neděle 27. září 2015

Sbírka paletek vol. III - MUA, Flormar, Catrice, GOSH, TheBalm

Hezký den děvčata,

protože Vás hodně zaujaly články o mé sbírce paletek, rozhodla jsem se první dva díly rozšířit ještě o část třetí, která bude věnována z největší části quatro paletkám. Ale nebojte, nebudeme dnes mluvit jen o nich, v článku se objeví i tři klasické paletky.


Dnešní článek začnu opět nejpočetnější značkou, což je tentokrát MUA. Od této velmi levné značky mám ve své sbírce hned 6 zástupců z řad quatro stínů eXtreme Metallics.


Paletky jsou docela příjemné, ale spíš jsem je měla oblíbené v začátcích líčení, teď už moje nároky porostly a už na nich vidím "mouchy". Co se týče pigmentace, ta je skvělá, konzistence je hodně máslová, bohužel při zajetí štětcem více do hloubky se stíny hodně drobí. Díky tomu je ztížená manipulace a stíny nejsou moc vhodné k cestování.

Paletky zleva: Go Getter, Starstruck, Show Stopper

Paletky zleva: Celebrity, Smokin, Glammed Up

Další početnější skupina paletek je značky Catrice. Od této levné drogérkové značky tu mám tři kousky, z toho 2 quatropaletky a jednu větší paletku 6 stínů. Všechny paletky se už na blogu také objevily a jsem s nimi i po delší době docela spokojená. Nejsou sice úplně top, ale řadí se k tomu nejlepšímu, co najdete v našich drogériích. Konzistence je sice sušší, ale i přesto je pigmentace skvělá. Za cenu kolem stovky seženete příjemné stíny s dobrou výdrží (s bází) a dokonce i s pěkným obalem.

 Paletky zleva: 070 Mud Spencer & Coralle Hill, 060 Rumble In The Jungle
 Absolute NUDE - 010 All Nude

Pak ve své sbírce mám 2 quatro paletky značky Flormar. Stíny sice vypadají dobře pigmentovaně, ale při blendění strašně blednou a barvy se stanou nevyraznými. Takže paletky mám ještě pořád v šuplíku, ale myslím, že brzy příjde čas, kdy je pošlu někam dál. 

 Paletky zleva: P045, P041

Teď už jsou na řadě dvě samostatné paletky, které pro mne byly bohužel zklamáním. První z nich je moje poslední paletka a to od značky GOSH. Paletka sice vypadá moc pěkně, především jsem byla nadšená z kombinace stínů, což se ale ukázalo jako předčasná radost. Na swatchích jsou barvy krásné, ale jakmile jsou nalíčené na očích, tak se slejou do jednoho odstínu. Další velkým zklamáním byla prášivost. Stíny při líčení opravdu hodně opadávají pod oči. Druhým zklamáním byla paletka Autobalm Hawaii od TheBalm. Paletka byla všude hojně chválena, což tedy nechápu... paletka práší, je suchá, stíny ani rozjasňovač nedrží, prostě propadák. A pigmentace je taky nic moc. Paletku jsem použila párkrát a hned po (asi) dvou použitích byl ve stínech kráter. No znovu bych za ní tolik peněz nedala...

Paletky zleva: GOSH - 001 To Enjoy In New York, The Balm - Autobalm Hawaii
Máte taky nějakou paletku, která Vás zklamala a leží Vám jenom v šuplíku a nepoužívate ji? 

M.

26 komentářů:

  1. Z uvedených žádnou paletku nemám, a asi si ani žádnou pořídit neplánuju :). Teď se mi moc líbí Nars paletka z podzimní limitky.
    Jinak mě zklamaly Makeup Revolution paletky a nechápu jejich oblíbenost. Obě jsem dala pryč :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu Narsku jsem ještě neviděla, tak nemůžu soudit. Já mám momentálně v plánu koupi Spectrum Palette od Urban Decay. Zklamání z MUR chápu, vůbec mne ty paletky nezaujaly, naštěstí jsem žádnou nekoupila.

      Vymazat
  2. Od MUA nemám nic, stíny vypadají hodně pigmentované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kromě těchle kvater nemám taky nic, je to značka, která jde mimo mě. Tehdy jsem ty kvatra koupila za pár peněz a navíc v začátcích líčení, tak jsem z nich měla radost, ale teď už je skoro nepoužívám.

      Vymazat
  3. Od MUA nemám nič, ale paletky vyzerajú naozaj perfektne. Tie farby sú božské.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pigmentované jsou perfektně, ale opadávají strašně a celkově se s nima špatně pracuje.

      Vymazat
  4. Tak to je škoda, že GOSH ani The Balm takhle nezapůsobily, protože co vím, tak jsou to fakt kvalitní značky :/ Já mám ráda paletku od elfu s nude stíny :) -L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Goshe mám ráda laky na nehty, ale tahle paletka je fakt přešlap. Co se týče The Balm, tak nechápu, co na téhle značce všichni tak vidí - zkusila jsem tuhle paletku - propadák, pak tvářenku - ta je sice pigmentovaná pěkně, ale nějak mne nechytla za srdce a vlastně ji nepoužívám a poslední kousek, co mám je Mary Lou rozjasňovač. Ten je sice fajn, ale stejně z něj nejsem úplně odvařená, jak většina. Můj Nars Albatros nepřekonala a používám ji mnohem míň než Albatrose.

      Vymazat
  5. Stejnou máme tu větší paletku od Catrice, s tou jsem spokojená, vzhledem k ceně bych snad ani víc nemohla chtít:-) A ano, i v mém šuplíku se nacházejí paletky, které mně zklamaly a nepoužívám je, až se dostanu k úklidu v šuplíku, tak tyhle hříšníky pošlu dál a vzniklý prostor určitě velmi brzy zaplním:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky budu brzo dělat další vyklízení kosmetiky a určitě plno věcí půjde pryč. Catrice a jejich stíny mne baví, stojí pár peněž a za tu cenu je i kvalita odpovídající.

      Vymazat
  6. Moc nepoužívám své Sleek paletky, protože mi zkrátka nedrží. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi sice Sleek drží, ale zase mi příjde většina jejich matných stínů "neviditelných". Ty třpytivé jsou sice fajn, ale když už tak chci paletku takovou, která je využitelná celá.

      Vymazat
  7. Žádnou z těchto paletek nemám, ale všechny jsou moc hezké :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jo tolik mini paletek od Mua. :)))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila jsem je v nějakém výprodeji/akci snad za 30 Kč/ks a těm barvám nešlo odolat :-)

      Vymazat
  9. Paletky od Flormar vypadají celkem slušně :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ta kvalita je slabší, sice je pigmentace slušná, ale na oku splývají v jedno a barvy se vytrácí.

      Vymazat
  10. Máš hezkou zásobu paletek. Já mám jen 3 paletky z toho jedna mi taky leží jen v šuplíku, protože má hroznou pigmentaci.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám moc ráda monostíny, ty nemám vážně skoro žádné, radši mám paletky, kdy na celé líčení vždycky použiju jednu paletku komplet :-)

      Vymazat
  11. Zvláštne, že ma zaujali paletky MUA. Od tejto značky nič nemám ani neplánujem, ale farby v paletkách sa mi páčia.
    Trocha ľutujem, že som si nekúpila paletku Catrice Mud Spencer..., nad ktorou som dlho váhala, až ju stiahli z výroby. Je krásna. Škoda.
    Moje najobľúbenejšie sú Zoeva (netradičné odtiene, úžasná pigmentácia, skvelé nanášanie, všetko super), čokoládové paletky Too Faced a Naked 3. Niekedy som fičala na Dior paletkách, ktoré sú síce stále super, ale akosi ma omrzeli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se zase musím přiznat, že od Zoevy nemám nic a zatím ani nic neplánuju :-) já hodně ulítávám na Urban Decay, Too Faced a Inglotu, tyhle značky mne vážně baví :-) A jak je na tom Dior s kvalitou stínů? Já moc na tyhle high end značky nejsem, příjdou mi spíš na "starší"

      Vymazat
  12. Mňa sklamala asi najviac quatro paletka od Catrice. Má nádherné fialové odtiene ,ale pigmentácia nikde a jeden tieň je taký suchý ,že sa absolútne nedá použiť.
    Moja Giveaway

    OdpovědětVymazat
  13. Mňa sklamala asi najviac quatro paletka od Catrice. Má nádherné fialové odtiene ,ale pigmentácia nikde a jeden tieň je taký suchý ,že sa absolútne nedá použiť.
    Moja Giveaway

    OdpovědětVymazat