pondělí 11. ledna 2016

Vyzkoušeno! Frais Monde - přírodní kosmetika z Itálie

Ahoj holky,

dneska Vám představím málo známou italskou přírodní kosmetickou značku Frais Monde. Tato značka je odrazem místa, kde se zrodila. Značka pochází z jižní Itálie, z oblasti Repole, která se nechází v blízkosti města Crotone. V této oblasti vyvěrá pramen termální sirné vody, která je základem výrobků značky Frais Monde.

Zdroj: Parfemy Elnino parfemy-elnino.cz

Ač jsem nikdy nebyla přílišným fandou přírodní kosmetiky, nebo spíš mi na složení kosmetiky příliš nezáleží, byla jsem potěšena možností, vyzkoušet si několik produktů této značky. Na vyzkoušení ke mne doputovaly tyto výrobky: Hydratační krém Hydro Bio-Reserve Remedy Cream High Moisture,  Parfémovaný olej Mallow & Hawthorn Berries (Slézový květ a bobule hlohu) a Termální voda ve spreji Thermal Spa Water.


Hydratační krém Hydro Bio-Reserve Remedy Cream High Moisture - plné balení 50 ml/883 Kč

Krém z řady Hydro Bio patří mezi 100% bio kosmetiku, která neobsahuje parabeny, syntetické konzervanty, nikl. Je hypoalergenií a není testovaná na zvířatech.


Tento krém má za úkol poskytovat úlevu namáhané pleti a také ji dodat potřebnou hydrataci.  Krém regeneruje pokožku, dodává ji výživu a navrací ji jemnost a zář.

Obsahuje: termální sirnou vodu, kyselinu hyaluronovou, extrakt ze slanorožce, ostropsa, černého bezu, ječmene, přírodní polysacharidy, jojobový olej.


Upřímně řečeno, ještě nikdy nejsem nezkoušela péči o pleť v tak vysoké ceně, a proto jsem nevěděla, co od krému čekat. Myslela jsem si, že krém bude podobné kvality, jako jsem zvyklá, jen ta cena bude vyšší. Překvapení se konalo ihned po prvním vyzkoušení. Po týdenním pobytu v porodnici, hormonálním změnám a stresu jsem měla pleť v hrozném stavu, unavenou, zašedlou a s ucpanými póry. Doma jsem se pustila do své běžné péče, chtělo to peeling a masku, ale ani po pořádném vyčistění pleti to nebylo ono. Napadlo mne, že je právě čas vyzkoušet tento "zázračný" krém. Už po druhém použití krému, dostala pleť jiný rozměr. Pleť se zpevnila, vyhladila se a vypadala zářivě. Jedinou nevýhodu krému vidím teda v ceně, která se mi zdá dost vysoká.

Parfémovaný olej Mallow & Hawthorn Berries (Slézový květ a bobule hlohu) - plné balení 
12 ml/274 Kč


Parfémované oleje jsou unikátním výrobkem, se kterým jsem se setkala poprvé. Mezi benefity parfemovaných olejů patří především čistě přírodní složení, hypoalergenní složení, dlouhodobá výdrž vůně a péče o pokožku. Pro dokonalé rozvinutí parfemovaného oleje je třeba jej nanášet po kapkách na teplá místa na kůži – zápěstí, jamky pod ušními boltci, jamky na předloktí, do vlasů apod. Vůně, která ke mne doputovala je přesně podle mého gusta, je jemná, ale zároveň výrazná s kyselejším, ovocným podtónem. Výdrž není sice celodenní, ale i tak je docela slušná, řekla bych, že těch 8 hodin dá s přehledem.

Termální voda ve spreji Thermal Spa Water - plné balení 150 ml/348 Kč

Termální voda pocházející z Repole díky obsahu síry je ideální pro použití v kosmetice a péči o pleť.
Pokožka je tvořena dvěma základními proteiny – keratinem a melaninem, které přirozeně obsahují velké množství síry.  Ta na lidské tělo působí protizánětlivě a také stimuluje jeho obranný systém. 


Kromě síry obsahuje termální voda Thermal Spa také:

Sulfáty a sulfidy: čistí a normalizují pleť.
Sodík: vyživuje pokožku, antiedematický (podporuje vstřebávání tekutin).
Draslík: reguluje.
Hořčík: podporuje regenerační buněčné procesy.
Vápník: chrání tkáně.
Železo: okysličuje buňky.
Uhličitany: odstraňují volné radikály a vyhlazují pokožku.
Křemičitany: regenerují tkáně.
Chlorid: detoxikuje a dezinfikuje.


Upřímně řečeno, už jsem několik druhů termálních vod vyzkoušela a ani u jedné jsem neviděla moc velký efekt. Jediný účel, ke kterému jsem si termální vodu oblíbila, je osvěžení tváře a těla ve velkých vedrech. 

Výrobky zn. Frais Monde můžete zakoupit na eshopu parfemy-elnino.cz, kde najdete celý sortiment této značky.

Znáte tuto značku? Chtěly byste ji vyzkoušet? Mne krém i parfémovaný olej sedl skvěle, jen pro termální vodu nějak nemám využití. K jakému účelu ji používáte vy?

M.

10 komentářů:

  1. Od znacky mam mydlo, ale to me nezaujalo. Krem ale vubec nevypada spatne.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno to vypadá skvěle, pokud krém dobře funguje, klidně bych za něj ty peníze dala.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna byla možnost v rámci portálu blogerek otestovat rtěnky a parfémované oleje, tak na tom teď pracuji, tak můžeš pak mrknout za článek :). Zatím mám velmi pozitivní názor na právě parfémované oleje i rtěnky, akorát že ty teda mají katastrofálně slabý balení

    OdpovědětVymazat
  4. tuto značku neznám, upřímně jsem v přírodní kosmetice zakrněla někde u E.L.F. :D navíc má pokožka a hlavně vlasy očividně nějakou umělotinu potřebují, přírodní vlivy obvykle moc neposlouchají :-/

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzerá to fakt super :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  6. Značku neznám, ale všechno vypadá dobře :) Pro termální vodu využití také nemám.

    OdpovědětVymazat
  7. O parfémovaném oleji slyším poprvé. A zaujal by mně i pleťový krém, jen ta cena..

    OdpovědětVymazat
  8. Termálna voda je super produkt, a táto vyzerá lákavo.
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na môj blog: http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  9. čím dalej tým viac začínam o tejto značke čítať po blogoch a to po tom hlavne ako som vyhrala niečo z tejto značky v súťaži, mám očné tiene a sú užasne:) hádam sa ku nám dostane bližšie

    OdpovědětVymazat
  10. Přírodní kosmetika mě láká čím dál víc a tak si moc ráda o tom přečtu, popřípadě i koupím.

    OdpovědětVymazat