úterý 11. července 2017

Péče o tělo s přírodními značkami Ponio a Musk

Ahoj holky,

to, že v poslední době jedeme, především v oblasti pečující kosmetiky, na přírodní vlně, jistě nejde přehlédnout. A ani tento článek na tom nebude jinak a bude se věnovat dvěma přírodním značkám a to Ponio a Musk. Obě tyto značky můžete zakoupit na eshopu Krasnakazdyden.cz, od kterého jsme také výrobky obdržely k recenzi.


Obě tyto značky mají něco společného a to především to, že pochází ze Slovenska a většinu jejich portfólia tvoří "tuhé" přírodní kosmetické výrobky jako jsou mýdla, šampuky nebo masážní kostky.

Výrobek, který jsem si sama k recenzi vybrala je Ponio - masážní kostka Dvojitá levandule. No nebudu to omílat pořád dokola, ale jak jistě víte, tak jsem docela lajdák na mazání těla a samozřejmě taky miluju vůni levandule, proto jsem neváhala a k usnadnění péče o tělo jsem si vybrala tohoto pomocníka. Však také sám výrobce doporučuje masážní kostku používat místo tělového mléka po sprše a nebo jej můžete, jak již sám název napovídá, použít k promaštění pokožky při masáží. 


Masážní kostka Vám příjde zabalená do pěkné, jednoduché papírové krabičky, která po otevření skrývá v proužcích "muffin" ozdobený sušenými květy levandule, růží a slézu. 

Masážní kostka je vyrobena z ideálního poměru kakaového a bambuckého másla, který zapřičiňuje správný bod tání, tedy aby se jemně rozpouštěla při doteku s teplou pokožkou. Pro uvolnění těla a povzbuzení ducha jsou do másel přimíchány silice dvou druhů levandule - květinové, francouzské levandule a bylinkové, bulharské levandule.


A co Vám k "muffinku" povím já? Ano, vůně je prostě úžasná. Levanduli miluju a tohle je přesně něco pro mne, je to krásná, relaxační vůně, která provoní tělo, ale není příliš obtěžující. Jak jsem řekla v úvodu, používám jí místo klasického mazání těla, kdy jí jen tak lehce přejedu po pokožce. Akorát ty problematická, suchá místa přejedu kostkou víckrát. Kostka hezky taje na kůži, ale nerozpouští se moc a nedělá Vám v ruce měkkou hroudu. Dokonce ani v těch vedrech, které byly na konci června se nerozpustila a byla pořád příjemně tuhá. Pokožku promastí a zanechá ji hydratovanou bez nepříjemného ulepeného a olejového pocitu. Sama nemám kostce co vytknout a jsem s ní moc spokojená. 

Také jsme od paní majitelky eshopu, Míši, obdržely k testování dvě miniaturky přírodních mýdel značky Musk. Obě mýdla příjemně, nevtíravě voněla. Řekla bych, že vůně je tak nějak univerzální, že je může používát každý rodinný příslušník.


Protože jsou mýdla přírodního původu (obsahují zmýdelnatělý olivový, kokosový, ricinový olej a včelí vosk), jsou poměrně měkká a proto je třeba jej udržovat v suchu. Pokud si mýdlo uložíte na mýdlenku nebo jej skladujete v síťce, zaručí Vám toto skladování jeho delší životnost a budete se radovat z jeho bohaté pěny déle. 


Upřímně řečeno, jsem si myslela, že od přírodního mýdla bohatou pěnu nezískám, ale opak je pravdou. Pěna je bohatá a díky obsahu olejů i krémová. Pokožku mýdlo nevysušuje, nedráždí a nemám mu, co při používání vytknout. Je vhodné jak péči o obličej, tak i pokožku celého těla.

Používáte tuhá mýdla nebo preferujete sprchové a mycí gely?

M.

10 komentářů:

  1. Ty přírodní mýdla vypadají dobře, já když jsem byla v česku, tak jsem používala jen tuhé mýdla, teď když jsem v UK tak jen tekuté :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě používám tuhá mýdla jen na čištění obličeje, ale tyhle mýdla od Musk mne docela rozmazlily, že si je asi pořídím i na tělo.

      Vymazat
  2. Já používám tekutá mýdla. Každopádně ani jednu značku neznám, ale vypadají zajímavě. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  3. Já to většinou střídám, na tělo tekuté sprchové gely a na ruce tuhá mýdla. Ruce pak po nich krásně voní :-) od Musk jich doma také pár mám a jsou moc fajn...
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám velkou zásobu sprchových gelů a tekutých mýdel, tak teď musím vypoužívat ty, ale Musk mne hodně zaujaly a přišly mi fajn, takže se chci časem, až to všechno spotřebuju, vrátit i k tuhým mýdlům.

      Vymazat
  4. Veľmi rada si prečítam každý tvoj nový príspevok, čím ďalej tým zaujímavejšie články.:)

    Môj BLOG-Sydney Sleek diary♥

    OdpovědětVymazat
  5. Já preferuji sprchové gely, ale když mám náladu, použiji i tuhé mýdlo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se musím k tuhým mýdlům zase vrátit, ale musí to počkat než spotřebuju svoje zásoby sprchových gelů.

      Vymazat