pátek 12. srpna 2016

Přirozené opálení se samoopalovací pěnou St. Moriz

Ahoj holky,

dneska se chci s Vámi podělit o mé zkušenosti se samoopalovací pěnou značky St. Moriz. Četla jsem na ní hodně názorů - jedni ji milují a druzí nenávidí. Ale protože jsem věděla, že letos s mimčem nebudu mít na opalování čas, rozhodla jsem se, že ji zkusím a udělám si vlastní názor.


Samoopalovací pěnu St. Moriz Self Tanning pro rychlé opálení už testuju někdy od června, kdy jsem si ji spolu s aplikační rukavicí objednala z mého oblíbeného eshopu parfums.cz. 



Samoopalovací pěna slibuje tmavé opálení již 3 hodiny po nanesení. A jak při samoopalování postupovat? Pěnu je třeba rovnoměrně (nejlépe aplikační rukavicí) roztírat po těle. A po uplynutí doporučené doby (1 hodina pro světlé opálení, 2 hodiny pro střední opálení a 3 pro opálení tmavé) je třeba přebytečnou barvu z kůže smýt. 



Přiznám se, že první aplikace dopadla katastrofálně, měla jsem na sobě neopálená místa, kolena a nárty jsem měla tmavá, ale nezalekla jsem se a při dalším nanášení jsem samoopálení vychytala k dokonalosti. Napíši Vám tedy moje postřehy, jak dosáhnout krásného a přirozeného opálení.

  1. není dobré se samoopalovat brzo po sprše, barva ke kůži dobře nepřilne a můžou vznikat fleky.
  2. je dobré udělat před samoopalováním důkladný peeling, ideálně den nebo několik hodin předem a poté pleť důkladně zhydratovat.
  3. extrémně suché místa jako jsou lokty a kolena ještě před aplikaci promazat.
  4. vždy používat aplikační rukavici a pěnu do těla vtírat a vmasírovávat až je rukavice téměr suchá.
  5. obrnit se velkou dávkou trpělivosti, aplikace na celé tělo mi zabrala asi 30 min, ale samoopálení je pak dokonalé, přirozené a bez fleků.
  6. při nanášení pěny místa se suchou pokožkou vynechat a "přejet" je až nakonec téměř suchou rukavicí, kde již nezbývá téměř žádný produkt.
Toto byl můj malý rychlo návod na nanášení a teď Vám ještě povím, co říkám na výsledný efekt a jak jsem se samoopalováním spokojená já...

Pěna ne příliš hezky voní, ale není to taková katastrofa jako u levných, drogérkových přípravků. Po nanesení není z kůže nic cítit. Vždy pěnu smývám po 3 hodinách, abych dosáhla výraznějšího efektu. Ten je pro mne dostatečný, barva sice není jako od moře, ale je opálení pěkné a přirozené. Je vidět asi 5 dní, barva se ztrácí postupně a neflekatí. Další výhodou je to, že nezanechává fleky na oblečení. Ale po těch všech superlativech jsem našla na výrobku přece jen jedno negativum a bohužel dost podstatné... pokud máte hodně výrazné póry (já je mám zrovna dost výrazné ve výstřihu), počítejte s tím, že produkt do nich dost zalézá a vyrobí Vám "umělé" černé tečky. Po druhé sprše po samoopálení se z nich barva vymyje, ale není to nic pěného.



Cena pěny je na Notino.cz 249 Kč a aplikační rukavici zakoupíte za 139 Kč. 

Co říkáte na výsledný efekt? Používáte samoopalovací přípravky? Jaká je Vaše oblíbená značka?

M.

14 komentářů:

  1. Tahle samoopalovací pěna zní super, i opálení s ní se mi moc líbí, vypadá mnohem přirozeněji než u jiných samoopalovacích produktů :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, nedělá efekt "pomeranče" ani neudělá z úplné běloby snědou krásku, což je fajn.

      Vymazat
  2. Tuhle penu pouzivam a jsem spokojena. Pomer cena / vykon skvely. Ovsem stale vitezi Loving Tan. Ten vytvori hezci opaleni mene do zluta a vice rovnomerne (i kdyz Moritz neni zadna oranzada), vytraci se take postupne, ake hlavne nezaleza do tech poru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi příjde, že mi udělal takovou pro mne přirozenou barvu, asi každému chytá podle jeho pokožky. Ale je pravda, že to jak zalézá do těch pórů mě pěkně naštvalo... ono to z dálky vidět není, ale prostě člověk pak nemá dobrý pocit a připadá si takový "ušpiněný"

      Vymazat
  3. Ja sa priznám, že som samoopalováky nikdy neskúšala, ale po lete keď mi vybledne opálenie, to asi skúsim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já letos moc opálená nejsem, s malou se na sluníčku moc ležet nedalo a na "lepší" příležitosti jej používám docela ráda.

      Vymazat
  4. S tímhle samoopalovací produktem jsem velmi spokojená :))

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě jsem ho nezkoušela a ani nevím jestli bych na to měla trpělivost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to teda pěkná piplačka a každých pár dní by se mi s tím hrát nechtělo, ale zrovna jdeme o víkendu na svatbu, tak jej vytáhnu ;)

      Vymazat
  6. Viděla jsem a docela pěkné výsledky má.

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělá moc hezký, přirozený odstín, to je pravda :-)

      Vymazat
  7. O tomto už jsem párkrát něco četla a musím říct, že mě to teda celkem zaujalo :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn přípravek, když budeš shánět samoopalovák, tak na něho mrkni.

      Vymazat