úterý 20. října 2015

První dojmy - podzimní novinky Essence make-up a korektor Pure Nude

Hezkou středu děvčata,

už jste zkoušely nějaké novinky od Essence? Přiznám se, že ráda vždycky jejich upgraty omrknu, ale většinou odcházím jen s jejich laky nebo rtěnkami. Tentokrát mne novinky opravdu překvapily... cestu si nejen ke mne, ale hlavně k mému srdci našel nový Essence make-up Pure Nude. Druhý výrobek z této řady, který jsem vyzkoušela byl korektor v tužce.

Make-up Pure Nude

V pubertě jsem párkrát Essence make-upy zkoušela, ale nikdy to nebylo ono. Essence vážně make-upy neumělo, to se ale s příchodem novinky Pure Nude se vzhledem no makeup look změnilo. Tento make-up mi dokonale sedl.

Obal make-upu je vzhledově obyčejný, ale díky praktické pumpičce se dobře dávkuje a vymáčne se ideální množství produktu na jedno nalíčení.

Make-up mám v odstínu 10 pure beige, tento odstín je příjemně světlý a při vymáčknutí z tubičky má teplý (žlutý) podtón, ale klame tělem. Při rozetření make-up se podtón změní spíše na růžový.


Konzistence make-upu je více tekutá. To mi vůbec nevadí, pracuje se s ním dobře a je ideální pro nanášení flat topem. Není přílišně mastný, ani pleť zbytečně nevysušuje, takže je ideální pro normální pleť. Na mou pleť (normální/sušší) sedí skvěle a není jej ani třeba zapudrovávat.
Krytí make-upu je spíše nižší, při vrstvení max slabší střední. Make-up tedy není vhodný pro horší dny, kdy se nám dělají pupínky nebo pro slečny s problematickou pletí. Pure Nude pleť sjednotí, udělá ji zářivou a odpočatou. Efekt je vážně velmi přirozený, pleť vypadá nenalíčeně, ale zároveň dodá dokonalost.

Výdrž na pleti je celodenní, make-up se neslévá, neflekatí ani z pleti nemizí. Zároveň nezvýrazňuje vrásky ani póry.

Obsah balení je 30 ml a prodává se za cenu 110 Kč.

Korektor Pure Nude

Korektor si ke mne našel cestu taktéž v odstínu 10 pure beige, stejně jako make-up. Barva je to světlá, se žlutým podtónem.


Balení u korektoru se mi líbí moc, praktická šroubovací tužka nemá chybu. Je sice teda pravda, že aplikace přímo na pupínek není dvakrát hygienická. To mi ale nevadí, jsem zvyklá, že korektor vždycky nanaším korektor štětcem.

Konzistencí je korektor středně hutný, není přehnaně tuhý, hezky na kůži taje a dá se do ní pěkně zapracovat. Krytí je spíše slabší, na výrazné červené pupínky stačit nebude, ale já jsem si jej oblíbila především na zakrytí kruhů pod očima. Díky žlutému podtónu mi kruhy pod očima zamaskuje lépe než korektory s růžovým podtónem. Většina tuhých korektorů není na jemnou kůži očního okolí vhodná, tento ale pod rukami taje a tak se i jemné kůži přizpůsobí. Díky zvláštní krémovo-pudrové textuře nezalézá do vrásek, pórů ani je nezvýrazňuje. Bohužel ale výdrž korektoru není celodenní, spíš vydrží tak půl dne.

Korektor má 3,2 g za cenu 75 Kč.



Zaujaly Vás tyto novinky od Essence? Já jsem si make-up velmi oblíbila, na dny bez pupínků je ideální a až jej spotřebuji, tak se k němu zase vrátím. Korektor také není špatný, ale bohužel mi vadí, že není "multifunkční". Jaké výrobky od Essence kupujete pořád dokola?

M.

Pokud máte značku Essence rády, nezapomeňte se zúčastnit pravidelného výprodeje eshopu kupkosmetiku.cz. Tam také seženete i značky Sebamed, Lirene, Catrice apod. za skvělé ceny!

 

34 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Velmi mile mne překvapil a to jsem se do testování moc neměla.

      Vymazat
  2. Makeup vypada dobre, ale vice kryje spise ten korektor.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On moc nekryje, on spíš pleť jen vylepší - na úplnou neplechu na pleti to není.

      Vymazat
  3. Make-up se mi líbí moc, ale pro bledulky asi není, že? :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nejsem ani úplně mrtvolná, ani tmavá a sedí mi. Příjde mi, že se docela přizpůsobí.

      Vymazat
  4. Nejako ma neoslnil ani ten make-up a ani korektor.
    Ja sa vždy vraciam k ich rúžom - hl. nude odtiene :-)

    Moja prvá Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si ho v drogerii nekoupila, ale darovanému koni na zuby nekoukám a tak ho používám. A vlastně docela ráda, pleť udělá vážně pěknou.

      Vymazat
  5. Hezký, hezký. Podobný korektor mám od Max Factor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Max Factor jsem už dlouho nic nezkoušela, tak třeba zase časem.

      Vymazat
  6. Ešte som tieto produkty od Essence nezaznamenala, vidno, že som už dlho nebola v drogérii :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos na podzim má Essence plno zajímavých novinek, tak se po nich podívej.

      Vymazat
  7. Makeup se mi hodně líbí, je přesně podle mého gusta. Já jsem z nedávných novinek vyzkoušela fix na obočí a jsem spokojená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Essence má taky fix na obočí? To jsem nepostřehla... zatím mám jen fix od Catrice a ten je skvělý.

      Vymazat
  8. Makeup se mi líbí, ale bojím se dost odstínu. Asi to ale risknu, za ty peníze se vyplatí :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na fotkách vypadá tmavší než ve skutečnosti. Taky jsem se ho podle swatche bála.

      Vymazat
  9. Už jsem koukala na novinky. Líbí se mi korektor, make upu bych se trochu bála z důvodu mé mastnější pleti, málo produktů mi sedne perfektně. Rtěnky nude se mi líbí ale některé mi nesednou, kvůli nevhodnému odstínu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarádka má dost mastnou pleť a zkoušela ho u mě a přišel jí fajn. Ale nevím, jak by jí sedl v dlouhodobém hledisku.

      Vymazat
  10. ja mam celko e essence korektory rada,hodne muziky za slusne penize.

    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak píšu, tenhle korektor je fajn na kruhy pod očima, ale na pupínky by byl slabý.

      Vymazat
  11. Tak je pravda , že makeup od essence jsem ještě nezkoušela, nějak jsem v ně neměla důvěru, tak možná ho zkusím, jinak od essence mám ráda rtěnky, jsou dobře pigmentované a za super cenu, pak konturky na rty a řasenky. http://terrybeautybook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem kdysi v pubertě používala nějaký jejich pěnový make-up a dneska nechápu, jak jsem něco tak oranžového mohla používat. Teď už i Essence dělá příjemné odstíny a tak jsem ráda, že jsem měla příležitost jeden z nich po letech zase vyzkoušet. A ty konturky jsou vážně tak fajn? Ještě jsem od Essence žádnou neměla.

      Vymazat
  12. Mě moc nesedí ty odstíny, jinak jsem z tvé recenze překvapena, makeupy od Essence mi taky nikdy nesedli , ale tohle může být super :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  13. Make-upů od Essence jsem zkoušela jen pár, ale nikdy to nebylo ono a myslím, že ani tenhle by se s mojí smíšenou pletí moc neskamarádil, takže v plánu ho kupovat nemám. Ale některé z dalších podzimních novinek jako třeba tekuté rtěnky nebo paletky očních stínů jsem si oblíbila hodně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tekuté rtěnky jsou boží, co? :-) jinak mne ty paletky naopak moc nelákají, jsem zvyklá spíš na "lepší" a navíc mám podobných odstínů hodně.

      Vymazat
  14. Tyhle novinky vypadají opravdu celkem dobře :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně novinek od Essence je fajn, další recenze budou brzo :-)

      Vymazat
  15. Makeup vypadá skvěle, určitě ho zajdu omrknout jen se trochu bojím aby na mě nebyl moc tmavý :(

    OdpovědětVymazat
  16. Tieto novinky ma vôbec nezaujali a rozmýšľam, či som mala niekedy makeup od Essence. Tuším nejaký penový v kelímku, ale nie som si istá. Od Essence mám najradšej ich kontúrky na pery, ktorých mám asi 6 a budem si ich kupovať naďalej. Mala som rada aj laky, ale už ma prestali baviť. A v zbierke mám jeden skvelý starý monotieň, ktorý je už rozbitý, ale je tak skvelý, že sa ho nevzdám :)

    OdpovědětVymazat
  17. korektor sa mi naozaj veľmi páči :) Asi po ňom siahnem i ja

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk aktuálne i s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  18. make up mám v odstínu-10 pure beige...co k tomu make upu říct..velmi mile mě překvapil...velmi snadno se, v porovnání s jinými make upy .např věhlasným Rimmelem 25hours ,roztírá....je semišový..hezky kryje,rychle a pudrově zasychá,nelepí!..jediné mínus je že oxiduje..ale to dělá skoro každý make up.. odstín je žlutý a i do žluta oxiduje na pleti...vyhovuje mi!

    OdpovědětVymazat
  19. make up neoxiduje do růžova ale do oranžova

    OdpovědětVymazat