středa 25. února 2015

Saloos Bio Karité – balzám na nehty

Krásné ráno Všem,

dnes bych vám ráda představila svého pomocníka v péči o nehty a nehtovou kůžičku. S nehty jsem nikdy neměla větší problémy, občas se mi sice nějaký ten nehet rozštěpil, ale to většinou hned spravily nůžky. Poslední dobou se mi ale to třepení dost zhoršilo a jelikož se i navíc dlouhodobě potýkám se záděry, tak jsem se rozhodla s těmito neduhy bojovat.

A jelikož jsem se o nehty nikdy nijak zvlášť nestarala, tak jsem ani neměla zmapovaný terén, co si na své nehtové problémy pořídit. Pak jsem si vzpomněla na svou oblíbenou značku Saloos, která určitě něco na nehty mít bude. A taky že jo. Čistě přírodní bio balzám na nehty je určen ke každodenní péči o nehty a nehtová lůžka. Nehtovou kůžičku má regenerovat, zvláčňovat a navíc při pravidelném používání má zabraňovat právě tvorbě těch nepříjemných záděrek. Kromě toho má balzám nehty posilovat a zpevňovat a to především díky obsahu dýňového oleje.
Balzám je ukryt v plastovém kalíšku, který je díky malým rozměrům super skladný a praktický. Je z bytelného plastu a má klasický šroubovací mechanismus. Balení tedy hodnotím velmi kladně a v zásadě mu nemám co vytknout. Po otevření vás do nosu udeří bylinkově- citrusová vůně, která mi osobně velice voní a celý ten proces mazání nehtů mi velice zpříjemňuje. Balzám má lehce nažloutlou barvu (ale nehty nijak nebarví) a je velice hutné konzistence. Ta přináší při aplikaci trošku problém. Můžete ho nanášet klasicky prstem, tak že jím zakroužíte po balzámu, který se teplem trošku povolí a pak ho lehce máznete na nehet a okolí. Ovšem tento způsob mi osobně přijde zdlouhavý, neboť je třeba pár sekund věnovat změknutí balzámu, navíc se ho na prst moc neuchytí. Proto já ho aplikuji tak, že kousíček tuhého balzámu „vyrýpnu“ nehtem a rozetřu ho na celý odlakovaný nehet a  nehtovou kůžičku. Zvlášť záležet si dávám na okraje nehtů, kde se mi s oblibou tvoří ty hnusné záděrky. Tento způsob mi přijde rychlejší, navíc si můžu určovat kolik balzámu na nehty nanesu, neboť jim ráda dávám větší nálož, abych je co nejvíce vyživila.
Jelikož je balzám založen na olejové bázi, tak počítejte s tím, že je mastnější a vsakuje se delší dobu, takže je lepší si na tuto nehtovou péči udělat čas. Já balzám aplikuji cca 2x týdně vždy po odlakování nehtů. Když mám čas a nepotřebuji nehty hned lakovat, tak balzám nanesu a nechám vsakovat co nejdelší dobu. Většinou si ho máznu při sledování nějakého seriálu a po dobu jeho trvání (většinou 45 minut) ho nechávám vstřebávat. Když ovšem spěchám, tak ho nechám vsakovat dejme tomu 10-15 minut a zbytek který se nevsákne, jednoduše utřu kapesníčkem.

Balzám používám pravidelně asi 3 měsíce a musím říct, že jsem velice spokojená. Nehty super promaže, hezky je zregeneruje a dodá jim řádnou porci výživy. Musím říct, že mi balzám nehty docela zpevnil, ovšem štěpení a dvojení některých nehtů mi zatím nedokázal zabránit. S tím se potýkám i nadále. Co musím ovšem hodně vychválit, tak je to, že mi krásně spravil nehtovou kůžičku. Ta se mi díky pravidelnému mazání zacelila, zjemnila, vyživila a najednou vypadá hezky, pěstěně a upraveně. Ovšem na záděrky mi balzám moc nepomohl. Je sice fakt, že se mi tvoří podstatně méně, nejsou již tak tvrdé a dají se snadněji odstranit. Takže asi jim v určité míře předchází, ale nedokáže je úplně odstranit.
Celkové hodnocení – 4/5

Značka: Saloos
Objem: 19 ml
Cena:  70 - 80 Kč
Dostupnost: Drogérie DM, e-shopy např. parfums.cz 

V celkovém výsledku musím říct, že jsem si balzám velmi oblíbila a používám ho ráda. Nehty opravdu viditelně vyživí a zpevní. Kůžičku kolem nehtů mi spravil a zjemnil. Taky fakt, že se mi záděry tvoří v menším počtu a pomalu snad ustupují můžu připsat tomuto balzámku. Navíc voní velice příjemně, je ho opravdu velké množství, takže vám jen tak rychle nedojte a super je rovněž to, že je přírodní a velice snadno dostupný. Takže za mě je toto super výrobek, který plní to co slibuje a mým nehtům velice prospívá.

Znáte tento balzám? Co používáte a můžete mi doporučit na promazání a regeneraci nehtů Vy?

Radu

10 komentářů:

  1. Tento balzámek neznám :) já teď používám ty olejíčky, co jsem vyhrála u Vás
    No potřebovala bych něco proti štěpení nehtů, teď se mi příšerně rozdvojují
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? A jak ti olejíčky vyhovují. Balzám je fajn, ale štěpení nehtů zabránit nedokáže, taky se mi tento neduh vrací.

      Vymazat
  2. Na nehty nic speciálního nepoužívám a nemám žádné větší problémy, ale tenhle balzám vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to buď jedině ráda. Ale občasné promazání, či jako prevence právě před záděry či suchou kůží, není nikdy na škodu :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Není zač, to jsem jedině ráda. Tak ať i pak balzám dobře slouží :)

      Vymazat
  4. Na záděry občas trpím, tak se po něm kouknu. :)
    Včera mi dorazila výhra z valentýnské soutěže a vůně voňavky se mi libí, takže ještě jednou děkuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na záděry mi balzám docela pomohl, tak myslím, že by mohl vyhovovat i tobě. A co se týče výhry, tak jsme rády, že ti voní :)

      Vymazat