čtvrtek 26. června 2014

Transparentní konturovací tužka na rty od Dermacolu

Krásný den holky,

v zimě se v našich drogériích objevila transparentní konturovací tužka na rty od naší české značky Dermacol. Tato konturka je levnější "verzí" populární transparentní konturovací tužky na rty Ozon od Urban Decay. Pokud jste zatím ještě o těhle průhledných konturkách na rty neslyšely, tak čtěte dál a já Vám řeknu, jestli stojí za to si nějakou z nich pořídit.


Transparentní konturovací tužky na rty slibují - univerzální "průhlednou" barvu vhodnou pro každý odstín rtěnky, vyplnění vrásek rtů, zabránění rozpíjení rtěnky a také zvětšení objemu rtů.


S Ozonem od UD bohužel nemám žádnou zkušenost, ale jsem rozhodnutá si ji jednou objednat. Pokud jsou všechny recenze na netu pravidivé, tak tato tužka bude vážně zázrak, což se o dermacolí verzi říci nedá.

Tužku jsem si pořídila už docela dávno, ale moc jí nepoužívám a to především z důvodu, že tuha velmi rychle ubývá. Praktický celý ostrouhaný konec vypoužíváte na jedno vykreslení rtů. S tím se pojí další úskalí a to, že tužka nejde skoro vůbec ostrouhat. Vždy dávám tužku před strouháním do lednice, aby ztvrdla a tuha se nelámala, ale i přes to se mi špice tuhy většinou ve strouhátku zlomí. S tím vyplněním vrásek gelovou výplní tužky to je spíše sporné, já jsem si nevšimla vyhlazení rtů, ale je pravda, že mám rty docela hezké, bez výrazných vrásek. Tužka má ještě jedno negativum a to, že rtěnka na rtech nanesena přes transparentní konturku nevydrží tak dlouho, jako by byla použitá klasická "suchá" konturovací tužka. Vzhledem k tomu, že je transparentní konturka "mastnější", dělá i z vysušující rtěnky spíše hydratační a rty jsou pěkně vláčné a nejsou vysušené. Další výhodou kromě hydratace je i schopnost konturky zabránit rozpíjení rtěnky mimo hranici rtů. Vidíte a hlavně jsem zapomněla zmínit tu hlavní výhodu a to, že tužka jde použít ke každé barvě rtěnky.


Celkové hodnocení: 3/5

Značka: Dermacol
Velikost: 1 g
Cena: 129 Kč

Transparentní tužka od Dermacolu není žádný zázrak, ale vlastně to není ani úplný propadák. Je to spíš takový průměrný výrobek, který si najde své příznivce i odpůrce. Já si určitě tužku znovu nekoupím, spíš vyzkouším univerzální konturovací tužku Ozon od Urban Decay

Zkusily jste tuto tužku na rty? Byly jste spokojené nebo vám taky nepřišla jako zázrak?

M.

9 komentářů:

  1. Já bych se pod to mohla podepsat. :D Akorát mně se rtěnky moc nerozpíjí, tak jsem nemohla dobře posoudit tu konturovací schopnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja taky s rozpijenim rtenek problem nemam, ale u vyraznych odstinu tuhle konturku pouzivam jako prevenci.

      Vymazat
  2. ja nikdy nevychytam bez tuzky ty okraje rtu, mam to pak vsude, takze tohle je pro mě jasna volba My Small Happinesses

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pro tebe pak vyhodna je, aspon nemusis shanet ke kazdemu, odstinu rtenky dalsi konturku.

      Vymazat
  3. Tak tohle mě neláká, vůbec mám ke konturkám negativní vztah:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja obvykle misto konturky pouzivam kombinaci MU, pak vrstva rtenky, otisknout rty do papiroveho kapesnicku, prepudrovat a pak dalsi vrstva rtenky.

      Vymazat
  4. temhle tuzkam moc nefandim :)

    Zvu tě ke mě na giveaway o super náhrdelník, která probíhá na mém blogu :YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  5. Já ji používám jen na okraje, u výraznějších rtěnek. Jinak totiž nemám nervy se s tím patlat... vždy se zlomí hrot, takže ho přimáčknu na bříško prstu a rozetřu po rtech... což je prostě zdrouhavé, upatlané a o nervy :-D

    Takže jedině na okraje.

    OdpovědětVymazat