pondělí 16. června 2014

Povinná výbava na letní párty i na opalování u bazénu

Hezké pondělí! 

Doufám, že start pracovního týdne byl pro Vás příjemný a že se Vám po víkendu chtělo vrátit k Vašim pracovním/školním a dalším povinnostem. 

I když je pondělí a počasí dneska vypadá spíše pochmurně, připravila jsem si pro Vás článek o mých letních stálicích, které používám především a nejvíc v létě. K létu patří větší nutnost péče o pleť, jak v podobě opalovacích krémů, které nám pomáhají přežít na sluníčku bez spálenin, tak je také třeba větší hydratace. Kromě pečující kosmetiky Vám ukážu pár kousků dekorativky, které s oblibou používám k líčení na letní párty, všechny tyhle věci jsou extrémně barevné, ale aby taky ne - kdy si užít pořádné barvy než v létě.



Aby mělo zkrášlování smysl, je třeba začít péčí o pleť, tělo a vlasy. Opalovací krémy jsem si letos pořídila od značky Sun Ozon, což je privátní značka drogérie Rossmann. Ne nebojte, nemám jen ten jeden krém na opalování s SPF 6, ale nechtěla jsem Vás zahlcovat těmi všemi stejnými přípravky, které mají akorát rozdíl ve faktoru. Všechny krémy jsou voděodolné, příjemně voní takovou klasickou sladkou krémovou vůní a hlavně se rychle do pokožky vsakuje - vážně nehrozí, že budete bílé ještě půlhodiny po namazání. Od stejné značky mám také mléko po opalování, které příjemně chladí a je poznat, že pleť zklidňuje a hydratuje. Všechny výrobky značky Sun Ozon jsou velmi levné, hodně pod stovku, ale i přes to jsou kvalitní - tato značka se pravidelně nachází na předních místech testů opalovacích krémů.


Než jdu na slunce, tak taky vlasy ošetřím ochranou proti působením UVA a UVB papskům. K tomu mám 365 hair mist (vlasovou mlhu) ve spreji od Misshy. Vůně je podobná vůni aloe vera a zeleného čaje. Musím se přiznat, že efekt tohoto ochranného spreje moc nevidím, ale říkám si, že asi svůj důvod má a tak jej "pro jistotu" používám. 


Ani rty nevynechávám bez ochrany. K tomu tu mám balzám na rty od značky ISANA. To je opět privátní značka drogérie Rossmann. Balzám má snad nejvyšší ochranný faktor, jaký jsem v drogérii našla, má SPF 20. Balzám je hutný, rty dobře promastí a je poznat, že jsou rty chráněny. Na běžnou hydrataci, po opalování, používám nejčastěji balzámy na rty Crazy Rumors, které obsahují bambucké máslo, na léto tu mám i letní vůně a to pomeranč a grep. Tyto balzámy bohužel neobsahují ochranný faktor, proto je používám pouze na večer, na domácí mazání. 


Na každodenní promaštění pleti používám tělové oleje a to přírodní kokosový olej značky Purity Vision, pak tělový olej Wellness & Beauty s vůní citronové trávy a z těch méně přírodních přípravků, jsem si oblíbila zeštíhlující tělové mléko od Dermacolu, který použivám pravidelně už asi třetí rok.


Co se týče líčení, tak na to mě v létě moc neužije. Spíš si potrpím na výrazné laky na nehty. Baví mne nejvíc růžové a oranžové odstíny, jako např. neonově růžový Flormar 408, pak taky oranžová neonka od Flormaru s číslem 376. Z pískáčů jsem si oblíbila letní růžovku od Gabrielly Salvete Raspberry a taky pískáč v barvě moře s romantickým názvem Acquamarina. Na rukou se mi taky hodně líbí růžovokorálový lak značky Colorama v odstínu 91. Jak vidíte, tak na rukou mne velmi baví, výrazné letní barvy, ale na nehtech na nohou nosívám prakticky pořád jen černý lak. Teď nosím černý krémový lak od Jordany.


Když si líčím oči, což bývá prakticky jenom na letní párty, používám taktéž výrazné neonky a nejčastěji z paletky Sleek Monaco, často také nosím výrazné oční linky, které si dělám modrýma Color Tattoo v odstínu Turquoise Forever


Na tváře teď používám místo tvářenky mramorovaný bronzer od značky Famous v odstínu Tahiti. Odstín je velmi pěkný a přirozený i pro světlejší typy. Rozhodně nebudete oranžové jako mrkev. Jak jsem už říkala, že mému létu vládne neon, tak to platí i u rtěnek. Moje oblíbená letní rtěnka, je růžová neonka taktéž od značky Famous v odstínu Spot Light. Pro dny kdy nechci tak moc vyčnívat z davu vytahuju ze svého kosmetického arzenálu rtěnku Maybelline Colorsensation v odstínu 161 Juicy Pink. To je jemná lesklá růžovka, která se hodí vždy a ke všemu.



Tady jsem Vám představila, co v létě nesmí chybět v mé kosmetické výbavě. Doufám, že Vás tento dlouhý článek příliš nenudil a že mi taky prozradíte, jaké letní oblíbence máte vy a bez čeho se neobejdete.

M.

10 komentářů:

  1. Budu muset zkontrolovat, jak jsem na tom s opalovaky a kdyztak nejake poridit, dovca uz se blizi. Jinak ja se licim i v lete. I u more, bez ocnich stinu se neobejdu, pripaluji se mi jinak vicka :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm... To ze se ti uz blizi dovca fakt zavidim. Me delsi volno a more ceka az v zari. A na to, ze mas hned spalene vicka ti nic nepomaha? Zadny krem?

      Vymazat
  2. Díky za tipy na opalováky a na ten balzám s SPF, určitě využiju:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzam vyzkousej, stal asi 30 kc a na to se mi zda fakt dobry.

      Vymazat
  3. No musím si pořídit nějaké věci na opalování :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite si skoc do Rossmannu pro ty kremy Sun Ozon. Pripadaji mi kvalitni - na pleti se dobre roztiraji, rychle vsakuji a nedelaji na pleti ten skaredy bily film.

      Vymazat
  4. ten ochranný sprej od Misshy taky používám, ale vůbec netuším, jestli fakt pomohá - ale pro ten pocit, ho používám :) mám ten růžový a fakt náádherně voní, tak mi alespoň hezky provoní vlasy:)
    jinak teď nejčastěji používám růžové color tattoo - to je rychlovka a vydrží mi celý den, pak klasicky řasenku, balzámek a jenom korektor :) a toť vše z líčení :) když je teda čas tak ještě bronzer a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky sis efektu ochranného spreje nevšimla? :-D no používám ho spíš pro ten dobrý pocit a pěknou vůni :-)
      Růžové color tattoo mám taky ráda, ale v létě spíš používám to tyrkysové na výraznou oční linku a nic víc si už na oči (kromě řasenky) nedávám. No a pleť makeupem taky moc nezatěžuju, pokud mám nějaký pupínek, tak si dám korektor, zapudruju ho a pak tvář doladím akorát tím zmíněným bronzerem.

      Vymazat
  5. Ta paletka je opravdu moc krásná a na léto jak stvořená. Odkud máš ten kokosový olej? :)

    OdpovědětVymazat