sobota 14. června 2014

Koralová líčka s tvářenkou Artdeco


Ahoj holky,

už jste si asi všimly, že v mé kosmetické výbavě nejvíce převažují tvářenky, jsou to tak trochu mojí miláčci. Dneska Vám ukážu jednu v jemně korálové barvičce, od značky Artdeco v odstínu 07.


Artdeco Blusher je součástí série zvlášť dostupných výrobků, které se dají dokupovat jednotlivě a podle vlastního výběru skládat do prázdných, magnetických paletek, prostě fungují podobně, jako Inglot s jejich freedom systemém. Pokud chcete mít tvářenku volně, tak je chráněna výsuvným plastem, který zabezpečí, že se tvářenka nepoškrábe a nevysype. Obal není nějak moc praktický, ale co můžeme chtít od volných produktů, které patří do prázdných paletek. Pořád je obal praktičtější a pevnější než u produktů z freedom systému od Ingotu.



Konzistence tvářenky je příjemná, je jemně namletá, nepráší a je docela dobře pigmentovaná, ale přijde mi, že při nanášení štětcem není tak výrazná, jako při nanášení swatche prstem a nejde to s ní přehnat, štětec ji nanese spíš decentně. Co se týče barvy tvářenky, tak ta je hezká letní korálovka, s jemným zlatým shimmerem, která se pěkně bude hodit k opálené pleti. Akorát mi vadí, že na líčkách se tvářenka změní v dost lesklou, což se vylučuje s problematickou pletí a nějakým tím akné.


Výdrž je slabá, řekla bych, že na pleti vydrží tak těch 5 hodin, ale v původní intenzitě tak 3 hodinky, potom se postupně ztrácí, až zmizí úplně a na líčkách nezůstane nic. Tím, že je značka Artdeco hodně vychvalovaná, očekávala jsem, že tvářenka bude mít lepší výdrž, navíc jsem maximálně spokojená s bází pod oční stíny stejné značky, která je bravurní, tak bylo mé očekávání vážně vysoké. Bohužel jsem byla zklamaná, myslím, že tvářenky od Essence vydrží stejně a jsou mnohem levnější.

Snažila jsem se dát tvářence šanci a poctivě jsem jí testovala hodněkrát, s bb krémy, různými makeupy a různými fixačními pudry, ale výdrž tvářenky se nikdy nezvýšila.

Cena tvářenky se pochybuje okolo 300 Kč, já ji tedy vyměnila na votočvohoz – kdybych si ji měla koupit a vůbec by mi na pleti nedržela, tak bych byla naštvaná.

Celkové hodnocení: 2/5

Značka: Artdeco
Velikost: 5 g
Cena: cca 250 – 300 Kč
Dostupnost: parfumerie Marrionaud nebo eshopy např. zde

Mé hodnocení téhle tvářenky není zrovna lichotivé, vážně mne zklamala její výdrž na tváři, protože nemám čas se během dne znovu a znovu přemalovávat. Očekávám, že mi tvářenka vydrží na tváři celých 10 hodin, které trávím v práci, a proto jsem ochotná si za tvářenku připlatit. Cena není příliš vysoká, ale za stejnou cenu jsem schopná si pořídit např. zapečenou tvářenku od Bourjois, která se během dne z obličeje neztratí.

Máte vy nějakou tvářenku od Artdeca? Vydrží Vám?

M.

2 komentáře:

  1. Tyhle odstíny mám strašně ráda, je to snad má nejoblíbenější barva co se týká kosmetiky :) Tvářenku této značky bohužel zatím nemám,ale ráda bych v budoucnu aspoň jednu vlastnila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá úžasně! :3 Akorát ta výdrž by mě mrzela.. Ikdyž jak tak přemýšlím, nikdy jsem nekoukala jak dlouho vydrží mé tvářenky, takže co já vím jestli je to lepší.. :D Asi bych to mohla začít sledovat :D

    OdpovědětVymazat