středa 23. března 2016

Pro maminky: první péče o dětský úsměv se značkou MAM

Hezký den maminky,

protože se množství článků pro děti a o dětech zvětšuje, rozhodla jsem se, že na blogu zřídím samostatnou kategorii s názvem Pro maminky. Podle tohoto označení zjistíte, jestli je pro Vás článek přínosný a přečtete si jej nebo naopak k němu blízko nemáte a tak jej přeskočíte.

V dnešním článku se chci věnovat první dětské "zubní" hygieně, která je velmi důležitá už od narození miminka. Když se malá narodila myslela jsem si, že do zubní hygieny patří až čistění prvních zoubků, první návštěva zubaře apod. Ale později mi došlo, že čas péče o zoubky nastane ještě mnohem dřív, dokonce dříve než se vůbec zoubky začnou prořezávat. 

K první péči o dětskou pusinku jsem zvolila MAM Oral Care SET, který obsahuje "čistící rukavici" Oral Care Rabbit a také masážní kartáček.

Jako každému z nás i miminkům se v ústech po jídle začínají množit nepěkné bakterie a tak je třeba je "zlikvidovat". K tomu slouží právě zaječí rukavice. Kromě toho, že rukavicí vytřete z pusinky zbytky jídla a zabráníte tak množení bakterií, také při samotném čištění masírujete miminku dásně a usnadňujete tak trápení, které děti prožívají při prořezávaní prvních zoubků. A co je hlavní masáží a tím, že je miminku něco strkáno do pusinky a prováděna očista dásní, si už od narození zvyká na nutnost ústní hygieny a čištění zubů. 


Já sama jsem se velmi bála, že Emilka nebude rukavici v pusince chtít, hlavně, když byla hodně malinká. Ale zvykla si na čištění rychle, ani u toho neplakala. A teď, když už je větší, máme z čistění přímo hru. Zajíček se ji líbí, vždycky si s ním zahrajeme divadlo a pak už ví, že jí zajíček vyčistí pusinku. Navíc už ji trápí zoubky hodně a masáž ji hodně uleví. 

Rukavice je vyrobena z příjemného mikrovlákna. Snadno se pere a rychle usychá. 


Pro masáž dásní je také určen masážní kartáček, který má na obou koncích masážní hlavice se dvěmi druhy masážních výstupků. Výstupky jsou vyrobeny ze silikonu, který je příjemný na dotek, ale zároveň i účinný. Rukojeť je dostatečně dlouhá, aby šla masáž snadno a od ruky. Naopak masážní hlavice je drobná, aby nedělala v ústech neplechu a miminku se nenatahovalo. Kartáček se stal taktéž našim každodenním pomocníkem a dokonce i oblíbenou hračkou.



Celý set zakoupíte na eshopu Babybaby za cenu 179 Kč.

Hezký zbytek dne

Maru a Emilka :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat