středa 26. března 2014

Lesklé rtíky díky Bourjois

Hezký den milé čtenářky,
nikdy jsem nebyla moc velkým fanouškem lesků na rty především protože po jejich aplikaci většinou rty lepí a taky se na mi vždy na leskly lepily vlasy. Ale i přes to se mi lesklé a třpytivé rty moc líbí. Proto jsem chtěla nějakou rtěnku, která se na rtech bude blýskat jako lesk. Tu jsem hledala u všech možných značek, jak z drogérií, tak i v parfumerkách. A nakonec jsem zakotvila u mé oblíbené francouzské značky Bourjois.


V jejich Shine Edici (rtěnky s leskem) jsem si vybrala odstín 24. Je to taková přirozená růžovofialková barva. Tenhle odstín se mi líbí, vypadá přirozeně, jen o trochu líp než mé vlastní rty. 



Obal rtěnky se mi líbí moc, je lesklý stříbrný s tyrkysovým nápisem edice rtěnek. Vysouvací část rtěnky je vyrobena z tyrkysového plastu a průhledného plastu a na dně jde přímo vidět barva rtěnky + je na něm uvedené číslo odstínu. 


Složení rtěnky je také výborné – podle výrobce neobsahuje parabeny a rty vyživuje díky obsahu másla z manga, másla shea a vitamínu E. Tyto složky jsou také důvodem velké hydratační schopnosti této rtěnky. Je pravda, že rty jsou vláčné skoro jako po použití balzámu na rty.

Vůně rtěnky je sladká, bonbónová, já mám voňavé rtěnky ráda, takže tohle oceňuju a líbí se mi to.

Konzistence rtěnky je příjemně krémová, nanáší se hladce a přímo po kůži rtů klouže. Nezvýrazňuje na rtech vrásky ani šupinky. A kromě lesku obsahuje rtěnka i jemný, téměř neviditelný stříbrný shimmer.

Výdrž na rtech je na hydratační lesko-rtěnku skvělá. Zvládne pití i nějakou malou svačinku. A je na rtech viditelná tak 2,5 hodiny. Rtěnka se neslévá ani necuckovatí a zůstane po celou dobu tam, kde jste jí nanesly.

Cena se v parfumeriích pohybuje okolo 290 Kč, na internetu jí seženete cca od 220 Kč.

Značka: Bourjois
Cena: od 220 do 300 Kč
Velikost: 3 g
Dostupnost: parfumerie Sephora, Marrionaud apod., na internetu

Já jsem s touto rtěnkou moc spokojená. Řekla bych, že tato lesko-rtěnka má všechny vlastnosti, které by měla mít – líbivý obal, dobrou hydrataci, slušnou výdrž, pěknou vůni a jemnou konzistenci. Za mne teda palec nahoru a určitě si ještě z této řady rtěnek Bourjois pořídím další.

M.

5 komentářů:

  1. vypadá na rtech moc hezky, takové odstíny mám nejradši :) a obal je úplně skvělý <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky mám ráda podobné odstíny, vyhovuje mi, že se dají nosit každý den a ke každému líčení. Ne vždy se prostě hodí neonka :-)

      Vymazat
  2. Odstin je fakt krasnej a pokud voni po bonbonech, to musi byt parada:D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vůně je bonbónová nebo zvýkačková :-D neumím to přesně identifikovat ani popsat.

      Vymazat
  3. Nesnáším, když se mi vlasy nalepí na lesk! :D
    Rtěnka vypadá opravdu krásně, možná bych kvůli ní odložila i svoje oblíbené matné rtěnky :)
    Ráda bych tě pozvala na svou první giveaway http://beauty-an.blogspot.cz/2014/03/giveaway-slevove-kupony-do-eshopu.html :)

    OdpovědětVymazat