pátek 11. září 2015

Ecotools - dostupné štětce z drogérie

Ahoj holky,

pokud sháníte nějaké fajn štětce na líčení a nerady objednáváte z internetu, zajděte si vybrat štětce do drogérie DM. Tam seženete značku štětců Ecotools, která je známá svým šetrným přístupem k přírodě.


Protože značka Ecotools klade důraz na souznění kosmetiky a životního prostředí, jsou všechny části štětců vyrobeny ze surovin, které mají malý dopad na přírodní zdroje. Rukojeti štětců jsou z bambusu, který je rychle obnovitelnou přírodní surovinou. Kvůli získávání štětin netrpí žádná zvířata, protože jsou vyrobeny ze syntetických, taklonových vláken. Kovová objímka, která spojuje vlákna s násadou je vyrobena z recyklovaného materiálu, tedy konkrétně ze starých hliníkových plechovek.


Filosofie značky a výroby štětců je mi velmi sympatická. Líbí se mi, že lze skloubit krásný a moderní vzhled štětců spolu s ekologickým využíváním materiálů. Na dotek jsou štětiny velmi hebké na dotek. Štětiny jsou husté, všechny jsou dokonale zastřižené a nikde žádné nepřečnívají. Některé štětce této značky mám už pár let (min. 2 roky), byly hodněkrát prané, a nevypadl z nich ani chloupek. Co se týče rukojeti, ta pěkně padne do ruky. Dobře se drží, v dlani neklouže, prostě pohoda.

V kolekci štětců Ecotools najdete pět základních štětců - štětec na makeup, štětec na pudr, štětec na tvářenku, štětec na oční stíny, štětec na obočí. 


Štětec na makeup není mým favoritem, na nanášení podkladu preferuji jiný typ štětce, např. flat top. Ale i přes to jsem si využití pro tento štětec našla. Používám jej k nanášení pleťových masek. Na to je štětec báječný. 


Štětec na pudr je velký, objemný a pudruje se s ním jedna báseň. Díky jeho velké ploše jsem si štětec v létě oblíbila také na bronzování tváře. Dokážete jim nanést bronzer přirozeně a aniž byste to přehnaly.


Štětec na tvářenku má zvláštní tvar, je kulatý se zploštělým středem. Díky tomuto unikátnímu tvaru můžete nanést tvářenku přesně na jablíčka tváří a následně jej hranami rozetřít do ztracena. Pokud jste fanynky konturování, hranou štětce nanesete bronzer přesně pod lícní kosti. 


Můj nejoblíbenější štětec z celé řady je štětec na oční stíny, který je univerzálním kouskem na nalíčení celého oka. Ten je dost velký k nanesení stínu na pohyblivé víčko, ale zároveň jím lze vykreslit oční oblouk a také s ním zjemníte přechody mezi stíny. Jediné, co s ním nezvládnete je linka.

Štěteček na obočí má husté, rovně zastřižené štětinky. K vybarvení obočí mi moc nevyhovuje, na mé řidké a užší obočí je až moc velký, ale přesto jej s oblibou používám. Stal se mi ideálním pomocníkem na vytvoření očních linek pod dolní řasy. Rovná plochá hrana štětce pod řasy přesně padne a tak si stínem řasy pěkně zahustíte.

Cena štětců se pohybuje v rozmezí od 150 Kč do 250 Kč/ks.

Jak jste na tom vy se značkou Ecotools? Máte nějaký štětec této značky? 

M.

24 komentářů:

  1. Mám jeden štetec (nedávno kupovaný v poľskom Rossmanovi) a je to práve flat top na makeup (odkaz na jeho fotku : http://websta.me/p/1056446154378033427_854280493). Som zatiaľ spokojná, robí pekný finish. Zaujímavo vyzerá aj ten na očné tiene a tvárenku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že najdu v sortimentu Ecotools i flat top, ani nevím. Se štětci jsem spokojená, takže se určitě podívám i na tenhle štětec. Určitě ho taky užiju.

      Vymazat
  2. Ja štetce nepouživam vôbec, len jeden na púder, a ten.mám od Mary kay :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se už bez štětců nenalíčila :-) ale zase aspoň nemáš další starost.

      Vymazat
  3. Štetce vyzerajú fakt lákavo. Ja osobne používam len štetec na púder a malý štetček na tiene. No priznám sa, že ten malý štetček ... chcela by som ho nahradiť niečím väčším :)

    Pozývam ťa aj tvojich fanúšikov na môj Blog by Katy :-* ala Čo je dobré to musím mať ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle štěteček na stíny od Ecotools můžu rozhodně doporučit, mrkni na něj. Je i za příjemnou cenu.

      Vymazat
  4. Vůbec štětce neznám, jsou novinkou v DM? :) Zrovna dneska jsem si dávala pleťovou masku a říkala jsem si, že by se mi nějaký štětec hodil, protože tou rukou jak to pořád patlám už se mi nelíbí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě jsou v DM už tak minimálně půl roku/rok. Co se týče aplikaci masek, taky je nerada nanáším rukou. Bez štětce bych to už nedala :-D

      Vymazat
  5. Veľmi pekná recenzia. V DM nakupujem celkom často, ale priznám sa, že som si tam tieto štetce nevšimla. Vyzerajú fakt dobre podľa toho čo píšeš.
    Ten na obočie by sa mi hodil a ak majú tak aj na rúž. Ten som totiž nedávno stratila.

    Janka
    http://margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štětce mají na stojanu s vlasovýma doplňkama (sponkama, čelenkama), labutěnkama apod. věcma. Jestli mají štětečky na rty vůbec nevím, nevšimla jsem si jich.

      Vymazat
  6. Vubec o techto stetcu nic nevim, ale vypadaji vazne lakave.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se na ně mrkni, jsou snadno dostupné a za fajn cenu.

      Vymazat
  7. Žádný štětec od této značky nemám, ale zaujal mě ten na tvářenku a na pudr tak se po nich asi kouknu :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten na tvářenku je moc fajn, ráda ho používám i na konturování :-)

      Vymazat
  8. Vypadají dobře, nikdy jsem jich tolik v DM neviděla, většinou tak jeden nebo dva. Každopádně se mi líbí filozofie firmy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás (v Opavě) byl docela velký výběr, určitě měli tvářenkový, štětec na pudr, na makeup i na oční stíny.

      Vymazat
  9. Já ani nevěděla, že jsou tyhle štětce dostupné v dm, ale to bude možná i tím, že jsem si jich nevšimla:-) Ale vypadají dobře a je super, že i přes časté praní jsou stále skoro jako nové:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štětce jsou po pravidelném praní ve skvělém stavu, kvalita je vážně super. Nikdy z nich nevypadl ani chloupek.

      Vymazat
  10. Mám sice DM skoro za rohem ale těchto štětců jsem si tam nikdy nevšimla. Takže moc děkuji určitě si pro nějaký z nich dojdu. Moc se mi líbí tak Eko-koncepce a je vidět, že jsou celkem kvalitní - na tvých fotkách vypadají jako nové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsem je fotila už po několika praních :-) kvalita je vážně super, některé dražší štětce jsou na tom s kvalitou mnohem hůř.

      Vymazat
  11. Pěkná recenze :) já mám od ecotools sadu štětců na oči a je skvělá :)

    Nikys beauty blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na sadu štětců na oči kouknu. Já mám jen ten jeden a ten je skvělý :-)

      Vymazat
  12. Tie štetce som nevidela ani na Slovensku ani tu v Čechách :-) Ale môže to byť aj tým, že som ich tam ani nikdy nehľadala :-)

    Rada by som Vás pozvala na môj blog, kde práve prebieha Moja prvá GIWEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni je mají v těch DMkách dost zastrčené, musí se dost pohledat.

      Vymazat