pátek 31. července 2015

Dokonalá rtěnka za pár korun, aneb úžasná Kiko Smart Lipstick

Ahoj holky,

dnes vám přináším recenzi na další rtěnku, kterou jsem si v poslední době velmi oblíbila a to Kiko Smart Lipstick. O to více mě mrzí, že u nás není tato italská značka k sehnání. Ale nebudeme smutnit hned na úvod, protože k sehnání je v zahraničí nebo přes oficiální e-shop, který zasílá i do ČR. To by bylo k úvodu a teď si pojďme představit tu italskou krásku.


Začnu klasicky obalem, který má rtěnka velmi povedený. Jde o matný černý plast, který je opravdu pevný a bytelný. Na něm je vyobrazen malý stříbrný nápis Kiko Make up Milano. Rtěnka na mě působím čistým, elegantním a minimalistickým dojmem. Na spodním víčku pak najdete samolepku s popisem a číslem odstínu. Balení se mi moc líbí a nemám mu absolutně co vytknout.


Odstín rtěnky jsem vybírala na oficiálních stránkách, kde konkrétně tato řada Smart nabízí výběr z 24 odstínů. Chtěla jsem rtěnku přirozenou, na denní nošení, takže jsem vybírala z těch světlejších růžových tónů. Nakonec jsem zvolila číslo 903 Candy Rose a nemůžu být spokojenější. Candy Rose je opravdu nádherná sladce růžová barva, která působí velmi přirozeně a elegantně. Líbí se mi, že je nenápadná, ale přesto umí dodat rtům krásnou šťavnatou barvu. Přesně takto si představuji ideální odstín na běžný pracovní den.


Tato rtěnka ze Smart řady je popisována jako hydratační výživná rtěnka a já nemůžu jinak, že maximálně souhlasit. Rtěnka má velmi příjemnou krémovou až balzámovou konzistenci, takže po rtech přímo klouže a velice jednoduše se aplikuje. Na rtech je úžasně příjemná, lehoučká, téměř o ní nevíte. Cítíte pouze jemné a hydratované rty. Opravdu na mě rtěnka působí jako hydratační balzám, až tak moc mi je příjemná. Ovšem nemusíte se bát, že by rtěnka dodala pouze výživu a nikoliv barvu. Nejedná se o barevný balzám, ale o slušně pigmentovanou rtěnku, která se však může pochlubit hydratačními atributy balzámu. Pigmentace rtěnky je skvělá, stačí jedno přetření a máte sytou intenzivní barvu.


Dále se mi na rtěnce líbí její sladce vanilková vůně, kterou fakt můžu. Pokud vás zajímají ostatní vlastnosti rtěnky, tak věřte, že jsou rovněž parádní. Díky skvělé konzistenci rtěnka neleze do vrásek, nezvýrazňuje nedokonalosti, naopak mám pocit, že je dokáže i mírně maskovat. Přes svou krémovost ze rtů nijak nestéká ani se mi nemaže. Ovšem přece jen se jedná o rtěnku hydratační, takže nemůžete očekávat extra výdrž. Pití sice zvládne, ale s jídle jde pochopitelně dolů. To mi ale nijak nevadí a ráda si rtěnku aplikuji znovu. Pokud nejíte ani nepijete, tak má standardní výdrž kolem 2 hodin. Jediné co bych rtěnce snad mohla vyčíst je to, že rychleji ubývá. Ale možná to bude spíše tím, že jsem si jí fakt oblíbila a nosím jí často. Takže to ani jako mínus nevnímám.

Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Kiko
Objem: 3,6 g
Cena: 3,99 EUR
Dostupnost: zahraničí např. Německo, nebo oficiální e-shop kikocosmetics.cz


Závěrem mi nezbývá než říct, že rtěnka je fakt úžasná a pokud na ní narazíte tak běžte do ní. Nebudete litovat. Rtěnka má přirozený decentní odstín, který je ale přesto akorát výrazný. Navíc ta dokonale krémová konzistence, která neleze do vrásek ale naopak rty výborně zvláční a hydratuje je jednoduše báječná. Pokud si myslíte, že díky těmto perfektním vlastnostem bude rtěnka nehorázně drahá, tak jste na omylu. V přepočtu rtěnka stojí nějakých 120 Kč, ale často jde sehnat i pod 80 Kč a to je fakt neskutečné. Za mě má rtěnka plný počet bodů a jedno velké ANO!

Co vy a Kiko? Máte nějaký oblíbený produkt? Nebo láká vás k vyzkoušení? 

Radu

27 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Díky. Musím říct, že jsem si jí hodně oblíbila a když nevím jakou rtěnku zvolit, tak po této sahám nejčastěji :) Je taková univerzální.

      Vymazat
  2. Krásný odstín. Jestli se dostanu do obchůdku Kiko osobně (asi jo,chceme jet do Itálie), určitě rtěnky omrknu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, je to to skvělý odstín. Přijde mi dost univerzální, ale přitom maximálně slušivý. Jestli se do obchodu dostaneš, tak si nějakou rtěnku rozhodně ber, stojí za to :)

      Vymazat
  3. Já si rtěnku Kiko koupila na jaře v Berlíně , nádhernou fialovou barvu a je úžasná :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším. Fialková musí být určitě nádherná :) Sama si chci určitě ještě nějaké další odstíny přikoupit. Tak snad se mi někdy naskytne možnost ;-)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Díky. Myslím, že jsem na poprvé lépe vybrat nemohla :)

      Vymazat
  5. Ta vypadá hodně dobře! Hlavně ten odstín je krásný. :) Od této značky zatím nic nemám, ale musím říct, že mě láká čím dál tím víc! :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jsem ráda, že rtěnka zaujala. Je to můj hodně oblíbený a taky nejčastěji používaný kousek :) Taky bych od Kiko chtěla vyzkoušet více produktů, škoda jen té dostupnosti.

      Vymazat
  6. Tak ten odstín je jedním slovem nádherný. A ještě když voní po vanilce..asi si do budoucna udělám radost:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásný, že jo? Jeho vanilkovou vůni si fakt užívám,tyto sladké vůně já můžu :D Jen si radost udělej, občas je to potřeba :)

      Vymazat
  7. Krasna! Kez bych si ji byvala koupila. Tak priste, az budu zase v Italii. Mozna letos Milano....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si alespoň odvezeš z Milana krásný suvenýr, který stojí za to. To se taky hodí :D

      Vymazat
  8. Ta barva je naprosto úžasná <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím souhlasit :) Na živo si mě získala ještě více, než když jsem odstín vybírala na netu ;-)

      Vymazat
  9. Mně se to zdá tedy pořád dost natažené. Samozřejmě jsou i mnohem dražší rtěnky, ale podobně pigmentovaný je skoro i Baby Lips :-/

    http://thankgodiamwoman.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý vnímá ceny jinak, to je jasné. Ale stovka za hodně kvalitní rtěnku mi přijde jako pakatel. Možná, že pigmentace není z fotky tak patrná, ale rozhodně se nedá srovnávat s Baby Lips. Navíc ten stojí kolem 80 Kč pokud není v akci a je to pouze obyč. balzám. Toto je fakt kvalitní rtěnka. Ale v pohodě, tvůj názor ti neberu.

      Vymazat
  10. Nádherná barvička :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/makeup-10x-jinak-sleek-rio-rio.html

    OdpovědětVymazat
  11. Barva vypadá dokonale. :) Myslím si, že se po rtěnkách ohlídnu tady v UK v obchodě. :)))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný odstín. Já mám z této řady jednu a souhlasím že je fajn, a pak ještě další 2 a ty jsou taky bezva :)

    OdpovědětVymazat
  13. Túto značku zbožňujem. Mám od nich zopár produktov a neviem si ich vynachváliť. Najviac som si obľúbila taký ten ich Lip tint vo fuchsiovej farbe, ktorá je úplná bomba na leto :)
    NickaBeautyHunter

    OdpovědětVymazat
  14. Mám pár Kiko produktov a so všetkým som spokojná. Vedia to :)

    OdpovědětVymazat