sobota 7. února 2015

Řidičáky Autobalm od značky TheBalm

Hezkou sobotu děvčata,

už před více než měsícem jsme s Radu našly pod vánočním stromečkem paletky Autobalm, každá jeden odstín. Ke mne doputovala paletka studených tónů s názvem Hawaii a Radka našla zase naopak paletku složenou z teplých tónů California.


Jak je u značky TheBalm zvykem, paletka se skrývá v pevné papírové krabičce s milým potiskem, který má znázorňovat řidičský průkaz. Jako obvykle se samotná paletka ještě schovává v papírovém nasouvacím pouzdru. Obal je tedy perfektně vymyšlený a i na pohled je moc pěkný.


Co se v paletce skrývá? Najdete tam jedno políčko s tvářenkou, další je rozjasňovač a nakonec tam jsou dva stíny. Obsah není moc velký, ale na cesty to stačí, podle nás se jedná o ideální velikost. A jaká je tedy gramáž? Tvářenka má 1,6g, rozjasňovač 1,1g a oční stíny 1,45g.

Cena paletek je v běžné ceně 499 Kč, pokud vychytáte nějakou akci např. 2+1, tak Vás paletka výjde levněji. My je ukořistily za cca 330 Kč.

Teď přejdeme k tomu, co nás všechny u očních stínů nejvíc zajímá a to konzistence. Musíme se přiznat, že po všech těch ovacích těchto paletek jsme čekaly nějakou super máslovou konzistenci. Která se tedy bohužel nekoná, stíny jsou suché, ale bohužel i když jsou jemně namleté, tak hodně práší. Už po pár použitích je ve stínech vidět pořádný kráter, nevím jak dlouho pravidelného používání paletka vůbec vydrží.

Pigmentace všech součástí paletky nás taky úplně nenadchla, tedy až na tvářenky, ty jsou pigmentované pěkně, ale rozjasňovač i stíny jsou spíše průměr.

Co se týče výdrže stínů, na ty se naše názory rozchází, takže dál bude recenze rozdvojená...

Maru - Hawaii paletka

Přiznávám se hned ze startu, že jsem paletku nepoužívala až tak často, jak jsem měla v plánu. Vážně mi totiž nesedla. První věc, která mě na paletce naštvala, je to strašné prášení a to jak ubývá. Paletku jsem použila asi 5x a ty dolíky ve stínech jsou fakt mega. Konzistence stínů je strašně suchá, až na ten studený třpytivý hnědošedý, ten je trochu lepší, ale přesto je tam spíš jen náznak máslovité konzistence. Rozjasňovač i tmavý stín je suchý a mega prášivý. Další věc, co zavání katastrofou je výdrž stínů na oku. Když stíny nanesu (byť i na kvalitní bázi, např. od UD), tak jsou sice po nalíčení nádherné, ale po pár hodinách nejde poznat kde byl který odstín. Oba odstíny se pak změní v jednu neidentifikovatelnou barvu. Jediné, co můžu pochválit je pigmentace tvářenky, ale opět je strašně prašná. Ani na tvářích mi nevydrží celý den, spíš tak 6 hodin. Je teda pravda, že mi tvářenky drží hůř, ale i tak jsem od ní čekala trochu víc. Za mne tedy velké zklamání!


Radu - California paletka

Já mám paletku otestovanou opravdu důkladně, avšak můžu říct, že i pro mě je paletka spíše zklamání. Konzistence stínů je tak půl na půl, matný teple hnědý stín má konzistenci lehce máslovou, kdežto tmavší třpytivý stín je dost suchý a hůře pigmentovaný. Rozjasňovač je hezky měkký, máslový a pigmentovaný je slušně. Co se týče tvářenky, tak ta má krásný přirozeně broskvový odstín. Pigmentovaná je skvěle, ale bohužel neskutečným způsobem práší. A to stejné platí i pro zbytek paletky. Opravdu jsem takovou prašnost stínů nečekala. A prašnost jde bohužel ruku v ruce s rychlým ubýváním jednotlivých stínů. Co se týče výdrže, tak ta taky není celodenní. S bází drží obstojně, ale k večeru už nejsou stíny tak intenzivní, barvy se lehce vytratily. Nic co bych od této značky čekala. Tvářenka také nevydrží celý den ve stoprocentním stavu. K večeru sice vidět je, ale jako čerstvě nanesená rozhodně nevypadá. Takže suma sumárům je paletka sice hezky poskládaná, multifunkční, hezky vypadá, ale za tu cenu jsem čekala o poznání kvalitnější výrobek.


Máte nějakou zkušenost s paletkami od TheBalm? My si už asi další jejich líčidla na oči nepořídíme. Obě nás paletky hodně zklamaly. 

M&R

23 komentářů:

  1. Já mám Nude tude a jsem nadsena :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem jedině ráda. Já ji mám taky, ale nadšená z ní nejsem. Po pravdě jí používám ještě méně než autobalm. R.

      Vymazat
  2. Po recenzi u Lucky z Getthelouk mě jejich stíny taky nelákají :(. Mám jeden rozjasňovač (vždycky zapomenu, jestli to je Cindy nebo Mary Lou) a ten je super, ale asi mě nic dalšího neláká :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám kromě této paletky otestovanou ještě Nude Tude a rovněž mě další už nelákají. Neříkám, že jsou úplně špatné, ale čekala jsem od nich něco lepšího. Další stíny si určitě pořizovat nebudu. Cindy rozjasňovač mám také a je skvělý. Díky různým akcím jsem vyzkoušela už docela dost jejich produktů a většina nenaplnila mé očekávání a moc těm pochvalným recenzím nerozumím. R.

      Vymazat
  3. Já mám jen Nude Tude a už celkem dlouho. Používám ji prakticky každý den, protože jinou nude paletku jsem si ještě nepořídila. Jo, po recenzi od Lou jsem tak trochu zpytovala svědomí, jestli se mi ta paletka fakt tak líbí, nebo jestli ji nepoužívám spíš ze zvyku a že nemám srovnání s jinýma. Něco na jejích záporech asi bude, ale u mě to není tak špatné, jak psala Lou, a to mám dost mastná víčka. Nejsvětlejší stín používám jako rozjasňovač do vnitřního koutku každý den, je super. Tmavě hnědým a někdy i černým ztmavuji praticky každé líčení. Světlé odstíny na mně vypadají podobně už při nanášení, tím spíš se pak někomu můžou zdát vybledlé po čase. Ale třeba po recenzi Lou jsem s ní schválně zkoušela výrazné zlatohnědé líčení a bylo výrazné a syté celý den. Na příjemné máslovité konzistenci si u své Nude Tude paletky pořád trvám, i přes každodenní používání jsem žádnému stínu na dno dosud nehrábla. Takže jo, já klidně ještě nějakou paletku stínů od nich vyzkouším, i když asi ne tyhle, ty vypadají z fotek vážně trochu hůř. Teď vyšla Nude Dude, tak ji možná při nějaké 2 +1 akci risknu spolu s Balm Jovi. Ale rozhodně mají lepší produkty na tvář, samostatné tvářenky, pudr, bronzer a rozjasňovač mě nikdy nezklamaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nude Tude mám taky a dvakrát z ní nadšená nejsem. Konzistence je sice skvělá, máslová ale práší fakt hodně. S výdrží extra problém nemám, ale je fakt že k večeru už ty stíny vypadají stejně, nejde moc poznat o který odstín jde, přesně jak u Lou. No já už další stíny zkoušet nebudu, asi celkově si dám teď od the Balm pauzu.

      Vymazat
  4. kúpila som si HAWAII a úplné sklamanie... viac ani nemám čo dodať

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deniso, taky jsi asi čekala něco jiného, co? Pro mě je bohužel paletka taky zklamání

      Vymazat
  5. Ty krabičky mají tak ultraroztomilý! Škoda teda, že ten obsah není dobrý :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obaly jsou fakt úžasné, proto je škoda, že stejně na tom není i samotný obsah :( Fakt nás to mrzí.

      Vymazat
  6. Škoda, hned jak jsem si prohlédla obrázky přemýšlela jsem o koupi, po důkladném čtení jsme si to rozmyslela...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A dobře jsi udělala. I když ony paletky nejsou špatné, ale asi jsme po těch pochvalných recenzích měly velké očekávání, které se nenaplnily.

      Vymazat
  7. Skoda, ze paletky takto zklamaly, vypadaji totiz moc pekne, i kdyz ani tak bych si je asi neporidila :-) Ale od The Balm me zaujal BrowPow pudr na oboci, tak si ho snad nekdy poridim :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu je to škoda. O BrowPow jsem ještě nic nečetla, tak snad na tom bude kvalitou dobře.

      Vymazat
  8. Pred mesiacom som si kúpila vytúženú paletku Balmsai a aj napriek tomu, že sa mi stále maximálne páči, z obsahu som trocha v rozpakoch. Tienie sú síce výborne pigmentované, ale na oku sa podľa mňa akosi strácajú a pri farebnejšom líčení do seba dosť vchádzajú. Napriek tomu sa s nimi dá pri bežnom líčení dosť vyžiť. Chcela som si kúpiť aj Nude Tude, no zostanem verná čokoládke od Too Faced, prípadne si dokúpim niektorú paletku Zoeva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám pocit že se stíny, především u Nude Tude, dost ztrácejí a pak nejde poznat o který odstín jde. Navíc mi dost vadí ta jejich prašnost, ale naštěstí pod oči neopadávají, tak alespoň něco. Ale vzhledem k ceně jsem čekala něco víc.

      Vymazat
  9. Miluju ty obaly :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení je opravdu povedené, ale pouze o vzhledu to není.

      Vymazat
  10. Tak tieto paletky vôbec nepoznám a vzhľadom k recenzii ani nebudem. Ale čo sa týka dizajnu, nápad s vodičským preukazom je naozaj milý! :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, obaly jsou to skvěle vymyšlené a udělané. Proto je škoda, že ten obsah na tom není stejně.

      Vymazat
  11. Jů, to jsem ráda, že je tu taky někdo, kdo TheBalm jen do nebes nechválí. :) Ani mě jejich tvářenky, které mám, nijak nenadchly :( Mám lepší tvářenky od s-he a essence :DDD I když mám zálusk na Tude Nude, takže říkáte, že taky není nic moc? Dá se s něčím srovnat?
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď máme v plánu dost recenzí od the Balm a ve směs až na pár vyjímek, to nebude žádné chválení. My máme odzoušené tvářenky Instain a ty jsou naopak báječné. U té Nude Tude ti nevím. Já bych do ní znovu nešla, popravdě koupě docela lituji. Takové Sleek paletky mi přijdou o mnoho lepší. Za sebe ti jí doporučit nemůžu.

      Vymazat
    2. Mně Sleek paletky zase moc nedrží, takže pro mě lepší nejsou...

      Vymazat