sobota 24. ledna 2015

Rtěnka v tužce Bourjois Color Boost

Krásné ráno,

Dnes si dáme recenzi na rtěnku v tužce, chcete-li pastelku na rty od značky Bourjois. Tento typ rtěnek mám ráda, protože se s nimi lehce manipuluje a navíc často v sobě pojí více benefitů, než je samotná barva.Konkrétně tato rtěnka nese název Color Boost a má rty nejen zahalit do oslnivého odstínu po dobu 10 hodin, ale také dodat přirozený a dlouhotrvající lesk, hydratovat rty a to vše díky voděodolné textuře rtěnky, která nelepí a nezanechává mastný film. Vše navíc podtrhuje ochranný faktor SPF 15.


Rtěnka má standardní „tužkové“ balení, které je pro tento typ rtěnek více než běžné. Líbí se mi, že tělo i vršek rtěnky je vyveden v barvě vámi vybraného odstínu. Popisky na rtěnce jsou stříbrné barvy, stejně tak spodní otočný díl, kterým se rtěnka vysouvá je stříbrný. Bohužel potisky jsou dost nekvalitní a po pár nošení v kabelce se mi téměř ošoupaly. Což je škoda a mrzí mě to, protože to nevypadá vůbec hezky. Naštěstí na vršku najdete umístěnou ještě etiketu, kde je uveden alespoň odstín, takže i když přijdete o všechny popisky, tak alespoň stále budete vědět jaký odstín máte.


Rtěnka má lehounkou skoro až gelovou konzistenci, která po rtech vyloženě klouže. Díky tomu je na rtech super příjemná, nelepí a téměř o ní nevíte. Pigmentace je docela slušná, ale nevím jak na tom budou světlejší odstíny. Ten můj vínový odstín 06 Plum Russian je v jedné vrstvě viditelný dobře a ve více vrstvách je barva opravdu krásně sytá a středně výrazná. Intenzitu odstínu si tedy můžete volit dle svých preferencí, což je super. Rtěnka vám kromě barva dodá opravdu hezký a výrazný lesk, který se ale s postupem času lehce vytrácí. Co se týče slibované hydratace, tak ta je opravu velice dobrá, řekla bych že opravdu dokáže nahradit balzám na rty. I když se vám rtěnka setře, tak rty po ní zůstanou dostatečně hydratované a vláčné.


Co bohužel nemůžu moc pochválit je samotná výdrž rtěnky. Slibovaných 10 hodin je téměř výsměch. Rtěnka není voděodolná ani náhodou a jde dolů docela rychle. Žádný stain po setření nečekejte. Když nejíte ani nepijete, tak vám vydrží dejme tomu ty dvě hoďky. Ale s každým napitím barva ubývá a s jídlem jde dolů okamžitě. Taky pokud hodně mluvíte, tak již po hodině není moc vidět. Ale naštěstí mizí rovnoměrně a nerozpíjí se mimo hranici rtů. Jinak rtěnka neleze do vrásek ani nemá tendence zvýrazňovat šupinky či nedokonalosti rtů. Spíš bych řekla, že je díky hydratační formuli dokáže zpacifikovat a rty pak vypadají lépe.

Celkové hodnocení – 3/5

Značka: Bourois
Hmotnost: 2,75 g
Cena: kolem 250 Kč
Dostupnost: parfumérie, e-shopy např. parfums.czkrasa.cz

Takže kdybych to shrnula, tak se jedná o fajn hydratační rtěnku s velice příjemnou konzistencí, krásnou šťavnatou barvou, hezkým leskem, ale dost nízkou výdrží. Navíc ani balení není nic extra, když se nápisy během chvilky téměř sloupaly. Nevím, ale rtěnky za 250 Kč jsem prostě čekala více. Přesto jí díky hezké barvě a hydrataci používám ráda.

Co vy a pastelky na rty? Která je ta vaše nej? A co tato, zkoušely jste?


Radu 

12 komentářů:

  1. Ja som skúšala Bourjois, len v inom odtieni red niečo...taká výrazná farbička, a teda výdrž je výborná - teda na pastelku. U mňa pokojne vydrží 5 hodín, a to za bežného pochodu, čiže s pitím i nejakým jedením - pokiaľ to teda nie je vyložene jedlo typu knedlo, vepřo, zelo....no a balenie, to sa žiaľ aj mne hneď ošúpalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovou výdrž ti teda závidím, mě fakt mizí z rtů docela rychle. Ale i tak používám pastelku ráda, protože má hezkou barvu a je dostatečně hydratační.

      Vymazat
  2. ja mám jednu od Rimmel a druhú od Astor :) obe krásne voňajú a astor mám tmavý odtieň a ten mi drží na perách dlho....aj keď sa napapám, napijem stále drží...po pár hodinách už nie je taká intenzívna tmavá červená, ale stále mám červené pery a to dokonca aj po odlíčení a ráno po prebudení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od Rimmelu jsem nezkoušela, ale Astor mám a je super, ale na rtech mi taky drží kolem těch 2 hodin a jídlo nezvládne vůbec, asi to závisí i od rtů

      Vymazat
  3. Já mám tyhle rtěnky ráda, jenže nevím, jestli by se vyrovnala mé oblíbené od Clarins :). Příště se po nich v Douglas podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám tento typ rtěnek ráda, především díky jejich lehké konzistenci a hydrataci. Jestli se vyrovná Clarins netuším, ale minimálně za omrknutí rtěnka stojí :)

      Vymazat
  4. Mně tahle pastelka vůbec nesedla, mám stejný odstín. Jednak jsem čekala teplejší barvu (pitomé osvětlení), zadruhé mi smrdí a zatřetí mi konzistence přijde vosková a nanesená barva nerovnoměrná. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ti smrdí? Já z té svoji necítím vůbec nic. Vosková lehce je to pravda, ale že by byla barva nerovnoměrná se mi nezdá. Minimálně já s tím u tohoto kusu rtěnky problém nemám, nebo jsem si toho alespoň nevšimla.

      Vymazat
  5. Ja mam rada tyhle typy od astor.
    www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, astor má super "pastelky" na rty. Sama mám jeden odstín a je moc fajn.

      Vymazat
  6. Mám v plánu si ji pořídit, ale teď váhám :D No, myslím, že zůstanu u Astor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astor je fajn, ale výdrž na rtech mají dle mého obě podobné. Žádní držáci to nejsou.

      Vymazat