pátek 6. června 2014

S čím relaxuji po dlouhém dni

Zdravím všechny naše úžasné čtenářky,

určitě taky znáte ty dlouhé a únavné dny, kdy se celý den nezastavíte, padáte vyčerpáním a nemůžete se dočkat až dorazíte konečně domů. V takovéto krušné dny se vždy těším, až si napustím horkou vanu, zapálím svíčky, pustím nějakou příjemnou relaxační hudbu a naliji sklenku dobrého červeného vínka. A aby má koupel byla co nejvíce příjemná a voňavá, tak v ní samozřejmě nesmí chybět všelijaké koupelové sole či oleje. A právě o těchto relaxačních a uvolňujících pomocnících bude dnes řeč.
Začnu solí do koupele, která mi nikdy nesmí chybět. Momentálně používám ty od české značky Manufaktura. Vlastním dvě rozdílné balení a i parfemace. Začnu tou kterou mám déle a tou je Romantická karlovarská koupelová sůl s vřídelní solí a růží 355 g.  Už samotné balení soli vypadá nádherně. Kvalitní plastové balení, kde na etiketě najdete všechny potřebné informace a obrázek růže. Nádherný detail je pak mašlička, kterou najdete na hrdle balení. Relaxační koupel s touto solí z karlovarských minerálních pramenů a okvětními lístky růží přispívá k prokrvení pokožky, dodává jí důležité minerální látky a napomáhá příjemnému odpočinku s nádechem romantiky.
Sůl je zbarvená do několika odstínů růžové, takže i voda poté dostane hezkou růžovou barvu. Sůl je obohacena dostatečným množstvím malých okvětních lístků růží, které ale po kontaktu s vodou hezky nabobtnaní, zvětší se a vytvoří úžasnou atmosféru. Sůl voní naprosto úžasně a to jak v lahvičce, tak pak i při koupeli. Vůně je sytá a okouzlující kombinace růže a ještě něčeho sladkého a svěžího zároveň. Navíc tato vůně se poté chvíli drží i na kůži což je pro mě jako milovníka růží velké plus. Sůl se rozpouští docela rychle. Po koupeli je opravdu znát, že jste si do vody opravdu něco daly. Pokožka je krásně prokrvená, odpočatá, voňavá, prostě jako znovuzrozená. Což je určitě to, co si všichni po náročném dni přejeme. Navíc díky relaxu v horké vodě a omamné vůni je znovuzrozené nejen vaše unavené tělo, ale také mysl. Sůl můžu jedině doporučit. Sama věřím, že nezůstanu pouze u jednoho balení. Cena soli je v poměru k jejímu menšímu obsahu nepatrně vyšší (135 Kč), ale rozhodně koupí neprohloupíte.
Druhé balení soli jsem dostala jako dárek. Jedná se o Antistresovou karlovarskou koupelovou sůl s vřídelní solí a levandulí. Jak může vidět, tak se jedná o menší pytlíčkové balení, které má 200g. Mě toto balení vystačilo na tři úžasné koupele. Sůl je zbarvena po levanduli do fialkova. Voní jako čerstvě rozkvetlé levandulové pole. Vůně je velice reálná a autentická a já ji zbožňuji.  Balení rovněž obsahuje štědré množství malých levandulových kvítků. Na levanduli je úžasné, že působí antistresově, je hojivá, antiseptická, pomáhá při nespavosti a celkově zklidňuje organizmus. Po koupeli s touto solí se cítím uvolněně, odpočatě, klidně, jednoduše báječně. Takže pokud máte rádi levanduli, tak rozhodně vyzkoušejte. Já si při nejbližší návštěvě Manufaktury rozhodě koupím celé balení, které stojí stejně jako to s růží, tedy 135 Kč.
Poslední výrobek, který si rozhodně zaslouží vaši pozornost je Koupelový olej od Saloos, konkrétně ten můj je s opět s mou oblíbenou levandulovou vůní. Ale pokud levanduli neholdujete, tak si můžete vybrat z dalších 12 vůní. Na Saloos koupelových olejích je báječně to že všechny účinné látky se vstřebávají do pokožky, ta zůstává po koupeli čistá, vláčná a zregenerovaná. Saloos oleje takto představují velice účinnou kombinaci za studena lisovaného bio slunečnicového a sezamového oleje a dalších přírodních esenciálních olejů. Do koupele stačí přidat jednu lžíci oleje (já dávám přibližně jeden uzávěr) a pak si již můžete vychutnávat perfektní vůni levandule a její zklidňující a uvolňující účinky. Po koupeli je pokožka díky olejovým výtažkům dostatečně vyživená, hydratovaná, vláčná a navíc také provoněná. Další mazání tak můžete s klidným srdcem vynechat. Olej jsem si zamilovala a až mi dojde, tak si rozhodně kupuji další balení. Už se těším až vyzkouším další voňavou variantu. Ještě dodám, že oleje je v lahvičce 125 ml a koupíte ho za cenu kolem 100 Kč a to buď na internetu (svůj mám z parfums), nebo v DM drogérii, kde ovšem neseženete všechny parfemace.

S čím relaxujete ve vaně vy? Na co nedáte dopustit?

Radu


8 komentářů:

  1. Me vana moc nerika, nevydrzim tam. Davam prednost sprse. Obcas si rekneme s pritelem, ze si dame vanu a behem par minut vylezame, ze nas to neba:D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že "cachtání" to nemusí lákat všechny. Já bych zase bez vany nepřežila, zvládnu v ní relaxovat klidně 3/4 hodinky :D Naopak sprcha není nic pro mě.

      Vymazat
  2. Tá soľ má krásne balenie, ale pravdupovediac kúpeľ často nemávam, len raz za čas. Väčšinou si tam šupnem šumibombu, alebo tiež soľ, či bahno z mŕtveho mora :) Ale super je napríklad aj mlieko s medom :)
    Väčšinou si ale musím vystačiť so sprchou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zase když si ji nedopřáváš moc často, tak si jí pak můžeš o to více vychutnat. Mléko s medem jsem si kdysi taky do vany přidávala, ale teď jsem na tyto super hydratační ingredience úplně zapomněla. Díky za připomenutí, při nejbližší příležitosti vyzkouším :)

      Vymazat
  3. Tak a teď jsi mě tak navnadila na tu relaxační pohodu, že už v práci nic neudělám :D Miluju horkou voňavou koupel se svíčkami a vínem. Jéje tu si musim hned dnes dopřát. Jinak koupelové soli miluji. Míchám si je sama, tak si přesně navolím jakou chci vůni. Levandule u mě prostě stejne vede!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, určitě si jí dnes dopřej. Minimálně pro mě větší relaxace než ve vaně neexistuje. Časem se taky chystám nějakou sůl si sama vytvořit. Levanduli mám na zahrádce, takže už začínám sušit květy ať mám pak z čeho tvořit :)

      Vymazat
  4. koupelové oleje a soli naprosto miluji, krásně to uvolní po těžkém dni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím naprosto souhlasit :) Větší relax neznám, teda snad jen nakupování :D

      Vymazat