pondělí 5. května 2014

Missha - Cho Bo Yang VS Skin79 - Intense Classic Balm

Ahojky,

na recenze dekorativní kosmetiky určené na tvář mne moc neužije, příjde mi, že nedokážu dostatečně popsat účinky výrobků. Přesto mám pro Vás na dnešek srovnání dvou asi nejvychvalovanějších bb krémů věhlasných asijských značek a to Misshy a Skin79.

Ke srovnání mám připravené bb krémy Cho Bo Yang (Missha) a Intense Classic Balm (Skin79), tyto dvě bbčka mám už zakoupené víc než rok a myslím si, že je mám důkladně otestované na to, abych je mohla objektivně zrecenzovat.



Vlastnosti obou těchto bb krémů
- jsou určeny i na mastnou a problematickou pleť
- jsou silně krycí
- jsou barevně neutrální/přizpůsobí se pleti

Většina z nás miluje asijská bbčka z důvodu vysokého krytí a ani já nejsem jiná. Tak tedy k samotné recenzi.

Skin79 - Intense Classic Balm



Záměrně začínám tímto bbčkem, protože jsem jej zakoupila jako první a mám s ním tedy o 2 měsíce delší zkušenost než s Cho Bo Yangem. Začnu obalem, ten není moc elegantní, jedná se o hnědou, nepěknou tubičku s černým vrškem a s černým potiskem. Akorát logo Skin79 je vyvedeno ve stříbrné barvě. A teď k obsahu tubičky - barvou je spíše našedlý, ale je víceméně se žlutým podtónem. Je světlý, ale přesto nebude vhodný pro úplně bledule s průsvitnou pletí. Barevně se pěkně přizpůsobí, takže slečnám se zdravou barvičkou bude sedět pěkně. Pro hodně opálené vážně není. Tento bb krém je jen v jednom univerzálním odstínu. Konzistence je spíše řidší, ale nikde nestéká a zdá se mi, že i po zapracování do pleti na ní trochu sedí a je trochu vidět, ale efekt masky nedělá. Vůně je mi hodně nepříjemná, je chemická a voní (tedy spíš smrdí), jako lepidlo. A co účinky, na které si bb pořizujeme, krytí a sjednocení? To je spíše střední a po navrstvení je vyšší střední, ale plného krytí to nedosáhne. Vydrží celý den na pleti? Výdrž je standardní, je na pleti celý den, ale i když si jej ráno zapudruji, brzy se začínám lesknou a hodně se bb otírá např. na mobil, šálu. Navíc během dne docela zoxiduje a ztmavne, takže večer už obličej nevypadá tak dobře, jako ráno čerstvě po nanesení bbčka. Velkou výhodou asijských bb krémů oproti makeupům je ochrana proti slunečnímu záření a to je SPF 35. Cena není příliš vysoká, pohybuje se okolo 350 Kč za 43 g.

Missha - Cho Bo Yang


Cho Bo používám asi od dubna loňského roku s přestávkou v létě, kdy jsem si pleť vlastně skoro nelíčila nebo jsem používala tmavší přípravky. Opět začnu s recenzí obalu, který je pěkně vyvedený hnědozlatém exotickém vzoru. Všechna loga na mém balení jsou originál v korejštině, což také vypadá velmi pěkně a exoticky. Vršek je zabarven tón v tónu obalu a to v tmavěhnědé barvě. Odstín Cho Bo mám koupený č. 1 a je to velmi světlá barva s růžovým podtónem, mi tento odstín sedí na zimu a jaro, kdy nejsem opálená. Seženete také odstín č. 2, který je o poznání tmavší. Konzistence bbčka je hutnější, není mastný a nestéká. Dobře se aplikuje jak pomocí štětce, tak pomocí prstů. Na pleť hezky přilne a je téměř neviditelný. Vůni Cho bo bych u bbčka nečekala, je to svěží květinová vůně, kterou bych čekala spíše u dekorativky. Ale vůně se mi líbí a myslím, že odlišuje Misshu od množství podobných přípravků. Co jsem kdy četla recenze, tak Cho Bo je označován za jeden z nejlépe krycích bbček vůbec (spolu právě s Intense Balmem) a recenze nelhaly, krytí je vyšší střední a při druhé vrstvě je to krytí plné, pupínky obvykle není už třeba zakrývat korektorem. Výdrž na pleti je celodenní, neoxiduje, nemění barvu a kupodivu se stačí jen jednou ráno přepudrovat, nemívám s ním během dne mastné čelo a nos, jak se mi někdy stává (moc se mi pleť nemastí). Velkou výhodou je to, že zůstává na pleti a ne nikde jinde, neotiskuje se mi na mobil ani na oblečení, drží prostě tam kde má. SPFko je u Cho Bo Yangu 30. Cena je necelých 600 Kč za 50 ml.



Zkouška krytí 

Obě bbčka jsem podrobila zkoušce nejtěžší a to zakrýt tlustou čáru udělanou černým color tattoo. Vidíte jak obstály.


















Celkové hodnocení

Skin79 - 3/5

Intense Classic Balm nepovažuju za špatný bb krém, ale podle mne úplně mastné pleti sedět nebude, možná bude vhodný spíše pro normální/suchou a pak vydrží bez lesklých míst na pleti celý den. Také jej asi ocení ty, které potřebují spíš střední krytí a nepotřebují maskovat velké nedokonalosti.

Missha - 5/5

S tak obrovským krytím jsem se ještě nesetkala u žádného makeupu ani bbčka, vydrží na pleti krásný celý den a vypadá přirozeně, což je skvělé!

Já zůstávám nadále věrná svému Cho Bo Yangu a Intense Classic Balm mi bohužel leží v kosmetických zásobách, jako záložní bbčko.

A co používáte Vy? Podlehly jste bbčkám nebo jste makeupové?

M.

8 komentářů:

  1. Ta Misha vypadá hodně dobře, já ty bb pořád zvažuju a nevim ... My Small Happinesses

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem bbčkům taky ze začátku nevěřila, vůbec jsem nechápala, že můžou tak krýt a navíc vypadat přirozeně. No a vyzkoušela jsem a od té doby skoro nenosím makeupy a jsem věrná Cho Bo Yangu.

      Vymazat
  2. Já koupila Cho Bo mamce k narozeninám, je super. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já makeupy vůbec, ale sem tam vyzkouším vzorek :) Doma mám BB od Lancome a Gabrielly Salvete a docela mi vyhovují, nosím hlavně v zimě.Missha mě láká, ale asi bych to nepoužívala každý den, takže nemá cenu kupovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja teda Cho bo nenosim taky kazdy den, ale i tak ho pouzivam nejcasteji ze vsech pripravku. Rekla bych, ze ho pouzivam v prumeru 4x tydne a mam ho tak 15 mesicu a jeste nedosel.

      Vymazat
  4. Ahojky, zvu Tě ke mně na Giveaway :-)
    http://martinasmalcl.blogspot.cz/2014/05/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. no, já ho mám taky, ale moji pleť příliš vysušuje, takže odpoledne jsem pak šupinkovatá... kryje dobře a voní hezky, ale hodí se spíš pro mastnější pleť

    OdpovědětVymazat