pondělí 21. září 2015

Tři účinné krémy české bylinné kosmetiky Salvus

Hezký den,
dnes bych se s vámi ráda podělila o své dojmy a zkušenosti z testování tří přírodních produktů české značky Salvus. Věřím, že jste o značce již slyšely, však už je na trhu pěkných 23 let. Já se musím přiznat, že značku jako takovou jsem zaregistrovala již dávno, avšak nic jsem až do nedávna nezkoušela. Situace se změnila až s webovým portálem Buď Krásná se kterým jsme navázaly spolupráci a mohly jsme ze vzorků tuto kosmetiku vyzkoušet.

Salvus Ochranný a regenerační tělový balzám – 200 ml za 189 Kč
Začnu tělovým balzámem, který je díky jedinečnému složení vhodný k ošetření citlivé pleti, která nepříjemně reaguje na sluneční záření. Balzám obsahuje extrakt z ječného sladu, tropického ibišku, dále bambucké máslo, avokádový olej a vitamín E. Složení je zvoleno tak, aby pleť jednak chránilo, ale také podporovalo obnovu kožních buněk a zklidnění pokožky. Proto je ideální péčí po slunění, takže teď v létě se mi skvěle hodil.
zdroj

Balzám jsem měla ve vzorku asi 50 ml, takže jsem si dokázala udělat dost slušnou představu o tom jaký je a co umí. Nebudu se nějak rozepisovat o balení, protože k nám doputovaly klasické bílé vzorkové kelímky (proto jsem je ani nefotila a použila oficiální fotky). Plné balení balzámu má však praktické dávkování pumpičkou. Z toho vyplývá konzistence balzámu, která je takové lehčí a tekutější. Balzám se tedy výborně roztírá a ihned vstřebává. Možná by jste díky tak lehké konzistenci čekaly slabší hydrataci, avšak to by jste se nemohly více mýlit. Balzám totiž hydratuje výborně a to i hodně vysušenou pokožku od sluníčka. Krásně kůži zvláční, dodá jemnost a pružnost. A to vážení na dlouhé hodiny. Už dlouho jsem se nesetkala s tak jemným a zároveň účinným hydratačním balzámem. Pochválit můžu také vůni balzámu která je dost jemná taková přírodní. Avšak žádnou konkrétní bylinku z balzámu necítím. Za sebe můžu balzám rozhodně doporučit.

Salvus Olivový krém s ibiškem – polomastný, 50 ml za 126 Kč
Olivový krém je určen po pleň normální a smíšenou a já můžu rozhodně souhlasit. Přesně to je můj typ pleti a krém si sedl jako ulitý. Navíc je vhodný pro denní i noční péče. Mezi jeho hlavní účinky patří hydratace pleti, likvidace zánětlivých projevů pleti a také zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí. Přestože má krém v názvu polomastný, tak se nemusíte žádné hutné či mastné konzistence bát. Ta mi přijde spíše lehčí, ze začátku tekutější a když začnete krém roztírat a vmasírovávat do obličeje tak začne jakoby tuhnout a být více hutná. Krém se do pleti nádherně vsákne, řekla bych, že i lehce vyplní a zjemní póry a pleť tak výborně připraví na následnou péči či nanášení make-upu. Ten můžete nanášet hned, není třeba čekat. Co se týče hydratačních účinků, tak ty jsou vážně bravurní. Po celý den mám pocit výborně vyživené a hydratované pleti. Nijak pleť nezatěžuje, nemastí ani neucpává póry. Naopak mám pocit, že dokáže pleť hezky zklidnit a podpořit hojivý proces. Ještě zmíním vůni, která je mi moc příjemná. Voní jako klasické olivové krémy, ale cítím z něho ještě další přírodní vůni. Za mě hodně povedený krém.
zdroj

Salvus Aktivní krém na oční vrásky s liposomem VTA, 30 ml za 120 Kč
Na oční krémy nejsem zrovna odborník, ale snažím se je postupně zařazovat do své péče o pleť. Přece jen už nejsem nejmladší a vráskám je třeba předcházet. K tomu výborně poslouží jemný polomastný oční krém s progresivním typem liposmu. Jeho význam spočívá zejména v silném antioxidačním účinku (vyšší než u vitamínu E), také podporuje schopnost kyseliny hyaluronové vázat vodu a tím pozitivně ovlivňuje pevnost a pružnost kůže. Aby byly hydratační a regenerační účinky krému co nejvyšší obsahuje receptura očního krému i zmíněnou kyselinu hyaluronovou, avokádový olej a bambucké máslo. A co říkám na krém já? Vážení tento krém je fakt bomba. Konzistence je sice hutnější, ale ne nijak moc. Přestože má v názvu polomastný, tak mi nijak mastný nepřijde. Na vsáknutí sice chviličku potřebuje, ale žádná tragédie to není. Stačí minutka a krém se plně vstřebá. Krém má stejně jako předešlé krémy jemnou přírodní vůni. Oční okolí nijak nedráždí ani neštípe. Ale podotýkám, že nemám nijak citlivé oči. Jemnou pokožku očí skvěle vyživí, vyhladí a vypne. Opravdu jsem si při pravidelném používání 2x denně všimla, že oční okolí vypadá lépe, je více pružnější a drobné linky se ztrácení. Za mě velká spokojenost a krém rozhodně doporučuji vyzkoušet.
zdroj

Závěrem tedy můžu říct, že si mě značka Salvus získala. Jejich krémy jsou jemné, kvalitní a účinné. Ze zmíněného tria jsem si nejvíce oblíbila oční krém. Ten je fakt skvělý. Ovšem zbylé dva mu hned šlapu na paty.
Znáte značku Salvus? Zkoušely jste už?

Radu

10 komentářů:

  1. Tak ja priznavam, ze znacku jsem zaregistrovala take teprve nedavno, zaujal me ocni krem :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se o značce moc nemluví, což je škoda. Osobně mi přijde super a zrovna ten oční krém je výborný :)

      Vymazat
  2. Salvus neznám, musím kouknout na jejich stránky
    *Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě koukni. Sice nemají moc lákavé obaly, ale obsah se fakt prvotřídní :)

      Vymazat
  3. Znacku neznam, ale vypada zajimave.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přitom je na trhu tak dlouho dobu. Ono hodně dělá marketing značky a zde očividně hodně pokulhává. Ani ty obaly nejsou zajímavé, přesto si kosmetika zaslouží větší pozornost.

      Vymazat
  4. O téhle značce jsem doteď neměla tušení. Jinak mně zaujal tělový balzám, v létě po opalování bych ho určitě využila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzám byl super. Z jeho účinné hydratace a zklidnění jsem fakt byla ohromená. Navíc věřím, že citlivé pokožce dokáže znatelně ulevit.

      Vymazat
  5. Výrobok vyzerá fakt super :)

    Pozývam teba i tvojich čitateľov na môj blog:
    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat