, trochu hůře ve vstřebával, ale zanechával pleť úžasnou vyživenou, hydratovanou a jemnou. Za mě paráda. 


Ryor, Aknestop slupovací maska, 100 ml

Opět moje masková stálice. Druhé spotřebované balení. Maska pleť skvěle pročistí, vytáhne špínu z ucpaných pórů a navíc ji dělá neuvěřitelně hladkou. Při správně naneseném množství, jde stáhnout v jednom kuse. Doporučuji. Určitě si jí pořídím zase. 


Oriflame, pleťová maska s ovocnými výtažky, 50 ml

Tuto hydratační masku jsem měla v kosmetickém arzenálu hodně dlouho a jsem ráda, že jsem se jí konečně zbavila. Maska se nanášela na vlhký obličej ve větší míře, nechávala se působit asi 15 minut a zbytek, který se nevstřebal, tak se utřel. Maska hezky voněla po tropickém ovoci, pleť trochu vyživila a zvláčnila, ale žádný extra účinek neměla. Ani nevím zda se ještě prodává. 


Sudocrem, 60 g
O zázračných účincích tohoto kalíšku, jste jistě už četly nespočetně krát . A já musím jen souhlasit. Sudocrem jsem používala na hojení pupínku a fungoval na to skvěle. Někdy jsem ho mazala na noc na celý obličej. Líbí se mi, že pleť tak trochu promastil, urychoval hojení, mírnil podráždění či začervenání. Navíc hezky voněl po levanduli. Toto menší balení mi vydrželo snad rok. Další mám v zásobě. 


Missha, Time Revolution, pleťový krém a tonikum, 5 ml

Tyto dvě miniatury byly v posledním Misshaboxu. Bohužel vzorek byl docela malý, přesto můžu říct, že toner je hodně příjemný, vyčistí zbytkové nečistoty a obličej jakoby projasní. Ten pleťový fluid mě moc neoslovil. Je docela tekutý a navíc ani hydratace není nic moc. 


Reipnol´a - heřmánková pleťová maska 

Plátýnková maska měla pleť zklidnit, hydratoval a projasnit. Bohužel neplnila ani jedno z toho. Na obličeji byla sice příjemná, nijak mě neštípala, pleť mi nepodráždila ale na mě neměla ani žádný pozitivní účinek. Takže nemusíte být smutní, že jí u nás neseženete. Není o co stát. 



Poslední sekce čítá především zástupce dekorativní kosmetiky.


Missha, krém na ruce Love Secret...in Sydney, 27 g


Na fotku se mi přimíchal ještě jeden nedekorativní zástupce a to krém na ruce od Misshy. Má maličké balení, přesto mi hodnou chvíli vydržel. Stačí ho trošku, voní moc pěkně po citrusech, ruce hydratuje tak průměrně. Nelepí, poměrně rychle se vstřebává, takže díky svému malém kapesnímu balení, to je fajn krém do kabelky. Bohužel jeho cena je vyšší, takže si ho opětovně pořizovat nebudu. 

Gabriella Salvete, řasenka D´amore - recenze zde 

Řasenky od "Gábiny" jsou mé nejoblíbenější, proto mi i tato velice vyhovovala. Od začátku nanášela akorát barvy, řasy skvěle pročesala, zvýraznila a držela celý den. Za mě tedy ano. I ke konci své životnosti fungovala velice dobře, vydržela mi asi rok.


Loreal Paris, voděodolná objemová řasenka Volumissime
Tato řasenka letí do koše, díky čistce kterou jsem v řasenkách dělala. Měla jsem jí rozdělanou již dlouhou, začínala divně smrdět a navíc mi nevyhovovala, takže se s ní loučím. Řasy lehce zvýraznila, byla hezky černá, bohužel se mi dost drolila pod oči. Takže o její voděodolné schopnosti by se dalo polemizovat. Za mě ne.


Maybeline, XXL volume+ lenghth
Další prošlá řasenka. Byla to ta oboustranná, kdy bílá složka měla řasy obalit a dodat jím na objemu. Černá strana zase měla dostat černou barvu a délku. Tu bílou sekci jsem moc nepužívala, ale ta černá byla fajn. Řasy zvýraznila, lehce dodala objem i délku. Myslím, že se už neprodává, ale byla fajn, přestože jsem používala jen jeden konec. 


Essence, transparentní fixační pudr, 15 g

Super fixační pudr. Make-up moc hezky zafixoval, rovněž mi pleť zmatnil a to na dlouhou dobu. Na pleti nebyl téměř vidět a dělal ji sametově hebkou. Toto velké balení mi vydrželo určitě přes rok. Za mě velké ano. Mám další "inovované" balení. 


Body Basics, meruňkovo-mandlový balzám na rty, 15 g

Balzám mi došel po dvou letech používání :D Hrozně pomalu ubývá, moc hezky voněl, rty dobře promazal a dostatečně o ně pečoval. Myslím, že se už neprodává, což je škoda. Moc fajnový balzámek. 


Essence, lesk na rty
Tento lesk od Essence jsem měla hodně ráda. Měl super přirozenou barvičku (myslím, že Nude kiss, nebo tak nějak), na rtech byl velmi příjemný, hydratační a nelepil. Výdrž nebyla nic extra, ale přesto jsem ho měla ráda. Vydržel mi velice dlouho. Určitě se mrknu po jeho náhradníkovi z nové kolekce. 



E.L.F, lak na nehty Golden Golddness

Tento lak letěl do koše, protože byl už úplně tuhý, navíc moc nekryl a výdrž byla rovněž mizerná. 

Essence, lak na nehty 32 Gold Rush, 5ml

Tento lak jsem téměř spotřebovala, zbyla jen kapka na dně, která se už špatně nabírá. Lak jsem měla snad 4 roky a byl super. Skvěle se lakoval, rychle zasychal a vydrž byla tak 4-5 dní. 

Essence, lak na nehty 90 I want that! 5 ml

To co jsem napsala k odstínu výše, platí i pro tohoto téměř neonově růžového krasavce. 


Four Seasons, posilovač nehtů, 14 ml

Super podkladová báze. Má lehce mléčnou barvu, schne rychlostí blesku. Nehet hezky zacelí a vyhladí, navíc mi mé nehty opravdu dal do pořádku, neboť zamezoval jejich štěpení. Moc fajn výrobek, který můžu doporučit. 


Tak a jsme zdárně na konci. Doufám, že se článek, i přes jeho délku, líbil. Mějte se krásně 

Radu