čtvrtek 6. března 2014

Zařizujeme bydlení II. - náš obývací pokoj

Hezký den všem,

dneska po půl roce přestavování bytu nastal ten den, kdy jsme se rozhodli, že je čas na takovou malou "kolaudaci" a pozvali jsme rodinu, ať se k nám podívá. Proto jsem nafotila další část seriálu o našem bydlení a to tentokrát o našem obývacím pokoji.

Přestavba obýváku byla docela náročná zejména z toho důvodu, že bylo třeba udělat novou podlahu a také jsme se rozhodli v jednom z rohu místnosti udělat zděné terárium pro našeho leguána. Trochu jsme práci na terárku přecenili a trvala dýl než jsme čekali, ale už jsme práce dokončili a bydlíme v novém bytě i my i legoš.


Leguánovo terárium na fotce moc nevynikne, je to klasicky vyzděná malá "místnost" v rohu obýváku o rozměrech asi 1,8 x 1,5 m do niž jsou vsazeny plastová okna a dveře. Celý interiér je udělaný jako skála spolu s umělými květinami a zelení, která imituje přírodu. Chtěli jsme dovnitř dát živé květiny, ale už ze starého terária víme, že nás leguán by si s květinami nerozumněl, ty poslední pěkně rozcupoval a ani je nežral :-D.



Jako obývák jsme zvolili největší místnost v bytě, protože jak je známo v obývacím pokoji většinou všichni tráví nejvíce času. Většinu nábytku jsme měli už ve starém bytě a dokupovali jsme jen doplňky a když tak uvažuju, vlastně jsme nemuseli kupovat skoro nic.

Nemám v bytě ráda moc cingrlátek a doplňků, ale přece jen se u nás nějaké doplňky najdou a to především hodně květin, svíček a taky sošky andělů, které sbírám.




To, že si hodně potrpíme na hudbu a koncerty jste si jistě už všimly, proto máme doma velké množství gramofonových desek a k nim retro gramofon, který jsme podědili po manželově strýci.


Musím se přiznat, že ještě nemáme doladěné detaily, takže tu nemáme ještě žádné obrázky nebo fotky, zatím máme na zdi akorát jeden velký obraz z Ikeyi, ale už mám naplánováno, jaké fotky si v obýváku vystavíme.


Doufám, že byl pro Vás náhled do našeho bydlení zajímavý a že se možná budete i námi trochu inspirovat.

M.

13 komentářů:

  1. Pěkně zařízený :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. krásný! :) miluji bílé tulipány, interiérům dodávají šmrnc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam rada vsechny tulipany, ale bile nejradsi. Vubec bych se nezlobila, kdybych je na vsechny slavnostni prilezitosti dostavala misto proflaklych ruzi.

      Vymazat
  3. jéééé, já bych taky chtěla gramofon :-)) vypadá perfektně :-)

    LuLu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musim rict, ze gramofon je nase vasen. Cdcka uz kupujeme malo a porad kupujeme desky.

      Vymazat
  4. Máte to moc hezké. To terárko je vážně originální a super. A koukala jsem, že máme stejnou Harry Potter sbírku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoda, ze to terarko na fotce nevynikne, ale v realu mistnost fakt ozvlastni. A k Harrymu - ja ho fakt muzu a celkove jsem fanousek fantasy, takze tech kolekci knih z fantasy literatury mam hodne.

      Vymazat
  5. Obývák je moc pěkný! A skvěle jste to vymysleli s tím teráriem, vypadá tam skvěle !:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Ono to na fotce úplně nevynikne, ale myslím, že v reálu to terárko místnost ozvláštní.

      Vymazat
  6. Já valím oči na to terárko, to je pecka a naprostý luxus :) Pro leguána vegetariána je to dokonalý, pro naše gekony a jejich cvrčkoidní stravu si to vzhledem ke dveřím nedokážu představit :D
    A celkově máte obývák skvěle sladěný :) My ho taky máme bílošedočernozelený :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On mu manžel chtěl dopřát "velký byt" :-D No jsem ráda, že máme leguána, protože já bych chov cvrčků a podobných pochutin doma nepřežila :-D A díky za pochvalu :-)

      Vymazat
  7. Ahoj, já jsem strávila poměrně hodně času nad výběrem sedačky, a tak by mě zajímalo, jaký je pro ni podle tebe nejlepší materiál? Mám jít do látky nebo spíš do kůže, co víc vydrží ? Díky

    OdpovědětVymazat