neděle 25. října 2015

Ahoj podzime aneb podzimní oblíbenci z dekorativky

Ahoj holky,

podzim je už v plném proudu a tak Vám představím pár kosmetických favoritů, bez kterých se letos neobejdu. Ani tentokrát nemám oblíbenců moc, protože většinu věcí střídám, ale tuhle hromádku 10 kousků vytahuji momentálně nejčastěji. Máte také své oblíbence, které používáte pořád dokola? Přiznám se bez mučení, že většinou pořádně dlouhou dobu používám pouze novinky z poslední doby a až po čase, kdy mi "zevšední" začínám je střídat zase s jinými kousky.



1 - Too Faced - Rozjasňující bronzer - Snow Bunny
2 - Essence - All about matt - fixační pudr
3 - Catrice - tekutá rtěnka v odstínu 040 - Pink Macaron
4 - Inglot - tvářenka v odstínu 124
5 - Urban Decay - Primer potion podkladová báze v odstínu Original
6 - Essence - Pure nude make-up v odstínu 10 Pure Beige
7 - Dermacol - 16h lip color - tekutá rtěnka v odstínu 2
8 - Urban Decay - paletka očních stínu Ammo Palette
9 - Catrice - fix na obočí v odstínu 020 flASHy Brows
10 - Rimmel - řasenka Wake me up


Jakou máte zkušenost s make-upy a pudry od značky Essence? Já jsem ji dlouho opomíjela a považovala za velmi nekvalitní, ovšem až nový make-up této značky Pure Nude (6) mne přesvědčil o opaku. Sednul mi perfektně a to především díky jeho "nahému" vzhledu. Koho zajímá recenze, i ta na blogu byla, tak můžete kouknout. Po tom, co přestali vyrábět sypký fixační pudr stejné značky, rozhodla jsem se, že si koupím alespoň jeho presovanou variantu (2). Kromě chatrného obalu mi vyhovuje po všech stránkách, zafixuje a zmatní pleť. Ale bohužel jeho efekt není tak dlouhotrvající jako u jeho sypkého kolegy.


Letošní podzim u mne vládne vínová a to u tvářenky i očních stínů. Proto jsem po dlouhé době zase začala používat vínovo-fialkovou tvářenku od Inglot  (4) v odstínu 124. Tento kousek mám už pár let a ráda se k němu právě v zimě a na podzim vracím. Rozjasňující bronzer Snow Bunny od Too Faced (1) mám jako úplnou novinku. Pokud mám více času na líčení, používám nejsvětlejší proužek místo rozjasňovače a doplním jím bronzer a tvářenku. Ale když potřebuji líčení zvládnout rychle, smíchám všechny čtyři barvy a použiji jen jej.


Z kategorie líčení očí jsem pravidelně šahala jen po těchto třech výrobcích a to řasence Wake me up od drogérkové značky Rimmel (10) naopak bázi (5) i oční stíny (8) jsem používala od značky dražší a to Urban Decay. Nemůžu také zapomenout na zvýraznění obočí, na které jsem si oblíbila fix od Catrice (9). Oproti tužkám má velikou výhodu v přirozenosti, dokáže jemně vykreslit všechny chybějící chloupky a také ve výdrži - obočí se nemaže a barva vydrží sytá celý den.


Pokud jste o této skvělé řasence ještě neslyšely, tak je určitě třeba Vám říct, čím je tak unikátní. Tato řasenka je jediná v drogérii (možná i v parfumeriích), která voní a to velmi příjemně a přirozeně, jako čerstvě nastrouhaná okurka. Vůně je to boží a já se na každé použití řasenky vyloženě těším. Efekt řasenky je spíše přirozený. Ale to mi vůbec nevadí, nemám ráda slepené a nepřirozené umělé vypadající řasy, takže tento efekt spíš ocením. 

Kromě podzimní barvy tvářenky, používám odstíny v barvách spadaného listí i na očích. Z paletky očních stínů Ammo palette od Urban Decay nejčastěji používám krásnou bronzovou v odstínu Smog, olivově zelenou Mildew a poslední podzimní oblíbenec je fialovo-vínová s názvem Last Call. Aby stíny perfektně držely, jako podklad pod ně používám ikonickou bázi Primer Potion v odstínu Original.


A nesmím zapomenout také na rty! Tam teď používám buď lesky na rty nebo naopak úplné držáky, které nejdou skoro ani odlíčit. Z kategorie lesků na rty tu mám "leskovou" tekutou rtěnku od značky Catrice (3). Tato rtěnka v odstínu 040 Pink Macaron je velmi slušivá světle meruňková barva. Když mám hodně pochůzek, vyřizování nebo jdu do práce, tak nemám moc času si rtěnku v průběhu dne opravovat, proto volím nejvíc držící rtěnku pod sluncem a to Dermacol 16h lip colour (7) v odstínu 2. Pokud Vás obě rtěnky zajímají, můžete si vyhledat starší recenze na našem blogu. 



Taky máte v různých ročních obdobích jiné oblíbence? Povězte mi, bez čeho tento podzim nemůžete žít.

M.

34 komentářů:

  1. ja se na podzim neobejdu bez tmavsi tvarenky.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, kdy jindy vytáhnout cínovou a fialovou než na podzim!

      Vymazat
  2. ja se na podzim neobejdu bez tmavsi tvarenky.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Asi je to blba otázka, ale co si myslíš? Je báze od too faced lepší než od UD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to ti asi moc neporadim, protože mi vyhovují obě. Too Faced asi víc zvýrazní barvy, ale výdrž mají na mých očích obě stejnou. U TF je pozitivní nižší cena. Ale Radu zase víc sedí UD, má mastnější vicka a déle ji s ní líčení vydrží.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. To ti opravdu závidim! Mi tmavě rtenky neslusi a tak rada bych je nosila :-(

      Vymazat
  5. Připomněla jsi mi, že jsem chtěla ten Snow Bunny a chci ho zase :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To přesně chápu, u mne to byla láska na první pohled.

      Vymazat
  6. Hrozně se mi líbí oči v hnědých odstínech a tmavší tlumené rtěnky, ale v praxi se maluji pořád stejně. Už jsem tak líná, že jsem omezila i BB, takže jen pudr, občas korektor a pak řasenka a linka, případně neutrální stíny a na rty většinou jen balzám, případně lesk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi moc líbí tmavě rtenky, ale ke mě vůbec nejdou a tak nosim ty svoje růžovky. Ale obdivují te, že chodis bez makeupu nebo bb, já se buď nalicim kompletně nebo prostě vůbec.

      Vymazat
  7. Ten makeup od Essence se teď taky stal mým oblíbencem :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  8. Ten pudr od Essence mám moc ráda a tekuté rtěnky od Dermacol bych chtěla časem vyzkoušet. Zrovna dnes jsem taky publikovala článek o oblíbencích, tak jestli chceš, můžeš mrknout :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten nude makeup od Essence by som chcela vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  10. Sdílím nadšení pro tužku a rtěnku Catrice. Too faced a UD chci stále vyzkoušet

    OdpovědětVymazat
  11. Jedním z mých podzimních oblíbenců je například paleta očních stínů Semi-Sweet Chocolate Bar od Too Faced.
    Ten tvůj sněhovej zajda vypadá taky božsky :)
    Easy on the Eye

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Semi-Sweet jsem u Tebe četla recenzi a nedivím se, že se z ní stal oblíbenec - je božská. Ale kupodivu po ní netoužím, naopak musím mít vánoční paletku TF :D

      Vymazat
  12. Ta vínová tvářenka má moc pěknou barvu :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  13. Mám to podobně, když mně zaujmou nějaké novinky, tak odsunuji do pozadí ostatní kosmetiku a až mi novinky zevšední, tak je začínám střídat i s jinými kousky:-) To je případ i rtěnky Catrice, kterou mám moc ráda, ale teď je nahradily novinky v podobě tekutých rtěnek od Essence, ty jsem si hodně oblíbila a používám dost často:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si pořídila tekutou rtěnku Essence, ale ta moje světlá růžovka je dost výrazná, tak ji přece jenom nenosím tak často jako Catrice.

      Vymazat
  14. Ta tvářenka od inglotu má božskou barvu! ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inglot je jedna z mých oblíbených značek a jejich tvářenky jsou fajn za rozumnou cenu. A v téhle vínovce už mám teda pořádný důlek :-D

      Vymazat
  15. Super produkty, velmi mě lákala ta řasenka od Rimmelu ale nakonec jsem si jí nekoupila. Momentálně mám svojí stálici od Astor Beauti Boom. Jinak produkty poslední dobou střídám podle nálady. Je fakt že po čase se mi produkty též zevšední a potřebuji zas něco jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Astoru jsem dlouho žádnou řasenku neměla, mám ráda právě kousky od Rimmelu, Moje nebo Gabrielly Salvete.

      Vymazat
  16. Bázu UD si neviem vynachváliť a bez nej sa už akosi nezaobídnem. Zaujal ma tvoj makeup a pri najbližšj návšteve dmkysa po ňom určite musím pozrieť ;)
    NickaBeautyHunter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělá, že? Já mám ráda i bázi od Too Faced, tu mám teďka v zásobě. Makeup od Essence je moc fajn, za ty peníze jsem lepší neměla.

      Vymazat
  17. po tom fixačnom púdri pokukujem už dlhšie :) kamoška si ho s veľmi chváli :) Essence vyrába podľa mňa také priemerné make upy a myslím, že na výdrži by mohli trošku popracovať
    Original copy blog

    OdpovědětVymazat