neděle 30. března 2014

DIY - Jak na jednoduchý a účinný pleťový peeling

Krásné dobré ráno,

v dnešním článku bych vám ráda ukázala, že si kvalitní, velmi levný a přitom účinný peeling hravě zvládnete ukuchtit doma. A žádnou vědu, ani složité ingredience v tom nehledejte. Vše je až směšně jednoduché.

Na výrobu peelingu budete potřebovat:

  • uzavíratelný kelímek 
  • ovesné vločky
  • kávu do překapávače
  • olivový olej
  • med
  • citrón 

Postup je rovněž velice jednoduchý, ale pro pořádek vám vše popíšu. 




1. Ovesné vločky si namelete či jinak rozdrťte na hrubost, která vaší pleti nejlépe vyhovuje a nasypete do připraveného kelímku. Já použila asi 2-3 polévkové lžíce. 


2. Dále přisypte kávu, která má v tomto peelingu hlavní obrušovací podíl. Jelikož jsou zrníčka dostatečně jemná, tak se nemusíte bát podráždění, ale díky jejich množství je peeling hodně účinný. Pokud se bojíte, že vás budou zrníčka příliš dřít, tak stačí pouze troška. Já použila 3 čajové lžičky. Navíc obsažený kofein vaši pleť také skvěle probudí a lehce vypne. Kávu můžete nahradit např. cukrem či solí. Výběr je tedy na vás. 

3. Přilijte asi 2-3 čajové lžíce olivového oleje. Pokud vám olivový olej nevyhovuje, tak můžete použít jiný např. jojobový či dýňový. Olej nám směs nejen krásně spojí, ale také zajistí, že pleť zůstane po peelingu hydratovaná a vláčná. 




4. Na závěr přidáme tak dvě čajové lžičky medu. Ten nám konzistenci hezky zahustí, ale především bude o pleť pečovat a dodá jí potřebnou výživu. Pak stačí do směsi nakapat trochu citrónové šťávy (nemusí být) a máte hotovo. 



5. A takto vypadá hotový produkt. Pokud máte peeling moc řídký, tak můžete přidat ještě trochu kávy či vloček. Pokud se vám naopak zdá, že je moc hutný, tak přidejte olivový olej či citrónovou šťávu. 



Vidíte, že je vše extra jednoduché. Věřím, že většinu přísad určitě má každý z vás doma, tak proč si nevyrobit peeling dle svých představ. Navíc je čistě přírodní. Já si tento rychlý, domácí peeling moc oblíbila a to natolik, že jsem už jeden celý kelímek spotřebovala. Peeling doporučuji uchovávat na chladnějším místě. Já peeling používala ob den a vždy jsem se těšila na tu kakaovou vůni, skvělou účinnost a především extra hladkou a vyživenou pleť. S žádným jiným peelingem jsem nebyla natolik spokojená.


Co na něj říkáte? Vyzkoušíte, nebo radši zůstanete u kupovaných peelingů? 

Radu 

11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. určitě vyzkoušej, já od té doby co používám tento peeling nemám chuť ani potřebu kupovat nějaké další

      Vymazat
  2. já vlastně ani peeling na obličej nepoužívám, ale tenhle vypadá hezky a jednoduše :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. však ho zkus, třeba si pak peelingy oblíbíš, nebo minimálně tento domácí

      Vymazat
  3. Peelingy mám ráda, ale ještě nikdy jsem je nezkoušela sama si připravit, dobrý tip.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, však vyzkoušej, třeba pak už nebudeš chtít utrácet za kupované :)

      Vymazat
  4. Úžasný návod, který určitě vyzkouším. Mohu se jen zeptat, jak dlouho vydrží takový jeden kelímek? Na kolik použití je? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Při používání cca 4x týdně mi kelímek vydrží asi tak 3 týdny, ale záleží podle toho kolik toho používáš. Já totiž s ním nešetřím :D

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Děkuji a nemáš vůbec zač. Peeling si dělám stále dokola a zatím mě neomrzel. Funguje, je účinný, šetrný a z domácích surovin, co více si přát!

      Vymazat
  6. och :) toto sa mi hodilo :D ďakujem že ste tento peeling pridali :) už dloho chcem mamine nejaký urobiť k sviatku, ale zakaždým sú to veci, ktoré sa ťažko zháňajú :)

    OdpovědětVymazat