úterý 6. ledna 2015

Ledově ojíněné nehty s blyštivými laky od Essence a Catrice

Pěkné ráno holky,

když jsem dnes koukla na teploměr a viděla tu námrazu na oknech, vůbec se mi nechtělo z domů do zimy. Vlastně se mi tohle počasí s teplotami kolem nuly vůbec nelíbí. Ještě zima pořádně ani nezačla a já už chci jaro.


K dnešnímu počasí se přesně hodí "namrzlý" efekt pískového topcoatu od Essence,také blyštivé laky z řady Luxury Lacquers od Catrice, jsou jako by poseté jinovatkou.

Hned jak přišly podzimní novinky od Essence do našich drogérií, netrpělivě jsem vyhlížela jejich pískový nadlak. Protože mne pískový efekt na nehtech velmi baví, těšila jsem se až si "pískáč" udělám ze všech laků ze své sbírky.Taktéž řada laků Luxury Lacquers od Catrice mne dostala. Laky jsou jako složené z mnoha malých diamantů zakryté ledovou vrstvou.

Díky spolupráci se zastoupením těchto značek si v nás našel majitele právě zmíněný topcoat Essence a také Catrice Luxury Lacquers v odstínu 08 My Big Green Wedding.

Design obou lahviček je velmi povedený, je jednoduchý, klasický a nadčasový. Stejně tak i štěteček je stejný, jako u všech ostatních laků těchto značek. Je docela větší a tlustší, ale dobře se s ním pracuje a nabírá laku tak akorát.

A teď už ke konkrétním lakům:

Pískový topcoat Essence

Ale teď už k obsahu lahvičky, kde se skrývá třpytivá bílostříbrná tekunina, plná perleťových malých šupinek. Podle oficiálních popisků by měl pískový topcoat fungovat se všemi laky značky Essence a po nanesení na barevný podkladový lak vznikne 3D třpytivý pískový vzhled.


 
Po nalakování nehtů topcoatem vznikne na barevném laku namražený, ledový 3D efekt. Pískový efekt není tak moc výrazný, jako třeba u pískových laků od Gabrielly Salvete, ale přesto je efekt výrazný. Řekla bych, že jediný rozdíl je v tom, že pískový topcoat Essence neobsahuje třpytky, jen jemné perleťové zrníčka písku v mléčné tekutině. Mi méně výrazný efekt nevadí, řekla bych, že se mi líbí i víc než u třpytkatých pískáčů, je míň kýčový a řekla bych i svátečnější. Abyste si efekt mohly pořádně prohlédnout, nafotila jsem Vám topcoat na více lacích na nehty.


Tady ještě máte porovnání pískových laků značky Gabriella Salvete a Jordana s obyčejnými krémovkami různých značek, přelakovaných pískovým topcoatem Essence. Dobré je pro výraznější efekt nanést topcoat ve dvou vrstvách.

Co se týče výdrže na nehtech - řekla bych, že topcoat hodně prodloužil výdrž laků, všechny mi vydržely přibližně o den až dva déle v pěkném stavu. Takže se bavíme o cca 5 až 6 dnech.

Celkové hodnocení: 5/5
Značka: Essence
Velikost: 8 ml
Cena: 60 Kč

Catrice Luxury Lacquers - 08 My Big Green Wedding
Tento lak tvoří na nehtech velmi zajímavý efekt - v nazlátlé tekutině se skrývají velké zeleno-zlaté třpytky - které po nalakování vypadají jako dračí šupiny.


Podle oficiálního popisu tento lak je vyroben tak, aby jeho třpytky odrážely světlo a navodily atmosvéru drahých kamenů a luxusních šperků.

Musím se sice přiznat, že barva laků není pro mne ta pravá a na nehtech mi moc nesluší, ale dovedu si jej představit k opálené pleti a snědým, jižanským typům. Na mne s bledou pletí tak nevynikne.


Navzdory velkým třpytkám se dobře lakuje, hezky kryje a je vážně pohádkově blyštivý.

Výdrž laků je trochu horší než jsem čekala, nezvládá moc manuální práci a začal se odrbávat asi po 3-4 dnech nošení. Bohužel se vždycky odštípl docela velký kousek laku, takže jej bylo nutné odlakovat ihned a nezkoušet s lakem ještě pár dní vydržet.

Celkové hodnocení: 3,5/5
Značka: Catrice
Velikost: 11 ml
Cena: cca 90 Kč

Máte zkušenost s nějakými z těchto blyštivých krasavců? Jak se Vám líbí?

Maru

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Jak jsem ho dostala, tak se mi v lahvičce hrozně zalíbil, ale na nehtech to barva pro mne není. Moje ruce vypadají ještě bledší a dostanou zelený nádech. No bude muset počkat ve sbírce laků až do jara, než se trochu opálím :-)

      Vymazat
  2. Já vlastním ten pískový efekt od Essence,a le ještě jsem ho nevyzkoušela :) Jinak se mi nehtíky líbí moc! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho vyzkoušej, mi se zdá boží :-) máme ho obě dvě a je to náš nový zimní oblíbenec :-)

      Vymazat
  3. top coat od Essence mám a jsem moc spokojená a opravdu prodlouží výdrž laku, což je paráda :) poslední dobou nestihám tak často lakovat, tak je to moje záchrana :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta výdrž se mi zdá parádní, dokonce mi s ním vydrží i (pro mne) hrozné Miss Sporty, které mám na nehtech jinak tak dva dny :-D

      Vymazat
  4. Ten Catrice se mi moc líbí! :), takový zajímavý efekt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá jako dračí šupiny a moc se mi líbí. Tak si pořídím i další barvy. :-)

      Vymazat