čtvrtek 8. ledna 2015

Pečujte o pleť a tělo Rakytníkem od Saloosu

Dobré ráno Všem,

dnešní recenze se bude týkat dvou super výrobků, které mají společného nejen výrobce, mou oblíbenou značku Saloos, ale především to, že obsahují v poslední době hojně oblíbený extrakt či olej z Rakytníku řešetlákového. Ani není divu, že se tyto jasně oranžové plody keře původem z Ruska používají čím dál více v kosmetickém průmyslu. Můžou za to především jeho vynikající regenerační schopnosti, příznivé účinky na citlivou a problematickou pokožku ale i vrásky. Dá se říct, že rakytník o pokožku celkově pečuje, mírní její nežádoucí projevy a přispívá ke zklidnění a navrácení do normálního stavu. Musím říct, že mě tyto vlastnosti velmi oslovily a také proto jsem si vybrala k testování dva produkty, které rakytník obsahují a to Rakytníkový olejový extrakt na tělo a Bio Rakytníkový balzám.


Saloos Rakytníkový olejový extrakt – 50 ml, 110 Kč na parfums.cz

Než začnu popisovat na co tento produkt je určen a co umí, je třeba si říct, co to vůbec ten olejový extrakt je a jak se získává. Základem olejového extraktu jsou rostlinné bio oleje lisované za studena ( v případě rakytníkového to je bio slunečnicový, sezamový a mandlový olej) a koncentrované výtažky z nejkvalitnějších bylin, v tomto případě rakytníku řešetlákového. Extrakt se získává tak, že se celé rostliny nebo pouze části (listy, květy, kořeny..) přelijí dostatečným množstvím vhodného oleje a nechávají se macerovat neboli louhovat nejméně 3 – 4 týdny. Právě v průběhu macerace se do oleje vylučují účinné bioaktivní látky z bylin, zároveň olej přirozeně zabarví a získá charakteristické aroma dané rostliny. Olejové extraky od Saloos jsou v biokvalitě, bez syntetických konzervačních, barvících a vonných látek.
Konkrétně mnou zvolený rakytníkový extrakt je výborný k péči o dětskou, citlivou a problematickou pokožku,  protože pomáhá zachovávat pružnost a elasticitu pokožky, udržuje v ní vlhkost a brání předčasnému stárnutí kůže. Díky tomu je také vhodný k mazání pokožky po opalování, na zhojené popáleniny, kožní poranění. Z jeho účinků mohou profitovat také vlasy, neboť formou zábalů prospívá poškozeným a lámavým vlasům.

Olejový extrakt je umístěn v klasické skleněné 50 ml lahvičce. Hrdlo lahvičky je, stejně jako všechny Saloos oleje, opatřeno plastovou výplní s větším kulatým otvorem uprostřed a menšími kolem něho. Díky tomu by se mělo zabránit nadbytečnému vylití produktu. Sice to není nepraktičtější dávkování, ale dá se na to zvyknout. Já olej aplikuji tak, že dlaní hrdlo zakryji a otočím lahvičku dnem vzhůru. Olej který mi ulpí v dlaních pak promnu a vmasíruji do kůže. Díky louhování olej získal typickou oranžovou barvu a také vůni, které je decentní a velmi příjemná. Osobně mi moc voněla a na každé namazání jsem se vyloženě těšila. 
Jelikož se stále jedná o olejový produkt, je třeba nezapomínat ho aplikovat na vlhkou kůži. Já olej využívala několika způsoby. V létě jsem ho využívala jako zklidňující a regenerační péči po opalování, na což se mi osvědčil výborně. Kůži výborně promastil, vyživil a zklidnil. Musím říct, že se mi zdál oproti kokosovému oleji, který jsem používala loňské léto více mastnější a výživnější a tak nějak více účinnější. Skvělý byl samozřejmě i na každodenní mazání, ovšem přece jen je ho třeba na celé tělo větší množství, tak my bylo líto ho používat denně. Radši jsem si ho dopřávala, když jsem viděla, že je pokožka vysušená a potřebuje větší porci hydratace. 

Přestože je olej určen na tělo, tak já ho nebála použít i na obličej a dobře jsem udělala. Olej je mastnější, takže jsem ho používala výhradně večer. Pleť jsem navlhčila a pár kapek extraktu rozetřela po celém obličeji. Olej chtěl čas aby se plně vstřebal, ale až se tak stalo, tak jsem měla pleť krásně vyživenou, hladkou a celkově zregenerovanou. Zabraňoval tvorbě stroupků či suchých míst na obličeji a také jsem měla pocit, že i drobné pupínky rychleji hojil. Takže můžu říct, že se mi rakytníkový olejový extrakt výborně osvědčil v péči celé tělo i pleť. Své regenerační schopnosti rozhodně nezapře a já ho můžu vřele doporučit. Sama vím, že se k němu časem zase vrátím.


Saloos Bio Rakytníkový balzám, 50 ml, 126 Ka na parfums.cz

Tento balzám s obsahem bambuckého másla a vzácného oleje z rakytníku je vhodný především k péči o citlivou, problematickou ale i jemnou pokožku dětí. Svými regeneračními a zklidňujícími vlastnostmi přispívá k hojení drobných poranění, ke zklidnění a normálnímu stavu pokožky. Je bez parfemace a vhodný i na tělo i obličej.

Balzám dostanete v kulatém plastovém balení s šroubovacím víčkem. Pod víčkem najdete ještě průhledný plastový kryt, který samotný balzám chrání. Přiznám se, že já ho pak vyhodila, protože mi přišlo zbytečné balzám šroubovat a pak ještě sundávat to víčko a po namazání ho zase dávat zpět.


Balzám je stejně jako extrakt oranžové barvy, ale nemusíte se bát, že by pleť nějak barvil či tónoval. Je tuhé konzistence, ale při pokojové teplotě a také pod dotekem prstů lehce taje. Stačí tedy krouživými pohyby prstů po něm párkrát přejet a balzám co se vám uchytí nanést na obličej. Pro větší množství je třeba tento postup opakovat několikrát za sebou. Já s balzámem ovšem nešetřím a nanáším ho na obličej ve větším množství tak, že kousek balzámu „vyrýpnu“ nehtem, rozetřu a rozehřeji ho v dlaních a až následně ho vmasíruji na navlhčený obličej. Mazat můžete samozřejmě i tělo či jen jeho suchá místa, ale mě se balzám osvědčil především na večerní mazání obličeje. Balzám je dost mastný a výživný, takže musíte počítat s tím, že se vstřebává docela pomalu. Osobně mi to vůbec nevadí, ale věřím, že pro někoho to může být značná nevýhoda. Balzámu stačí nanášet opravu maličko, takže vám toho 50 ml balení vydrží opravdu dlouho, což je určitě zase fajn zjištění. Sama balzám používám pravidelně každý večer přes čtvrt roku a ještě nejsem ani v polovině. A to musím říct, že s ním vůbec nešetřím.
Co se týče vlastností samotného balzámu, tak ty jsou přímo skvostné. Nejen, že pleť výborně hydratuje a regeneruje, ale také v případě podráždění, začervenání či exému jí dokáže výborně zklidnit a zahojit. Sama občas trpím na suchá, zarudlá a podrážděná víčka a tento balzám mi vždy dokázal poradit. Postižené místo promastil, zklidnil a navrátil mu původní zdravý vzhled. Udává se, že balzám je také vhodný k péči o vrásky, což nemůžu sama úplně posoudit. Ale mám pocit, že dokáže pleť tak výborně zvláčnit a vyživit, že hned vypadá odpočatá a mladší. Takže něco na tom asi bude. Balzám se mi také výborně osvědčil v boji proti nedokonalostem, stroupkům a červeným flíčkům po pupíncích, které likviduje a urychluje jejich hojení. Za mě je to tedy skvělý všestranný produkt, který má řadu uplatnění a vyniká především hydratačními, regeneračními a zklidňujícími vlastnostmi. Balzám si získal nejen mou pleť, ale i mé sympatie a všem ho vřele doporučuji.

Oba rakytníkové produkty jsou báječné a jsem ráda, že jsem mohla vyzkoušel další Saloos výrobky, které mou oblibu v jejich produkty ještě prohloubily. Co vy a rakytník? Používáte tyto nebo jiné výrobky, které ho obsahují? Já ho používám ještě ve vlasové péči Natura Siberica, ale o tom až příště. 

Radu

14 komentářů:

  1. Ještě jsem s rakytníkem nic nezkoušela, ale od Saloos mám balzám granátové jablko a je fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba příště můžeš zkusit něco s Rakytníkem. Tato řada se mi velmi osvědčila :)

      Vymazat
  2. Saloos mam hrozne rada, ale rakytnik jsem nezkousela. Olej by mohl byt super na leto po opalovani, mozna koupim na dovcu :D
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej byl fakt skvělý. Já ho měla už od léta a používala ho po opalování a byl báječný, takže můžu na dovču vřele doporučit!

      Vymazat
  3. Teď je těch zázračných olejů tolik, že ani nevím, po kterém sáhnout dřív :D Začala jsem kokosákem, pak jsem si koupila dva oleje na obličej od Saloos a ještě mám v zásobě arganový. Kamarádka mi dala k Vánocům olej Relax od Saloos, který voní po citrusech a bylinkách a nejspíš to risknu a taky ho zkusím i na obličej. Od téhle značky mám i bambucké máslo a určitě si pořídím nějakou další verzi, možná právě rakytník nebo konopí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tebou musím jedině souhlasit, teď jsou oleje všude kde se podíváš a to samé se dá říct i o rakytníku. Ale nedivím se, protože fakt má výsledky. Taky jsem začínala kokosákem a pak se má vášeň pro oleje zvětšovala, že jsem vyzkoušela už kdeco :D Pokud nemáš extra citlivou pleť, tak ho klidně vyzkoušej na obličej, účinky tě můžou příjemně překvapit. Konopný balzám jsem také měla a byl také bezva :)

      Vymazat
  4. Krásná recenze :)
    popsaná dopodrobna a veškeré důlžité vci byly zmíněny :)
    já mám saloos mo ráda a jejich kosmetika se mi jeví jako opravdu kvalitní :)
    hlásím odběr:)
    koukni ke mně :) PinkPomegranate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se recenze líbila. A odběru si velmi vážíme. Na tvůj blog rozhodně koukneme, děkujeme za pozvání :)

      Vymazat
  5. Skvelá recenzia, ktorá ma veľmi zaujala. Túto značku mám rada a na oleje nedám dopustiť, preto si oba výrobky dopisujem na zoznam "chcem vyskúšať".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to mě velmi těší. Oba výrobky maximálně doporučuji, stojí za to!

      Vymazat
  6. Musím od Saloos konečně něco vyzkoušet, produkty vypadají moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Produkty mají báječné,takže neváhej a šup pro ně. Věř, že nebudeš litovat :)

      Vymazat
  7. Ten balzám vypadá skvěle! :) S rakytníkem ještě nic nevlastním, ale asi to budu muset napravit.

    OdpovědětVymazat