pátek 2. ledna 2015

14 největších zklamání, propadáků a katastrof roku 2014

Krásný zasněžený pátek,

dneska Vám přinášíme ne příliš pozitivní článek a to o nejhorších výrobcích, teď už minulého roku. Ne všechny byly úplně špatné, že by byly nominovány na katastrofu roku, ale od některých výrobků jsme měli očekávání, která nesplnily. Nebo byly podprůměrné a v naší kosmetické sbírce už pro ně není místo.


Eveline krém na ruce s kozím mlékem

I když se jednalo o krém za pár kaček, tak jej musím zařadit mezi propadáky roku. Koupila jsem si jej především kvůli praktické pumpičky, aby mi dělal v práci společnost na stole. Ta se však brzo ucpala a krém kvůli tomu nešel dávkovat. Když už nějaký krém z pumpičky vylezl, tak nehydratoval, pomalu se vsakoval a navíc divně voněl.


Maybelline Colorama bílý lak na nehty

Tohle nepovažuju ani tak za zklamání, protože jsem od tohohle laku za 40 Kč neměla moc očekávání, ale protože lak vůbec "nefunguje", je zařazený v téhle rubrice. Lak pruhuje, nekryje ani ve 3 vrstvách a hned se loupe. 


Artdeco tvářenka do volného systému

Tvářenka sice byla z nejdražších, ale přes to byla míň kvalitní než kousky z drogérie. Taková Catrice mi na tvářích vydrží déle než tato. Čekala jsem, že mi s ní nalíčení vydrží aspoň 10 hodin, ale její maximum je tak půlka pracovní doby. Celou recenzi najdete zde.


Skin79 Intense Classic Balm BB 

Tohle není taky úplným propadákem, ale není to kousek pro mojí pleť (jak jsem všude četla, že je vhodný i pro mastnou). Pleť se leskla, krém se obtiskával na mobil a krytí taky žádný zázrak. Porovnání s Misshou Cho Bo Yang zde.


Sleek Bronze Block

O tomto kousku jsem psala někdy v létě, tehdy jsem si jej objednala, ale kvůli opálení byl pro mne moc světlý. Dokonce i teď půl roku od léta je pro mne pořád nepoužitelný, růžová tvářenka je světlá a není vidět ani po navrstvení a bronzery nejsou taky žádný zázrak. Tehdy mne paletka zklamala a tak od té doby leží netknutá v šuplíku.


Maybelline Dreamlumitouch rozjasňující korektor

Hledáte korektor, který nekryje? Šáhněte po Maybelline Dreamlumitouch. Chtěla jsem jej na zamaskování kruhů pod očima, ale efekt nula a rozjasnění se taky nekoná. Recenze už na blogu byla zde.


Alpecin - kofeinový šampón proti padání vlasů

Od tohohle šampónu jsem čekala víc, vážně jsem myslela, že omezí padání vlasů, navíc byl snad na všech blozích vychválen až do nebe. Recenze na blogu sice ještě nebyla, ale připravenou ji už mám a určitě brzo bude. Shrnu jen to, co mi na něm nevyhovovalo - štípal v očích, vlasy se po něm víc cuchaly a hůř se rozčesávaly.


Lancome Lip Lover

Tohle je pro mne jednoznačně největší zklamání roku 2014. Jedná se o tekutou rtěnku/lesk na rty. Podle mě to je obyčejný lesk, docela lepí, ztrácí se z prostředku rtů, výdrž nic moc a aby vypadaly rty dobře je třeba se s nimi hodně vyhrát. Moc jsme si spolu nesedli a tak jsem jej použila jen párkrát.


P2 - rtěnka Pure Color

Rtěnka má moc krásnou barvu, ale všechno ostatní je špatně. Zalézá do vrásek, zvýrazňuje šupinky, rychle ubývá (asi po 6ti použitích o půl cm) a výdrž je asi tak hodinu. Recenze už na blogu byla zde.


Dermacol - voděodolné pěnové oční stíny Moon Touch

Naprostá katastrofa! Stíny nejsou pigmentované, výdrž je velmi špatná - i po zaschnutí se dají lehce prstem smazat z kůže, na očích nevydrží ani s bází, ani zapudrované a slévají se do ohybu. Bohužel tohle se Dermacolu nepovedlo. Celou recenzi si můžete přečíst zde.


Essence odlakovač na nehty

Na odlakovače od Essence jsem četla samou chválu, tak jsem ho pochopitelně chtěla vyzkoušet. Ale už nikdy více. Odlakovač je sice šetrný, nehty nevysušuje a docela hezky voní, ale než sundá starý lak, tak uplyne celá věčnost. Vážně odlakovává dost pomalu, spotřebujete ho větší množství. Tento výrobek se za mě fakt nepovedl.


Catrice Gel like Top Coat 

Od tohoto nadlaku jsem si slibovala hodně nebo minimálně to, že se vyrovná jeho báječnému kolegovi od Essence. Bohužel tomu tak nebylo. Gelový efekt nebyl tak výrazný, což by mi ani nevadilo, kdyby lak nedělal šílené množství bublinek. Takže místo hladkého efektu, se mi dostalo nerovného povrchu navrch ozdobeného bublinkami. Děkuji nechci.



Dr. Hauschka pleťové tonikum 

Toto tonikum až na to, že hezky voní po růžích nedělá absolutně vůbec nic. Jako bych si na pleť nic nedala, dokonce myslím, že obyčejná voda mi poslouží lépe než toto předražené "tonikum". Víc k tomu bohužel nemám co dodat. Tonikum toho slibuje vážně hodně, ale účinky nikde.


Keims balzám na rty 

Příšernější balzám na rty jsem ještě neměla. Nejen že zvláštně voní, ta konzistence je taková nijaká, na rtech to nevydrží ani 10 minut, než se vytratí neznámo kam. Nejen že to rty nehydratuje, naopak je spíše vysuší. Opravdu katastrofa.


Tak to by byly všechny propadáky loňského roku. Ztotožňujete se s naším názorem v některém případě? Co byl Váš největší kosmetický propadák? Určitě se s námi podělte o vaše negativní zkušenosti, ať víme čemu dalšímu se vyhnout. 

R&M

28 komentářů:

  1. Tak znam jen Keims balzam, ale jeste jsem ho poradne nezkousela.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak radši od něj moc nečekej, ale třeba ti sedne, kdo ví. Dle mého je to fakt děs!

      Vymazat
  2. Z tvojich produktov som skušala Colorama lak na nechty a musím suhlasiť, že je hrozný. Uplne vodový, nekryje, no katastrofa. K dermacol očným tienom moon mám však uplne opačnu skusenosť Mám ich v bieloružovom odtieni a som s nimi veľmi spokojná. Vydržia mi na očiach celý deň a do záhybov sa vobec nezanašaju. Je naozaj zaujimave sledovať, ako jeden výrobok pôsobi na každého inak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to máš teď nový odstín Moon Touch, nebo jsou to ty starší? Ty prý byly super, stejné vlastnosti jako popisuješ. Možná se to ty nové odstíny tak nepovedly nebo se liší odstín od odstínu. Tak hlavně, že tobě vyhovují.

      Vymazat
  3. Jéé tak tohle mě bavilo, dobrý nápad udělat opak na top produkty :) Překvapilo mě to tonikum ..přemýšlela jsem , že si ho koupím...no tak jsme na vážkách asi zůstanu u své milované BioAroma .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. Co se týče toho tonika, tak ti fakt nevím, ale žádné účinky jsem fakt nepozorovala. Podle mě za ty prachy nestojí. Pokud máš nějaké co ti vyhovuje a fakt funguje, radši u něj zůstaň. Tohle ti tak nemůžu doporučit.

      Vymazat
  4. S dermacolem jsem spokojena mozna mas jen blby odstin ja mam fialove a ty jsou naprosto uzasne.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi se ty vlastností Moon Touch stínů liší odstín od odstínu a tento zelený je fakt příšerný. Je to fakt škoda.

      Vymazat
  5. Souhlasím s tím Alpecinem (kofeinovým šamponem). Kdysi jsem si ho v nouzi pořídila a byla to ještě větší katastrofa, než předtím! Vlasy nešly rozčesat a padaly mi mnohem víc. Ráda bych tě pozvala ke mě na blog a na mojí giveaway: www.lucieruzickova.blogspot.cz
    Na tvém blogu jsem poprvé a rozhodně se sem budu vracet, přidávám si tě do GFC !! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme, každého nového čtenáře si moc vážíme :) Snad se ti na blogu bude líbit. Na tvůj se rozhodně koukneme.

      Vymazat
  6. Jsem ráda, že jsi zmínila tu Sleek paletku, protože jsem na ni dělala zálusk.
    ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač. Sleek mám docela ráda, ale tato paletka se dle mého fakt nepovedla.

      Vymazat
  7. Žádný s produktů jsem nezkoušela, tak jsem ráda :).Já si vyloženě nějaký propadák nevybavuju
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to buď jedině ráda. U nás sice ty objevy převažovaly, ale ani pro propadáky jsme nemusely chodit daleko.

      Vymazat
  8. Měla jsem toniku Dr. Haushka a mě docela vyhovovalo, ale znovu si ho nekoupím, je fakt dost drahé. Balzím Keims jsem měla z nějakého boxu a taky nic moc, vydratoval tak 3 minuty. Essence odlakovače používám, je to vlastně jediná věc, kterou od Essence používám. Mně přijdou fajn, ale dost se liší v kvalitě. Některé jsou vážně super a sundají lak hned a některé jsou šílené, ty ho sundají tak za 6 minut (mně třeba nevyhovoval modrý), tak možná jsi měla taky takový kousek :). Jinak pro mě byly propadáky některé řasenky, třeba zelená od Cover Girl, potom ty "tekuté" rtěnky od Rimmel a produkty od Toni&Guy (zatím mi nevyhovoval ani jeden).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já u toho tonika fakt neviděla žádný efekt, takže za mě fakt ne. Ale kosmetika je dost individuální, takže věřím, že jiným může vyhovovat. Tak to jsem ráda, že na ten Keims máme stejný názor,fakt bída, že jo? Jak tohle mohli vypustit do prodeje nechápu. A s tím odlakovačem máš asi pravdu, kus od kusu se asi dost liší. Ale po této zkušenosti nehodlám pokoušet štěstí, jestli náhodou natrefím na ten co bude odlakovávat. Radši zůstanu u své nejoblíbenější Isany. Zatím jí nic nepřekonalo. Myslíš ty "laky na rty" od toho Rimmelu? Ty jsem nezkoušela, ale docela mě lákaly, když na ně všude byly recenze. Ale nějak jsem se ke koupi neodhodlala. Od Toni&Guy jsem chtěla něco zkusit, tak teď nevím nevím.

      Vymazat
  9. Nemělo by tam být místo Lanvin Lancome?
    Mám doma ty Moon touch stíny a jsou fakt hrozné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, díky za upozornění. Hned to opravím. A jaký máš odstín? Někdo si je pochvaluje, tak nevím kde je chyba.

      Vymazat
    2. Mám takové světle fialové se třpytkami. Vůbec je nepoužívám, ale zatím jsem neměla to srdce je vyhodit :-D Zkoušela jsem je udat ségře, ale ty třpytky jí opadaly pod oči a posléze se rozptýlily po celém obličeji, takže mi milé stíny pěkně omlátila o hlavu :-D

      A rádo se stalo :-)

      Vymazat
  10. Odlakovače od essence taky moc nemusím. Na pěnové stíny Dermacol jsem koukala, ještě že jsem žádný nekoupila! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi rozhodně udělala dobře, stíny za moc fakt nestojí.

      Vymazat
  11. Ta Sleek paletka vypadá krásně, škoda, že účinky takové teda nejsou...:)

    OdpovědětVymazat
  12. Mě ten Keims balzám nepřijde tak špatný:) Já na propadák roku nemohu přijít, asi je to tím, že pokud mě něco nesedne, tak to posílám dál nebo vyhazuji až ztrácím přehled:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsi chytla lepší kus, nevím, mě fakt přijde na nic. Ono je asi lepší se těch horších věcí zbavit hned, než se nad tím pak rozčilovat :D

      Vymazat
  13. Nad tým odlakovačom od Essence som rozmýšľala, no ešte uvidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé jsou prý fajn, tak nevím. Možná zkus jiný druh, ten modrý je prý skvělý. Tak nevím, já už každopádně nebudu experimentovat a vracím se k Isaně :)

      Vymazat
  14. Ja som raz mala Ebelin odlakovač bez acetónu a to som išla umrieť od nudy, kým som ten lak odlakovala, ja viem, že acetón nechtom škodí, ale inak lak z nechtov dolu nedám.
    Bianka

    OdpovědětVymazat