středa 18. června 2014

Došlo nám - duben až květen 2014 - Maru

Hezké slunečné ráno,

dnes je u nás na blogu na řadě článek o mých spotřebovaných výrobcích za poslední dva měsíce. Hned ze startu se tentokrát přiznám, že v poslední době jdu do sebe a přestávám shromažďovat a nakupovat ty neskutečné množství věcí, jako dřív, nejen kosmetiky a oblečení. Takže se snažím každý načatý výrobek spotřebovat a nenačínat další výrobek se stejným účinkem, jako jen ten používaný, jen proto abych vyzkoušela tu mojí novinku. Proto se teď i zvětšuje moje spotřeba kosmetiky ;-)

Vlasové přípravky


Tento měsíc mi konečně došla maska proti lámavosti vlasů od Elseve, tuto masku si pravidelně kupuju už několik let a myslím si, že to je nejúčinnější maska z drogérie. Pěkně voní, vlasy se po ní dobře rozčesávají a stačí ji nanést na vlasy fakt maličko. Z oblasti regenerace vlasů jsem dopotřebovala 3Minute Miracle balzám od australské značky Aussie. Upřímně tedy nechápu, co na této kůře vidí celá blogosféra. Kromě sladké, žvýkačkové vůně na tomto balzámu nevidím nic zajímavého, žádný zázrak se s vlasy nekonal. Navíc mi strašně vadí "otevřené" dno, které slouží k dávkování. Příjde mi, že díky tomu, že dávkovač nemá žádný špunt a také to, že je lahvička na dně stojí, zbytečně se hodně výrobku samovolně z lahvičky vyleje. Poslední vlasový přípravek, který mi došel je lak na vlasy od značky Cien z Lídlu. Tento lak si kupuju pravidelně, neslepuje vlasy a účes vydrží, co víc si přát! A navíc je za skvělou cenu cca 40 Kč.

Pleťové přípravky


Během května jsem dopotřebovala micelární vodu od Mixy. Micelárka mi byla příjemná, líbila se mi jemná vůně růží, pleť po použití nelepila a byla svěží. Co mě ovšem zklamalo je výdrž micelárky, nevím, jak to dělám, jestli si např. podvědomě nedávám těchle levnějších micelárek na tampónek nějak moc, ale Mixa mi vydržela tak 2 měsíce, max 2,5 měsíce. Došel mi také domácí bio tymiánový krém, který vyráběla moje kamarádka Janča. Krém byl úžasný, jemný a našlehaný. Pleť byla po něm vláčná, hydratovaná, rychle vsakoval a nebyla jsem po něm přemaštěná. Na to, že byl krém opravdu malý, cca 10 ml (odhaduju), vydržel mi při každodenním používání od ledna.

Manikúra



Ze své sbírky laků jsem vyřadila plno starých kousků, tady na fotce vidíte ty, které už byly vyschlé a nepoužitelné. Pak jsem taky vytřídila i nějaké laky, jejichž barvy se mi nelíbily a nikdy jsem je snad na nehtech neměla, tak ty jsem rozdala. Celkem jsem vyřadila okolo 30 ks starých laků. Při odlakovávání jsem věrná odlakovači z Rossmannu z jejich privátní značky Isana.

Dekorativní kosmetika


Oblast dekorativní kosmetiky je asi pro všechny milovaníky kosmetiky nejzajímavější. Ale u dekorativky začnu hned tím nejmíň povedeným výrobkem, tím pro mne byl univerzální balzám Aloe a Mint od značky Fiqs & Rouge. Ten jsem našla asi před rokem v nějakém Ladyboxu. Ze začátku jsem byla z balzámu nadšená, líbila se mi vůně i chladivý efekt, ale brzy se na něm udělal nechutný škraloup a i po jeho odstranění změnil balzám konzistenci. Sice pak nebyl balzám moc vábný, ale bylo mi jej líto vyhodit, tak jsem jej chtěla používat na mazání kůžičky nehtů či tvrdých pat. No ani k tomu účelu jsem balzám nikdy nepoužila a tak nadešel čas, aby letěl do koše. Dále jsem dopotřebovala transparentní presovaný fixační pudr od Inglotu. Značku Inglot mám ráda, tento pudr mi vyhovoval - pěkně fixoval makeup, neleskla jsem se po něm a ani nedělal žádnou neplechu. Až se dostanu do Inglot prodejny, určitě si jej zase pořídím. Aby těch spotřebovaných balzámů nebylo málo, mám tu k vyhození prázdný obal od LoveLips balzámu od české značky Dermacol. Balzámek mi vyhovoval, dostatečně hydratoval a hlavně jsem na něm ocenila SPF 15. Tento růžový, který mi došel voněl po melounu a jemně barvil rty do červena. Kdybych teď neměla velkou zásobu Babylips od Maybelline, určitě bych si nějaký další koupila... a vlastně ještě jeden tentokrát broskový mám v zásobě. Poslední spotřebovaný výrobek je bb krém Cho Bo Yang od Misshy. Tento bb krém jsem používala téměř denně s vyjímkou letních měsíců od loňského března, takže mi toto 50 ml balení vydrželo déle než rok. Cho Bo krásně plně kryje, má přirozenou světlou barvu a přizpůsobí se pleti. Z nalíčeného obličeje se neobtiskává a i v období rýmy Vám nalíčení vydrží na obličeji a neskončí na kapesníku. Já si už Cho Bo Yang koupila do zásoby a už jej začínám používat. Pro mne to je nejlepší "makeup" ze všech, co jsem vyzkoušela.

Ať počítám, jak počítám, tak jsem za poslední dva měsíce spotřebovala 11 výrobků (vyhozené laky nepočítám). Kolik výrobků měsíčně spotřebujete vy?

M.

10 komentářů:

  1. Ja taky vzdy pouzivam jen jeden pripravek a teprve pote otviram dalsi. Love lips chci casem take zkusit, ale balzamu mam ted az az :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to te obdivuju, ze jsi tak zpusobna a vzdycky prvni vyrobek dopotrebujes nez nacnes dalsi. Ja tak silnou vuli nemam, ale snazim se :-)

      Vymazat
  2. Jo to samé se mi také udělalo na tom balzámu Figs Rouge :( škoda no :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fakt me Figs and Rouge zklamal, ale co uz. Zas tak moc me to nemrzelo.

      Vymazat
  3. Micelárku od Mixy jsem taky měla a moc mi vyhovovala. To rychlé spotřebování je podle mě dané tou pumpičkou, jedno pumpnutí by mně osobně krásně vyšlo na 2-3 tamponky, takže je s tím systémem potřeba trochu zabojovat. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi tak rychle zmizela i micelarka od Dermacolu. Takze asi tech levnejsich micelarek podvedomne pouzivam vetsi mnozstvi.

      Vymazat
  4. O tomto BB creamu jsem dlouho uvažovala ..a ted si me presvedcila o koupi :)

    Zvu tě ke mě na giveaway o super náhrdelník, která probíhá na mém blogu :YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si Cho Bo Yang pořiď, vážně je super a dělá moc pěknou pleť. Je to teď moje stálice ;-)

      Vymazat
  5. když tak koukám na ty laky, asi bych měla taky udělat nějaký očistec a pár jich vyhodit :) alespoň si pak budu moct koupit nové :D já spotřebovávám hrozně pomalu a shodou náhod, zítřejší článek bude o spotřebovaných produktech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky moc nespotřebovávám, ale vážně se teď snažím věci nehromadit a nekupovat nové, dokud nemám ty načaté věci vypotřebované. Proto mi najednou ta spotřeba stoupla ;-) jinak k čistce v lacích jsem se dokopávala dlouho, ale nějak se mi do toho nechtělo a najednou jsem spokojená, že jsem ty nepoužitelné "hrůzy" vyhodila.

      Vymazat