pátek 30. ledna 2015

Jedno velké ANO pečující kosmetice Essence

Krásný den,

máte zkušenost s pečující kosmetikou od oblíbené drogérkové značky Essence? Když ke mně od zastoupení značky Essence doputoval Hydratační krém s extraktem limetky a okurky a také Matující čistící ubrousky téže značky, byla jsem k nim docela skeptická. Myslela jsem si, že tato levná drogérková značka, pečující kosmetiku nezvládne, ale opak je pravdou.


My Skin - Hydratační krém s extraktem limetky a okurky (50 ml/85 Kč)

Tento krém je určený pro péči o normální pleť a díky jemné a nadýchané formuli dodává pleti dostatečnou hydrataci a saténový vzhled. Krém je určen pro každodenní péči o pleť, je vhodný jako podklad pod makeup a také i pro večerní péči.



Obal krému je jednoduchý a efektní, praktická tuba mi vyhovuje. Mám ráda tohle balení kvůli praktičnosti, kdy nemusím do krému šahat a můžu si vymáčknout tolik krému, kolik je zapotřebí.


Nejsem chemik, ale i přesto dokážu vyčíst, že krém neobsahuje silikony, alkohol ani parabeny. To chválím! Další pochvala krému patří za jeho jemnou a nevtíravou svěží vůni. Vážně jako by jste cítily svěží okurkový salát :-)


Díky jemnému složení se krém dobře nanáší, rychle se vsakuje a pleť je po něm hebká, krásně zářivá a vypadá prostě dokonale. Další věc, co musím pochválit je to, že tento krém dokázal zkrotit moji mastnou t-zónu a po použití tohoto krému se mi pleť téměř nemastí. Také krém nezanáší póry a nezpůsobuje akné.

Celkové hodnocení: 5/5

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My Skin - Matující čistící ubrousky s z extraktem liči a olejem z hroznových jader (25 ks/50 Kč)

Nejsem moc fanouškem čistících ubrousků, používám je jen velmi výjímečně, zpravidla, když se vrátím hodně pozdě z nějakého večírku.


Tyto ubrousky jsou určeny pro smíšnou pleť, kdy díky kombinci výtažků z liči a hroznových jader, obohacených o allantoin, dokáží vyrovnat pleť - tedy zmatňují mastnou t-zónu a zároveň hydratují a pečují o suchá místa obličeje.


Odlíčení celého makeupu probíhá perfektně, důkladně zvládne celý makeup, včetně očí. Není třeba nic drhnout, stačí jen přiložit na oko a za chvíli líčení setřete. Je tedy pravda, že s voděodolným makeupem si neporadí (ale na odlíčení voděodolného líčení nejsou určené), ale řasenku, gelové linky apod. zvládne bravůrně.

Ubrousky neobsahují alkohol ani parabeny a při odličování nedráždí pleť ani oči. Ubrousek je jemný a hebký, na tváři neškrábe a je k pleti šetrný.

Celkové hodnocení: 5/5

Oba výrobky Vám můžu doporučit, přiznávám, že mne mile překvapily a až spotřebuju všechny své kosmetické zásoby, tak se k nim s radostí vrátím.

Maru

17 komentářů:

  1. Tak to je super, že jsou takhle skvělý :) Ty ubrousky mě zaujaly
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sice fanouškem odličovacích ubrousků nejsem, ale tyhle jsou nejlepší ze všech, které jsem zkoušela. Ale krém mi vážně sedl, určitě si ho pořídím znovu.

      Vymazat
  2. a jejich pečující kosmetika se dá taky klasicky sehnat v drogérce? nikdy jsem si jí nevšimla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viděla jsem ji v Tetě

      Vymazat
    2. Z drogérek chodím jen do Rossmannu a v nich většinou pleťovka od Essence není, myslím, že je jen tam, kde jsou ty rozšířené stojany.

      Vymazat
    3. koupila jsem si pleťový matující krém a jsem nadšená :), vůbec nevysušuje (což mi většima matujících krémů dělala), rychle se vsákne, hydratuje, pleť se méně mastí, používám na noc a spokojenost, určitě si zas příště něco vyhlédnu :), díky za tip! normálně bych jejich krémům moc nevěřila (jejich dekorativka kromě pár produktů za mě jedno velké NE)

      Vymazat
  3. Essence mam rada, ale spise dekorativku kremy na ruce. Pecujici me moc nelaka, i kdyz podle recenze vypada dobre. Ale neni ani pro moji plet.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že i z té pečující řady mají docela výběr výrobků, pro každý typ pleti. Ale chápu, že každému nesedne. Mi třeba ten krém dělá hrozně hezkou pleť, takovou zářivou a vláčnou. Celkově prostě paráda.

      Vymazat
  4. Ty ubrousky zkusím :) Nikdy by mě nenapadlo se po nich kouknout, ale když je tak chválíš, tak to risknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na cesty jsou jako dělané, nebo na odlíčení po párty, kdy to chceš mít rychle za sebou :-D

      Vymazat
  5. Essence mam moc rada ale pecujici kosmetiku jsem jeste nezkousela :-) Ten krem me opravdu zaujal jelikoz me take trapi mastna T-zona. Ted jsem si poridila na plet zmatnujici krem od Garnieru ale az ho spotrebuji, tak sahnu asi po tomto :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna Essence není moje nejoblíbenější značka, a proto mne vážně překvapilo, jak je ten krém kvalitní. Ten zmatňující od Garnieru jsem taky zkoušela a byl fajn, bohužel jsem měla Essence a Garnier od sebe s velkým odstupem, takže je už porovnat nemůžu. Ale seděly mi oba a efekt byl docela podobný.

      Vymazat
  6. Ten krém i ty ubrousky mám a musím říct,že ten krém mi teda na moji mastnou pleť moc nepomáhá :/ A ubrousky odlíčí make-up ale ty oči hodně těžko...Vždy musim hodně tlačit aby řasenka byla úplně pryč a pak mám podrážděné oči.Jinak když si odlíčim obličej těma ubrouskama, hned potom ještě použiju tamponek a čistici vodu a obličej tím přejedu a když se kouknu na tamponek...Je špinavý.Takže ty ubrousky moc účinné nejsou :) Mě tyto dva produkty moc teda nesedí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, ono to nemůže sedět všem. Taky ty ubrousky nejsou určené ke každodennímu použití, ale spíš jako rychlý pomocník. Ono taky záleží jak ten ubrousek používáš, já si je vždycky poskládám na čtvrtinky a tím poskládaným se odličuju, vždycky otřu jednou stranou, pak ho zase přeskládám a čistou zase očistím pleť a tak to dělám dokud nezašpiním celý ubrousek. A s odlíčením očí to mám podobně, zase ho přeskládám a přiložím si ho asi na půl minuty na oko a pak celé líčení setřu. Vyhovuje mi to tak, nic mne nedráždí, neštípe a nevysušuje, ale na každodenní použití to asi nebude.

      Vymazat
  7. Tak to si mě velmi potěšila! Já právě na tuto řadu koukala a byla taktéž skeptická. Více než ubrousky mě zaujal ten krém, takže na něj v drogérii mrknu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mne to je vážně povedený krém, sedí mi, dlouho vydrží a prostě mne napadají jen samé superlativy :-D

      Vymazat
  8. Já jsem měla ten gel a matující krém. Krém teda nějak extra nematoval, ale jinak to špatné nebylo, rozhodně mi nezhoršil pleť jako třeba krém od Baley co byl v minulém boxu. Kupovat si je minimálně zatím nebudu protože mám spoustu další kosmetiky, ale kdybych je třeba dostala tak je vyhazovat určitě nebudu :). A to složení mě taky překvapilo že není narvaný chemií, to kolikrát krémy do kterých by to člověk neřekl jsou na tom daleko hůř že..

    OdpovědětVymazat