čtvrtek 29. května 2014

Jarní oblíbenci v péči o pleť, vlasy a dekorativce

Krásný den,

od mých posledních oblíbenců uběhla již nějaká doba, tak je na čase dát si menší, tentokrát jarní update toho co jsem si v poslední době oblíbila. Kromě dekorativní kosmetiky jsem zde začlenila taky něco na vlasy a pleť, tak snad to uvítáte. 
Začnu vlasovou péči, kde jsem si nově zamilovala zlaté duo šampónu a kondicionéru Mythic Oil Souffle d´Or od Loreal Professionnel. Jako většina z vás jsem našla toto duo v říjnovém LB, ale jelikož jsem měla načatou jinou vlasovku, tak jsem začala Mythic Oil používat až teď na jaře. Nejdřív se mi moc nepozdávala ta svěží vůně „ala aviváž“, která se ve vlasech docela drží, ale nakonec se mi zalíbila. Kromě toho, že lahvičky fantasticky vypadají, tak šampón vlasy krásně umyje, nijak je nezatěžuje a vlasy jsou pak hladké a nadýchané. Navíc se mi také méně mastí. U kondicionéru jsem si musela zvyknout na zvláštní gelovou konzistenci u které jsem si nebyla jistá, že vlasy dostatečně vyživí. Opak je ale pravdou. Kondicionér dodá vlasům hebkost, úžasný lesk a rozčesávají se pak jedna báseň. Takže za mě super výrobky, které mým vlasům maximálně vyhovují.
Přesunu se k obličejové péči, kde jsem si oblíbila úžasný přírodní čistící gel Urban Veda z jejich řady Radiance. Miniaturu jsem našla rovněž v LB a nadchla mě natolik, že jsem si po spotřebování jednoduše musela pořídit plné balení, což snad hovoří za vše. Gel krásně voní, pleť dokonale vyčistí bez toho aby ji vysušil. Póry jsou čisté, černé tečky mizí a zůstává jen zdravá a svěží pleť. Jednoduše geniální výrobek o kterém si celou recenzi můžete přečíst zde. Druhým výrobkem je Bio dýňový olej od Saloos. Olej používám každý večer místo nočního krému a jsem z jeho účinků jednoduše nadšená. Nejen že krásně voní, ale dodá pleti potřebnou výživu a báječně jí zregeneruje. Rovněž skvěle hojí stroupky, pupínky a zabraňuje jejich výskytu. Když se mi nějaká ta malá „potvůrka“ vyklube, tak díky oleji se zase rychle vytratí. Může za to především vysoký obsah organicky vázaného zinku, díky čemuž má právě dýňový olej výborné regenerační vlastnosti. Mimo to blahodárně působí při výskytu některých typů ekzémů, je výborný jako základ vlasových zábalů proti padání vlasů a k ošetření namáhaných a poškozených vlasů. Takže pokud vás některé tyto neduhy trápí, tak doporučuji všemi deseti vyzkoušet. Vím, že až mi dojde tak si ho 100% pořídím zase.
Tak a už se dostáváme k dekorativní kosmetice. Při líčení očí jsem nejčastěji sahala po paletce Nude Absolute od Catrice. Tato paletka 6-ti přirozených třpytivým stínů je ideální na běžné denní líčení, když nemáte chuť vymýšlet něco složitého nebo chcete jen decentní oči a výraznou rtěnku. Stíny mají slušnou pigmentaci, konzistence byla ze začátku hodně máslová, ale když se vrchní vrstva ošoupala, tak získaly stíny více pudrovou konzistenci a staly se více prašnější. Přesto jsem si stíny oblíbila a používám je velice ráda. Řasy jsem nejčastěji zvýrazňovala černou objemovou řasenkou Maybelline One by One. Řasenku mám již poměrně dlouho, ale více jsem jí začala používat až teď. Má plastový kartáček který mi maximálně vyhovuje a řasy mi dělá moc hezké. Pěkně je natočí, dodá objem i je slušně prodlouží aniž by je nějak slepovala. Netvoří hrudky, neopadává ani se nemaže. Celý den vypadá jako čerstvě nanesená.
Pomalu se přesouváme na tvář, kde jsem znovu objevila úžasnou zapečenou tvářenku Essence z limitované edice Marble Mania v odstínu Swirlpool, kterou mám již přes 2 roky. Tvářenka je složena z několika barev – světlé fialkové, tmavší růžové, oranžové a vínové. Po zamíchání vznikne středně růžový šťavnatý odstín s moc hezkým decentním leskem. Jelikož je tvářenka zapečená, tak se trochu hůře chytá na štětec, ale zato můžete korigovat kolik si jí nanesete. Jde hezky vrstvit a drží celý den. Jako rozjasňovač jsem nejčastěji používala Shimmer Brick od Famous v zlato-bronzovém odstínu Bricks Lady. Nad lícní kosti jsem používala především barvu z prvních dvou proužků, které se na rozjasnění hodí nejvíce. Stačí nanést pouze lehce,  neboť pigmentace je více než dostačující. Krásný lesk pak na tvářích drží po den. 
Nehty jsem nejčastěji halila do originální a velice efektní růžovo-stříbrné barvy s množstvím třpytek od Essence v odstínu 03 glitz & glam. Více o jeho vlastnostech a o tom jak vypadá na nehtech jsem psala  zde. Moc jsem si ho oblíbila, o čemž svědčí i solidní množství které mi z hlavičky již ubylo.
Rty jsem barvila do přirozených růžových tónů. K tomu mi ideálně sloužil krásný růžovo-nude odstín č. 2 od Dermacol Lip Seduction. Krásná přirozená barva, super konzistence a výdrž pasovala rtěnku na téměř každodenního pomocníka. Druhý stejně krásný a přirozený odstín je č. 07 Natural Beauty od Essence. Růžová šťavnatá barva, velice příjemná konzistence a super vlastnosti, to jsou hlavní důvody proč jsem si tuto rtěnku tak oblíbila. Je to můj druhý odstín z této „dlouhotrvající“ řady a určitě nebude poslední. Pokud ještě žádný nemáte, tak to honem napravte, protože za 60 Kč lepší rtěnku z drogérie nenajdete.

Tak a jsme na konci. Snad se vám článek líbil. Chtěli by jste abych do těchto oblíbenců zahrnovala taky pečující produkty jako tomu bylo dnes, nebo vám vyhovuje spíše jen dekorativka? Určitě mi dejte vědět.

Mějte se krásně

R.


20 komentářů:

  1. Za me Mythic oil hruza. Vlasy se mastily, pokozka me silene svedila, pomalu nejhorsi duo na vlasy. Rtenka Essence ma krasnou barvicku.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak tak čtu, tak duo Mythic Oil ti buď sedí (jako mě) nebo naopak dělá pěknou neplechu. Ani Maru nevyhovoval. Já mám vlasy bezproblémové, takže mi sedl výborně, nemůžu si na něj nemůžu stěžovat. Essence je fakt úžasná, nosím jí teď dost často. Je to tak krásná a univerzální barva, že snad musí slušet všem :)

      Vymazat
  2. Zahrnuj i péči :) Pěkní oblíbenci!

    OdpovědětVymazat
  3. Rtěnka od Eseence tu mám taky a je božská a to samé i ta dermacol :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsi rovněž spokojená uživatelka jako já :)

      Vymazat
  4. Hrozně mě zaujaly rtěnky, mají nádherně odstíny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnky můžu jedině doporučit, jsou báječné a tvou pozornost si rozhodně zaslouží ;-)

      Vymazat
  5. Mythic oil musím říct, že nesedí ani mi. Sice mi hezky voní, ale vlasy mám hned mastné. Urban Vedu si určitě koupím :) protože jestli je ten gel takový jak říkáš, je to zázrak ;) :) a paletka od Catrice je nádherná. Hned jak jsem jí viděla v obchodě, padla mi do oka. Teď jsem objevila jednu jí velice podobnou, možná ještě hezčí, od stejné značky. Už si na ní brousím zuby :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě taky nesedí? To je škoda, asi tedy sedne jen málo komu. Urban Vedu ti můžu vřele doporučit, gel je úžasný a já stále z jeho účinku nevycházím z údivu. Natolik mě okouzlil. Takže pokud si ho pořídíš, tak doufám, že budeš rovněž stejně nadšená. Fakt? Nějakou novou Catrice paletku jsi objevila? To mi ani neříkej, hned jsi mě nalákala :D

      Vymazat
    2. Tak každému sedí něco jiného ;) :) na Urban vedu jsi mě opravdu nalákala, už se těším, až ho budu mít :) a pokud se ti tahle paletka líbí, tak ta věřím, že bude taky :D je opět laděná do podobných odstínů, ale trošičku do perleťova. Viděla jsem jí v Opavském Rossman, tak doufám, že tam ještě je :D chci ji ! :D

      Vymazat
    3. Příští týden bych se do Bredy měla dostat, tak paletku omrknu. Díky za tip.

      Vymazat
  6. ÚÚÚžasný článek, miluju takové!!! :) Moc jsem si ho užila. Na Catrice paletku jsem taky koukala, nakonec si udělám ale radost Sleekem :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky za pochvalu, nesmírně si jí vážím. Catrice paletka je super, ale je fakt, že na Sleek nemá. Takže chápu, že jsi mu dala přednost :)

      Vymazat
  7. z MO se mi udělaly docela lupy, takže letěl, ani ta krásná vůně ho nezachránila :D Natural beauty je podle mě jedna z nejkrásnějších rtěnek, brzo mi dojde, to se mi v životě nestalo!
    a Saloos... to je moje srdcovka :) momentálně používám na noc místo krému Bio Argan Revital, to je taky pecka, hojí stroupky, krásně hydratuje, pleť je vypnutá a vyhlazená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se mi zdá, že jsem asi jedna z mála, které to duo Mythic Oil sedlo. Divím se, že má tolik negativních ohlasů, já na něj nemůžu totiž říct nic negativního. Tady je alespoň krásně vidět jak každému sedí něco jiného. Saloos je také moje srdcovka. Olejů jsem měla už nespočet, arganový rovněž tak a byl báječný. Už jsem myslela, že mě žádný olej nepřekvapí, ale tento dýňový je vážně top, takže pokud nebudeš vědět po kterém stáhnout, můžu ho s čistím svědomím doporučit :)

      Vymazat
  8. we had no idea essence made lipsticks in such gorgeous shades. we're going to have to check them out. we're not too sure we'll be able to get our hands on these though because the essence range in Australia i pretty limited. great post!!

    http://www.mkstyleramblings.blogspot.com.au/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much. Essence lipsticks are amazing and I love them. They have beautiful colors and great consistency. I plan to buy other colors.

      Vymazat