sobota 25. července 2015

Plážové vlny snadno a rychle s L´Oréal Matt&Messy

Ahoj holky,

dnes mám pro vás tip na stylingový přípravek na vlasy, který vám vykouzlí krásné vlnky jako od moře. Určitě jste už o slaném spreji slyšely mnohé. Především asi ve spojitosti se známým a oblíbeným slaným sprejem od Toni&Guy. O něm to ale dnes nebude, protože vám představím levnější alternativu slaného spreje od L´Oréalu. Jedná se konkrétně o řadu Studio Line a sprej nese označení Matt&Mensy.


Sprej má nezvykle kulaté balení o objemu 150 ml. Hned u toho tvaru se zastavím, protože mi nepřijde zrovna praktické. V ruce se docela špatně drží a hůře se mi s ním manipuluje. Myslím, že lahvička klasického tvaru by byla lepší. Aplikátor je už však pro sprejové přípravky klasický, tedy rozprašovač. Zmáčknout jde docela z tuha, ale jinak funguje jak má. Dávkuje docela rázné množství. Žádnou lehkou mlhu nečekejte. Mě to ale vyhovuje, takže tuto vlastnost jako negativum neberu. Vůně je docela výrazná. Přijde mi  typická pro Loreal stylingové přípravky, ale cítím z toho taky trochu tu sůl. Rozhodně ale doporučuji aplikovat v otevřené místnosti a hlavně v dostatečné vzdálenosti od obličeje, protože vůně je dost dusivá a trochu nepříjemná. Pokud ale vychytáte správnou aplikaci, tak máte po problému.

A teď k čemu je takový sprej vůbec dobrý. Díky obsahu soli slibuje vytvořit plážový look. Navíc přidává objem a zvýrazňuje texturu vlasů. Nemá mastné složení, proto vytváří matný vzhled účesu. Aplikovat ho můžete jak vlasy vlhké tak i suché. Stačí ho pouze nastříkat do vlasů a dlaněmi promačkat dokud vám vzniknou jemné plážové vlny. Pokud chcete docílit rozcuchaných vln, tak etiketa radí následně pramen prsty zatočit.


Mě se vlasy přirozeně lehce vlní, takže jsem si od spreje slibovala, že toto vlnění podpoří a vlnky budou zřetelnější a lépe tvarované. Před samotnou aplikací spreje si vlasy jemně navlhčím vodou a až pak stříkám samotný slaný sprej. Toho je potřeba docela dost. Vždy vlasy nastříkám a promačkám. Nejdříve v předklonu a poté normálně. Pak ještě přidám sprej a znovu promačkám dokud nejsem s výsledkem úplně spokojená.


Po nastříkání jsou vlasy za chviličku suché a přirozeně zvlněné, jako by jste se zrovna vrátili z pláže. Přesně takhle jsem si výsledný look představovala. Vlasy nabudou na objemu a to dost výrazně. Také získají tvar a texturu. Ta není nijak nepříjemná ani lepivá. Vlasy nejsou přehnaně vysušené ani hrubé na omak. Ano jsou trošku sušší, ale s tím je třeba počítat. Vlny jsou rovněž lehce zpevněné a zafixované takže svůj tvar dobře drží po celý den. K večeru jsou vlny sice již povolnější ale stále jsou hezky patrné. Stupeň fixace je uveden jako č. 4, takže takový průměr. Mě přijde naprosto dostatečný. Sprej jde z vlasů docela dobře vyčesat. Navíc nezanechává žádné stopy ve vlasech.

Já jsem s výsledkem na vlasech maximálně spokojená. Dělá krásné vlnky které mi drží celý den. Navíc se mi líbí i výsledný lehce rozcuchaný a především matný vzhled. Podle mě se  k létu maximálně hodí. Kromě tohoto primárního užití se mi sprej také výborně osvědčil na vlny natočené kulmou. Takto natočeným vlasům dodá sprej texturu a vlny zafixuje.


Mě sprej nadchl. Funguje výborně, dělá krásné vlny. Navíc dodává vlasům výrazný objem, texturu a fixuje účes po celý den. Díky spreji si vytvořím vlnitý účes během chvilky. Za mě paráda a vřele doporučuji. Jen upozorňuji, že na úplně rovných vlasech bude výsledný efekt méně výrazný a jemnější. Vždy záleží na vlastnostech a textuře vašich vlastních vlasů. Na to nezapomínejte. Cena spreje se pohybuje kolem 150 Kč.

Co vy, používáte slaný sprej? Líbí se vám výsledný efekt?


Radu



36 komentářů:

  1. Výsledný efekt je opravdu super, sama bych to uvítala. Bohužel mám ale úplně rovné vlasy a myslím si, že by to na nich moc nefungovalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na úplně rovných vlasech takového účinku nedosáhneš, ale jemné zvlnění je i na rovných vlasech patrné (Maru zkoušela)

      Vymazat
  2. Týjo, to je hodně pěkný :) sluší Ti to

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Veru :) Musím říct, že jsem s výsledkem hodně spokojená

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Je fakt povedený, že ano? Tento sprej se Lorealu fakt povedl.

      Vymazat
  4. jéé, to je super, určite sa na tento produkt pozriem :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, myslím, že sprej stojí za to. Je to teď přes léto můj velký oblíbenec :)

      Vymazat
  5. Nádhera. Já mám úplně rovné vlasy, tak si nejsem jistá, zda by to i na mě fungovalo. Jinak škoda toho obalu, ale stojí za to se s ním potrápit,protože konečný výsledek je moc pěkný.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tj, balení mi moc nevyhovuje...ale výsledek je skvělý, takže mu to odpouštím. Rovným vlasům dodá sprej zvlnění sice jen lehounké. Ale pořád skvěle fixuje, dodá texturu a objem. Takže si myslím, že i rovné vlasy si přijdou na své :)

      Vymazat
  6. Konečný výsledok je naozaj skvelý :)

    http://vogue-chick.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to vážně skvěle :) ale mě podobné spreje dost vysušují vlasy. Mám ten od Aussie a efekt fajn, ale hrozně bohužel vysušuje :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se vysušení bála. Naštěstí mi vlasy tento sprej moc nevysušuje. Řekla bych, že skoro vůbec. Dokonce jsem ho aplikovala klidně dva dny po sobě a vlasy byly stále hezké :)

      Vymazat
  8. Mne to takto nikdy neúčinkovalo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dané typem a texturou vlastních vlasů. Mě se vlasy přirozeně lehce vlní, tak je logické, že toto vlnění sprej podpoří. Pokud máš hodně rovné vlasy, tak takového účinku nedosáhneš. Přesto umí i rovným vlasům dodat objem, texturu a s promačkáním je lehce navlnit. Chce to vychytat aplikaci. Mě se právě osvědčilo, dávat sprej na vlhké vlasy.

      Vymazat
  9. Efekt skvely. Mam od Toni&Guy a s tim nejsem spokojena. Vyhovoval mi ten stary v hliniku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich sprej jsem chtěla vyzkoušet, ale pořád mě odrazovala ta cena. Teď jsem ráda, že jsem ho nezkoušela. Že by změnili kromě obalu i složení, že ti už nevyhovuje?

      Vymazat
  10. Wow ten efekt vypadá perfektně! :) Přemýšlím o koupi. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  11. Wau, tak ten efekt je skvělý :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/maliny-pro-me-rty.html

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je paráda. Zrovna nedávno jsem viděla recenzi na sprej od Aussie a vůbec nic to neudělalo, ale tohle vypadá fakt parádně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na ten Aussie sprej četla dost rozporuplné reakce, sama jsem ale nezkoušela tak nemůžu říct, jestli je tento lepší. Každopádně vím, že Loreal funguje a dělá hezké vlnky. To je pro mě hlavní :)

      Vymazat
  13. Týjo to vypadá skvěle, teď jsi mě nalákala, možná ho zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš podobný typ vlasů jako já, tak vřele doporučuji. S výsledkem nebudeš zklamaná :)

      Vymazat
  14. Ten efekt je dokonalý, moc Ti to sluší:-) Na léto mám tenhle mořský look na vlasech strašně ráda, klidně bych ho nosila každý den:-) Tak díky za tip, ráda ho vyzkouším:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Taky mi na léto přijde super. Většinou mám celý den vlasy stažené v drdolu, takže když se pak večer někam chystám, tak jen rozpustím již tak lehce zvlněné a "messy" vlasy, prostříkám sprejem, promačkám a může se vyrazit. Je to rychlé a efektivní :)

      Vymazat
  15. Tvůj výsledný efekt je dokonalý. Mám tak rovné vlasy, že už ani víc rovné nemůžou být, proto i kterýkoliv slaný sprej je na ně krátký :)

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, výsledné vlnky se mi fakt líbí. Jn, tak v tom případě to asi vážně nebude nic pro tebe. Přece jen je to sprej který má vlny podpořit, proto je to logicky vhodnější pro vlasy které mají k vlnění sklon samy od sebe :)

      Vymazat
  16. Kde najdu vyhlášení giveaway? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyhlášení obou GA bude zítra zde na blogu v samostatném článku :)

      Vymazat
  17. Wow, tak ten vypadá opravdu skvěle. :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo. Na mě funguje sprej nadmíru dobře, takže jsem maximálně spokojená :)

      Vymazat