pátek 9. května 2014

Dopřejte pleti vláhu s hyaluronovým sérem od Balei

Hezký slunečný den,

pokud se o kosmetiku a péči o pleť aspoň trochu zajímáte, asi už moc dobře víte k čemu je dobrá kyselina hyaluronová v oblasti přípravků k péči o pleť. Pokud jste o účincích tzv. hyaluronu na pleť zatím ještě neslyšely, tak v následujícím článku vše shrnu.

Hyaluron v kosmetice je důležitým pomocníkem v boji proti stárnutí pleti. Vzhledem k tomu, že se jedná o součást tkání v organismu, jedná se o kyselinu, která je lidskému tělu vlastní. Dodávání hyaluronu tělu pomocí kosmetických přípravků pomáhá pleti udržet si pružnost, vláčnost pokožky. Také pomáhá pleti v další tvorbě kolagenu, který pleť potřebuje k omezení a zpomalení tvorby vrásek. Kyselina hyaluronová umí v pleti „uzamknout“ vlhkost z krémů a díky tomu, je pleť více hydratovaná.

Upozorňuji, že se jedná o laické vysvětlení fungování kyseliny hyaluronové, je mi jasné, že lékařky, chemičky či kosmetičky by její působení mohly popsat lépe, ale myslím, že podstatné jsem vystihla i já.
A teď zpět k značce Balea a jejímu Séru s hyaluronem.

Toto sérum jsem dostala od kamarádky k narozeninám (v lednu) a od té doby, co jej mám (už jsem si pořídila druhé balení), jej pravidelně testuji. Sérum je v malé praktické tubičce s pumpičkou, o obsahu 10 ml, zdá se to málo, ale na celý obličej Vám bude stačit jenom jedno pumpnutí. Mám odzkoušené, že toto balení vydrží asi 1,5 měsíce pravidelného používání.

Jak jsem už řekla, tak zázračný hyaluron je v praktické tubičce s pumpičkou, která má zajímavý tvar a připomíná tak hlavu žraloka kladivouna :-D. Dávkování je praktické, z aplikátoru vyjde přesně takové množství, jaké budete potřebovat.
Sérum je průhledné, bez vůně a příjemné gelovo-vodové konzistence. Použití tohoto séra je snadné, jednoduše se nanese a vmasíruje do vyčištěné pleti a následně se na pleť ošetřenou hyaluronem nanese běžný denní/noční krém.
Po pravidelném používání tohoto séra jsou na pleti vidět účinky. Pleť je vláčnější a pružnější, zdá se mi, že se mi trochu zlepšily mimické vrásky, také je znatelné, že je pleť hydratovanější a vyživenější. Dokonce se mi přestaly dělat suché místa, a když mám nějaký pupínek, tak se rychleji vyléčí a nedělají se z nich jizvičky.

Akorát jsem četla, že tyto hyaluronové séra jsou vhodné používat ve věkové kategorii 25+, protože u mladších ročníků by došlo k "lenivění" pleti, která se pak sama neobnovuje.

Cena séra je 150 Kč, ale pokud vlastníte kartu DM, tak je možné si jej koupit často se slevou díky jejich kupónkovým knížkám.

Když o tom tak přemýšlím, tak sérum nemá žádná negativa, asi jen co se týče dostupnosti, protože jej seženete pouze v drogériích DM.

Celkové hodnocení: 5/5
Značka: Balea
Velikost: 10 ml
Dostupnost: drogérie DM

Toto sérum se značce Balea vážně povedlo, od doby co jej používám, mi ubyly problémy s pletí. Nejen, že je pleť hezčí na pohled, ona je i příjemnější na dotek. Doufám, že používání se na pleti projeví především na zpomalení a omezení tvorby vrásek. No už prostě nejsem nejmladší :-D

Používáte séra s hyaluronem nebo čistý hyaluron? S jakou značkou jste spokojeny?

M.

12 komentářů:

  1. No já jsem jej měla, ale nějak nadšená jsem z něj ani při pravidelném používání nebyla. Přišlo mi, že moc výsledky nevidím, tak jsem si pak koupila další balení Missha esence...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu esenci od Misshy jsem slysela same pozitivni reakce, ale mi tahle obyc balea sedi skvele a fakt na sobe ty vysledky vidim. Hlavne mi prijde plet pruznejsi a hydratovanejsi.

      Vymazat
  2. Zajímavé balení :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. ani mna nejako neuchvatilo...dokonca na mimicke vrasky pri ociach by som ho uz viac nikdy nedala, stipalo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, ze ja mam asi hrosi kuzi, ale me nepali a kdyz si ho nanesu na vlhkou plet, tak prijembe chladi.

      Vymazat
  4. tenhle produkt mě nějak zvlášť neláká,ale musím pochválit pěkně napsanou recenzi :-)

    GIVEAWAY o CHANEL paletku očních stínů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky za pochvalu, moc me potesila. A dekujeme za pozvani na giveaway. Zucastnime se.

      Vymazat
  5. Teda, to koukám, co všechno se u Baley dá najít.. O tomhle jsem vůbec nevěděla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja moc veci od Baleyi nepouzivam, resp.nic krome tohoto sera, ale nemuzu si jej vynachvalit.

      Vymazat
  6. Díky za tip, levný to je, tak si sérum vyzkouším. Už taky nejsem nejmladší, třeba vrásky záračně zmizí!

    OdpovědětVymazat
  7. Někde jsem četla, že kyselina hyaluronová suprově pomáhá hojení pupínků.. Chtěla jsem vyzkoušet sérum od Nobilisu, ale co kdyby to náhodou na mě nefungovalo.. tohle je schůdnější varianta :)
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat