úterý 21. července 2015

Příběh lásky jménem Zoeva

Ahoj holky,

zoeva paletky jsem zaregistrovala už hodně dávno, avšak je koupi jsem se dostala  teprve nedávno. V nabídce má Zoeva širokou škálu barev a musím říct, že se mi líbily snad všechno. Ovšem já měla víceméně jasno, protože se mi už dlouho mé srdce prahlo po fialové krásce Love is a Story. Už když jsem jí viděla vychvalovat Svět podle LU (zde), tak mi bylo jasné, že dříve nebo později musí být moje. A konečně tomu tak je. Tak se pojďme podívat jestli splnila má očekávání, nebo naopak zůstaly nenaplněné.


Začnu balením paletky, které je dle mého naprosto dokonalé a promyšlené do posledního detailu. Je z bytelného a dost pevného papíru v mé oblíbené fialové barvičce. Metalickou růžovou je pak vyveden jak nápis Zoeva, název paletky Love is a Story a také heslo značky Color.Love.Makeup. Spolu s tím je toto zmíněné trio nápisů olemováno stejně růžovým propleteným „rámečkem“. Celkově na mě design působí hodně propracovaně a efektně. Rozhodě se mi líbí.


 Paletka je velká jako tabulka čokolády a na svou velikost je dost lehká. Uzavíratelná je na magnet, takže nejlepší možné řešení. Otevřít jde bez zbytečně vynaloženého úsilí a přesto drží dost pevně a sama se rozhodně neotevře. Pokud byste u paletky očekávaly zrcátko, tak asi budete zklamané. Já sama zrcátka v paletkách vůbec nepoužívám, takže mi to vůbec nevadí. Spíše to vítám, protože díky této absenci je paletka lehčí. Namísto zrcátka v horním dílu najdete krásné motto „Forgive quickley. Kiss slowly. Love truly. Tento detail je tak jedinečný a nádherný, že tím povznáší paletku o level výše a dodává jí punc výjimečnosti. Zkrátka nádhera.


Ale dost už o mém rozplývání nad balením a propracováním paletky. Pojďme se mrknout na samotný obsah. Ten se skládá z deseti očních stínů poměrně štědré gramáže, neboť jeden stín má 1,5 gramů a průměr cm. Takže určitě nemusíte mít strach, že vám oblíbené barvičky jen tak rychle dojdou. Na můj vkus je paletka ideálně barevně poskládaná a obsahuje všechny mé oblíbené a nejpoužívanější barvy. Však díky tomu jsem si jí také kupovala. Skvělé na jí je také to, že stíny mají rozmanité finnishe. Najdete zde 4 stíny matné (Film Star, Over You, Flirt, Ladylike), jeden saténový (Affair), jeden s třpytkami (Past Romance) a čtyři metalické (Little Kiss, Old Fashioned, Man with a Plan, Mystery Date).

denní světlo, v mírném stínu
Všechny stíny mají excelentní pigmentaci a na jedno přetření dostanete syté a zářivé barvy. A to včetně světlých i matných stínů. Navíc i konzistence je skvělá. Matné stíny jsou velice jemné, neprášivé a nejsou tak suché, jak bývá u matných stínů zvykem. Rozhodně můžu říct, že toto jsou nejlepší matné stíny, které doma mám. Ostatní stíny jsou rovněž velice jemné, máslové konzistence a nabírají se úplně samy. Vůbec nepráší a pracuje se s nimi jedna radost. Krásně se mezi sebou stínují, barvy se přitom neztrácejí a s bází (mám hodně mastná víčka, bez báze nefunguji) si svou sytost a intenzitu zachovávají po celý den až do odlíčení. Z hlediska kvality a funkčnosti jim nemám absolutně co vytknout. Jsou úžasné.

na sluníčku

Odstíny v paletce najdete jak světlé, tak i tmavší. Hodně jemné a nenápadné až po zářivé a barevné. To já ráda. Navíc se mi líbí, že každý stín má vlastní název odstínu, který je uveden hned pod stínem. Tak si je poďjme představit.

Horní řada
Film Star – matná vanilková barva, ideální na rozjasnění pod obočí a do vnitřních koutků
Affair – saténová šampaňská barvička, skvělá na celé víčko
Past Romance – růžová se zlatými třpytečkami, ty jdou více vidět v balení, ale na oko se jich moc nepřenese a stín působí spíše matně
Man with a Plan – toto je tak úžasná barva, která se avšak těžko popisuje, je to něco mezi fialovo-hnědou s kovově růžovým odleskem, hodně unikátní barva
Ladylike – je matná tyrkysová barva a ač se to možná nezdá, tak jí používám dost často

Spodní řada
Over You – matná béžová, ideální na vykreslení záhybu oka a na blendění
Little Kiss – metalická tmavší zlatá, rozhodně můj velký favorit
Old Fashioned – metalická fialová s fialovou růžovým leskem
Flirt – matná tmavě šedá
Mystery Date – metalická tmavě modrá se světlejším modrým odleskem


Paletka je unikátní po všech stránkách a já si jí zamilovala. Vím, že mě nikdy nezklame a výsledek bude vždy fantastický a dlouhodržící. Rozhodně to není polední paletka, kterou od Zoevy mám. Nebála bych se jejich paletky kvalitou i zpracováním přirovnat k mnohem dražších hight end paletkám. Navíc se mi i cena za takto skvělou paletku zdá velice příznivá. Pořídíte jí na oficiálním e-shopu Zoeva.cz a to za 527 Kč.

Máte zkušenost se Zoeva paletkami? Jakou další variantu mi můžete doporučit?


Radu

4 komentáře:

  1. Ma skvelou pigmentaci. Ale bohuzel zkusenost jeste nemam.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pigmentace je opravdu skvostná. Celkově jsem si paletku hodně oblíbila a momentálně je moje nejpoužívanější vůbec :)

      Vymazat
  2. Ach to je nádhera, skoro jsem při čtení nedýchala. Ten obal je tak krásný a stíny samozřejmě také. Nejvíc se mi líbí ten tyrkysový, ale u paletek Zoevy mám pocit, že tam není žádný, který by se nedal použít. :) Já mám jen jednu a je taky krásná, dnes jsem se s ní zrovna líčila a pořád si jí vážím jak nějakého klenotu. Mám Retrofuture.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Raduš. Přesně jak píšeš, všechny odstíny jsou skvěle využitelné. Já mám na léto tyrkysovou hodně ráda, takže i tento odstín je pro mě skvěle využitelný. Mě se od Zoevy líbí snad všechny paletky, včetně Retrofuture. Věřím, že časem svou sbírku rozšířím :D

      Vymazat