čtvrtek 20. března 2014

Došlo nám - leden a únor 2014 - Radu

Krásný den Vám všem,

dnes je zase načase si dát bilanční článek o mých spotřebovaných výrobcích, tentokrát za dva měsíce - leden a únor. A o tom, že ta spotřeba byla vážně veliká, v tomto případě až rekordní, hovoří mých spotřebovaných 30 výrobků. Navíc jsem spotřebovala (nebo i vyhodila) dost věcí řadících se do dekorativní sekce. Jelikož toho je dost, tak se budu snažit být stručná, ať ten článek není mega dlouhý. Tak jdeme na to. 

Moje kupa spotřebovaných výrobků hezky pohromadě - celkem 30 ks


Z vlasové péče se jsem spotřebovala tyto 4 výrobky.


Freeman, shnine Conditioner, papája a limetka, 400 ml - recenze zde 

Tento kondicionér byl boží. Úžasně voněl tropickým ovocem, vlasy dělal super lesklé, dobře upravitelné, uhlazoval je a navíc mi zvýrazňoval (spolu se stejným šampónem) hnědou barvu. Za mě paráda. Navíc cena do stovky za 400 ml je více než skvělá. Pokud máte zdravé a nenáročné vlasy, tak můžu všemi deseti doporučit.

Loreal Paris, šampón pro oslnivý lesk, 250 ml
Skvělý šampón bez silikonů, úžasně květinově voněl, dobře pěnil. Vlasy suprově umyl, nijak je nezatížil a navíc dodal opravu oslnivý lesk. Vlasy se mi po něm dobře rozčesávaly a upravovaly, tak jsem mnohdy ani nepoužívala kondicionér. Šampón plní vše co slibuje. Můžu doporučit.


Aussie, šampón na suché vlasy, 75 ml
Tento šampón byl fajn. Je určen na suché vlasy, které já nemám, přesto mi vyhovoval. Dobře umyl i pěnil, vlasy slušně vyživil bez jejich zatížení a mimoto úžasně voněl. Takže celkově byl fajn, ale na zadek jsem si z něj nesedla a plné balení pořizovat nebudu.

Aussie, hloubkový balzám na poškozené vlasy 3 Minute Miracle, 75 ml
Všem dobře známý vyživující balzám, byl moc fajn. Vlasy uhladil, lehce hydratoval, skvěle voněl (přesto se vůně ve vlasech nedrží) a vlasy po něm vypadaly moc hezky. Přesto asi plné balení pořizovat nebudu, neboť toto mi s vlasy udělá snad každý kondicionér. Jak sedí poničeným a suchým vlasů neposoudím, neboť ty mé jsou v pořádku.


Z tělovky se mi zde sešlo celkem 5 kousků. 


Bielenda, tělové mléko - datle a kokos, 250 ml
Tělové mléko skvěle vonělo, vůně byla spíše taková vánoční. Cítila jsem z ní jakoby perníček a badyán. Takže na dané období se mi skvěle hodilo. Díky pumpičce se dobře dávkovalo, roztíralo se jedna báseň, rychle se vsakovalo a hydratovalo také slušně. Mé normální pokožce vyhovovalo. Jen mi přišlo, že mi mléko hodně rychle ubývalo. Do budoucna bych si ho klidně pořídila znovu. Takže pokud na něj narazíte, můžu doporučit k vyzkoušení. 


Wellness&Beauty, krémový peeling - vanilka a makadamový ořech, 200 ml
Naopak tento krémový peeling mi moc nevyhovoval. Vůně v lahvičce je skvělá, vanilkovo-oříškové, ovšem na těle se rozvoní více chemicky. Peeling je až moc jemný, takže i jeho obrušovací schopnosti nejsou nic moc. Na těle je teda příjemný, hezky krémový, ale účel neplní, tak jak bych si přála. Za mě tedy ne. 

Rexona, antiperspirant 48 h - fresh, 50 ml
Antiperspirant byl moc fajn. Plnil vše co měl, slušně chránil před pocením, příjemně voněl a vydržel mi dlouho. Pokožku nijak nedráždil, a dal se používat ihned po holení. 

Body Basics, tělové mléko a sprchový gel - čokoláda, pomeranč, 50 ml 

Oba výrobky úžasně voněly. Sprcháč dobře pěnil a umyl jako každý jiný. Tělové mléko bylo docela tekuté, zato se rychle vsakovalo a hydratovalo tak průměrně. Pokud vím, tak se výrobky značky Body Basic stahovaly z prodeje, takže bohužel už nejdou sehnat. Ale zase až na tu super vůni, nebyly nic extra. 

Obličejová péče čítá 10 spotřebovaných kousků.



Mixa, micelární pleťová voda, 200 ml 
Super micelárka, vyhovovala mi po všech směrech. Ze začátku mi nevyhovovalo dávkování pumpičkou, protože mi stříkalo všude možně, ale pak jsem se to dávkovat naučila a bylo vše ok. Super odlíčí a to i oční make-up, neštípe, nelepí, naopak nechává pleť hladkou a jakoby vyživenější. Za mě super. Plánuji si pořídit další balení. 


Ziaja, okurkový pleťový krém, 50 ml

Moje stálice, snad už páté či šesté spotřebované balení. Hezky voní, má lehčí konzistenci, díky čemuž se skvěle roztírá a rychle vstřebává. Hydratace je pro mě dostačující. Prostě ideální ranní krém pod make-up. Pořídím si ho zase. 


Ziaja, kakaový pleťový krém, 50 ml
Tento krém je pro mě naopak propadák. Úžasně teda voní, ale konzistenčně je hodně hutný, velice špatně se roztírá. Přitom vytváří jakýsi film, takže se musí chvíli počkat a až pak jde rozetřít. Přesto mi na pleti tak divně sedí a špatně se vstřebává. Hydratuje ale velice dobře, což bude určeno tím, že je určen pro suchou pleť. 


Nobilis Tilia, přírodní rostlinný bio balzám - čokoládová fantazie, 50 ml

Tak tohle byla pro mě úžasná vychytávka. Používat se dal na tělo, pleť či rty. Já ho používala především na obličej, jako noční péči. Jelikož je balzám založen na olejové bázi, tak jsem pleť nejprve lehce navlhčila, aby se lépe vstřebával. Úžasně kakaově voněl, báječně se roztíral, trochu hůře ve vstřebával, ale zanechával pleť úžasnou vyživenou, hydratovanou a jemnou. Za mě paráda. 


Ryor, Aknestop slupovací maska, 100 ml

Opět moje masková stálice. Druhé spotřebované balení. Maska pleť skvěle pročistí, vytáhne špínu z ucpaných pórů a navíc ji dělá neuvěřitelně hladkou. Při správně naneseném množství, jde stáhnout v jednom kuse. Doporučuji. Určitě si jí pořídím zase. 


Oriflame, pleťová maska s ovocnými výtažky, 50 ml

Tuto hydratační masku jsem měla v kosmetickém arzenálu hodně dlouho a jsem ráda, že jsem se jí konečně zbavila. Maska se nanášela na vlhký obličej ve větší míře, nechávala se působit asi 15 minut a zbytek, který se nevstřebal, tak se utřel. Maska hezky voněla po tropickém ovoci, pleť trochu vyživila a zvláčnila, ale žádný extra účinek neměla. Ani nevím zda se ještě prodává. 


Sudocrem, 60 g
O zázračných účincích tohoto kalíšku, jste jistě už četly nespočetně krát . A já musím jen souhlasit. Sudocrem jsem používala na hojení pupínku a fungoval na to skvěle. Někdy jsem ho mazala na noc na celý obličej. Líbí se mi, že pleť tak trochu promastil, urychoval hojení, mírnil podráždění či začervenání. Navíc hezky voněl po levanduli. Toto menší balení mi vydrželo snad rok. Další mám v zásobě. 


Missha, Time Revolution, pleťový krém a tonikum, 5 ml

Tyto dvě miniatury byly v posledním Misshaboxu. Bohužel vzorek byl docela malý, přesto můžu říct, že toner je hodně příjemný, vyčistí zbytkové nečistoty a obličej jakoby projasní. Ten pleťový fluid mě moc neoslovil. Je docela tekutý a navíc ani hydratace není nic moc. 


Reipnol´a - heřmánková pleťová maska 

Plátýnková maska měla pleť zklidnit, hydratoval a projasnit. Bohužel neplnila ani jedno z toho. Na obličeji byla sice příjemná, nijak mě neštípala, pleť mi nepodráždila ale na mě neměla ani žádný pozitivní účinek. Takže nemusíte být smutní, že jí u nás neseženete. Není o co stát. 



Poslední sekce čítá především zástupce dekorativní kosmetiky.


Missha, krém na ruce Love Secret...in Sydney, 27 g


Na fotku se mi přimíchal ještě jeden nedekorativní zástupce a to krém na ruce od Misshy. Má maličké balení, přesto mi hodnou chvíli vydržel. Stačí ho trošku, voní moc pěkně po citrusech, ruce hydratuje tak průměrně. Nelepí, poměrně rychle se vstřebává, takže díky svému malém kapesnímu balení, to je fajn krém do kabelky. Bohužel jeho cena je vyšší, takže si ho opětovně pořizovat nebudu. 

Gabriella Salvete, řasenka D´amore - recenze zde 

Řasenky od "Gábiny" jsou mé nejoblíbenější, proto mi i tato velice vyhovovala. Od začátku nanášela akorát barvy, řasy skvěle pročesala, zvýraznila a držela celý den. Za mě tedy ano. I ke konci své životnosti fungovala velice dobře, vydržela mi asi rok.


Loreal Paris, voděodolná objemová řasenka Volumissime
Tato řasenka letí do koše, díky čistce kterou jsem v řasenkách dělala. Měla jsem jí rozdělanou již dlouhou, začínala divně smrdět a navíc mi nevyhovovala, takže se s ní loučím. Řasy lehce zvýraznila, byla hezky černá, bohužel se mi dost drolila pod oči. Takže o její voděodolné schopnosti by se dalo polemizovat. Za mě ne.


Maybeline, XXL volume+ lenghth
Další prošlá řasenka. Byla to ta oboustranná, kdy bílá složka měla řasy obalit a dodat jím na objemu. Černá strana zase měla dostat černou barvu a délku. Tu bílou sekci jsem moc nepužívala, ale ta černá byla fajn. Řasy zvýraznila, lehce dodala objem i délku. Myslím, že se už neprodává, ale byla fajn, přestože jsem používala jen jeden konec. 


Essence, transparentní fixační pudr, 15 g

Super fixační pudr. Make-up moc hezky zafixoval, rovněž mi pleť zmatnil a to na dlouhou dobu. Na pleti nebyl téměř vidět a dělal ji sametově hebkou. Toto velké balení mi vydrželo určitě přes rok. Za mě velké ano. Mám další "inovované" balení. 


Body Basics, meruňkovo-mandlový balzám na rty, 15 g

Balzám mi došel po dvou letech používání :D Hrozně pomalu ubývá, moc hezky voněl, rty dobře promazal a dostatečně o ně pečoval. Myslím, že se už neprodává, což je škoda. Moc fajnový balzámek. 


Essence, lesk na rty
Tento lesk od Essence jsem měla hodně ráda. Měl super přirozenou barvičku (myslím, že Nude kiss, nebo tak nějak), na rtech byl velmi příjemný, hydratační a nelepil. Výdrž nebyla nic extra, ale přesto jsem ho měla ráda. Vydržel mi velice dlouho. Určitě se mrknu po jeho náhradníkovi z nové kolekce. 



E.L.F, lak na nehty Golden Golddness

Tento lak letěl do koše, protože byl už úplně tuhý, navíc moc nekryl a výdrž byla rovněž mizerná. 

Essence, lak na nehty 32 Gold Rush, 5ml

Tento lak jsem téměř spotřebovala, zbyla jen kapka na dně, která se už špatně nabírá. Lak jsem měla snad 4 roky a byl super. Skvěle se lakoval, rychle zasychal a vydrž byla tak 4-5 dní. 

Essence, lak na nehty 90 I want that! 5 ml

To co jsem napsala k odstínu výše, platí i pro tohoto téměř neonově růžového krasavce. 


Four Seasons, posilovač nehtů, 14 ml

Super podkladová báze. Má lehce mléčnou barvu, schne rychlostí blesku. Nehet hezky zacelí a vyhladí, navíc mi mé nehty opravdu dal do pořádku, neboť zamezoval jejich štěpení. Moc fajn výrobek, který můžu doporučit. 


Tak a jsme zdárně na konci. Doufám, že se článek, i přes jeho délku, líbil. Mějte se krásně 

Radu

19 komentářů:

  1. tu micelárku od Mixy chci zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu jedině doporučit, vyhovovala mi o mnoho více než slavná Bioderma :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten krém od Misshy má dokonalé balení. Ten klokan je mega roztomilej:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, proto jsem neměla to srdce obal do koše,ale vystavila jsem si ho :D

      Vymazat
  4. Aussie produkty na mě čekají v koupelně než je začnu používat, jsem zvědavá co to udělá s mými vlasy, ale je škoda, že se ta vůně ne vlasech nedrží:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ti budou vyhovovat. Je to vážně škoda, neboť ta vůně je úžasná.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Byl opravu super, pomohl mi dát nehty do pořádku :), teď zase zkouším jiný podlak, ale možná se k němu zase časem vrátím.

      Vymazat
  6. Ten čokoládový balzám mám taky, měla bych ho začít používat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě začni, je skvělý, navíc ta vůně je hodně návyková :)

      Vymazat
  7. Pěkný přehled :) Ziaja kakaový krém vlastním taky a mám na něj stejný názor!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jsem ráda, že se můj souhrn líbil. No kakaový krém mě docela zklamal, možná, že ta jeho odlehčené verze je lepší.

      Vymazat
  8. Vždycky si říkám, kolik těch věciček na těch fotkách nevidím. Ale dát si to co mám doma dohromady, asi by to nebylo o nic lepší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky vždy myslela, že téměř nic nespotřebovávám, ale jakmile jsem začala lahvičky sbírat (proto tento typ článků), tak jsem se až nestačila divit jakou spotřebu mám :D

      Vymazat
  9. na ten lak Four seasons som čítala pred pár dňami tiež pozitívnu recenziu, takže na ňom asi skutočne niečo bude.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tomu tak bude. Mým nehtům rozhodně pomohl, dal mi je opět do dobrého stavu a zabraňoval návratu třepení, což mě trápí nejvíce.

      Vymazat
  10. koukám, že aussí u tebe mělo asi stejný ohlas jako u mně. já mu ale věřila hned poprvé a koupila si velké balení a ted lituji.. nicméně ubývá a rychle a aspoň hezky voní... a pár věcí které hjsi zmínila jsem si zapsala mrknu po nich :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě Aussie nepřijde špatný, ale nic extra taky není. Voní krásně, to se musí nechat, jen je škoda, že se vůně nedrží ve vlasech. Pokud jsem tě inspirovala k tomu, že něco z toho co jsem vyzkoušela omrkneš, tak budu jedině ráda. :)

      Vymazat