sobota 3. května 2014

Nalakováno – Vášnivý cukrouš od Gábiny

Krásné dobré ráno,

myslím, že snad žádnému kosmetickému nadšenci nemohla uniknout nová kolekce cukrových laků Sugar Enamel na nehty od Gabrielly Salvete. Promo fotky se mi velice líbily, tak jsem s velkým očekáváním vyhlížela jejich příchod do drogérií. Odstínů je celkem šest, tři světlejší pastelové ( levandulová 01 Farfalla, světlounce růžová 02 Sweetheart, meruňková 03 Sandstorm) a tři v sytějších a tmavších barvách ( červený 04 Passione, fuchsiový 05 True Love a modrý 06 Galaxy). Ty světlejší mě moc nezaujaly, zato ty tmavší velice. Nejdříve jsem chtěla automaticky sáhnout po mé oblíbené modré barvě, ale nakonec to vyhrál překrásný červený odstín 04 Passione.

zdroj
Tento typ laků je charakterický tím, že základní barevná tekutina laku obsahuje velké množství různě velkých bílých puntíků, díky čemuž vypadají nehty jakoby pocukrované. Četla jsem různé ohlasy. Někomu se to velice líbí, přijde originální a neotřelé, kdežto pro jiného to je velký kýč. Každý nechť to posoudí sám. Osobně mi to jako kýč nepřijde, výsledný efekt se mi líbí. Především na těch tmavých barvách to hezky vynikne a dodá tomu dle mého šmrnc.

Co musím moc pochválit je samotný vzhled lahvičky. Ta je klasicky elegantně hranatá jak je u GS zvykem, ale velice se mi líbí ten bílý vršek s barevnými puntíky. Působí to tak rozkošně a jarně. Samotná barva je klasická červená s kapkou rudé. Musím říct, že je barva moc slušivá a umí upoutat pozornost. Co se týče lakování, tak to je bezproblémové. Štěteček je klasický, užší a rovně střižený. Mě se s tímto typem pracuje nejlépe, takže nemám co mu vytknout. Lak je střední konzistence, dobře se nanáší, nijak nestéká, nedělá díry ani jiné neplechy. Nanáší se rovnoměrně, puntíky se hezky rozprostřou po celém nehtu. Jelikož jsou malé, tak se nijak nestaví na hrany ani nemají tendence vyčnívat. Schnutí laku je průměrné. Žádné bleskové zasychání jako u pískáčů nečekejte, pár minut jim musíte dát.

Díky obsaženým puntíkům není výsledný povrch laku hladký. Je trošičku hrubší, ale rozhodně ne tak markantně jako u pískových laků. Osobně se mi to úplně nelíbí, takže jsem pak přidala jednu vrstvu nadlaku, která nehet vyrovnala. Ale pro úplně hladký a lesklý povrch by lak klidně snesl ještě jednu vrstvu. Záleží tedy na vás jakému povrchu dáváte přednost. Výdrž laku můžu tedy posoudit pouze s nadlakem (použila jsem Catrice Like Gel) a je více než slušná. V obou případech kdy jsem lak měla na nehtech mi vydržel v celé své kráse 4-5 dní. Konečky sice již byly ošoupané, ale jinak byl lak v pořádku. Nebyl oprýskaný ani se neloupal. Bez nadlaku může být výdrž jiná, ale to bohužel neposoudím. Osobně jsem s výdrží velice spokojená. Odlakování je tedy složitější a řekla bych, že i horší než u pískáčů. Puníky na nehtech totiž velice dobře drží a nechtějí se vzdát bez boje. Takže to chce buď velice pevné nervy a trpělivost, nebo radši zvolit odlakování pomocí alobalu.

První dvě fotky jsou bez nadlaku, druhé dvě s jednou vrstvou. 





Celkové hodnocení – 4/5

Značka: Gabriella Salvete
Objem: 11 ml
Cena: 89,90 Kč
Dostupnost: drogérie Rossmann, Teta, popř. vybrané supermarkety např. Glóbus

Co říct závěrem? Snad jen to, že se mi lak velice zalíbil a ve výsledku jsem velice spokojená a jeho koupi rozhodně nelituji. Líbí se mi jeho zářivá rudá barva, bezproblémové lakování i skvělá výdrž. Bílé puntíky jsou dle mého názoru moc hezké zpestření a které zaujmou, upoutají pozornost a své fanoušky si jistě najdou. Já mezi ně určitě patřím a plánuji si pořídit ještě zbývající dva tmavší laky, jen si počkám na akci, nepoť 90 Kč není přece jen málo.

Co říkáte na cukrové laky Vy? Pořídily jste si nějaký, plánujte nebo naopak určitě pořizovat nebudete. Dejte mi vědět co si o nich myslíte vy.


Radu

22 komentářů:

  1. Líbí se mi tenhle a ten oranžový, ale ještě nevím, který si koupit, oba se nechci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě osobně se líbí více ty tmavší výraznější, v těch jemnějších pastelových barvách se ty puntíky ztrácejí a nevyniknou tak hezky jako tady. Však uvidíš, třeba tě některý z tvých favoritů zaujme více a budeš mít po problému s výběrem :)

      Vymazat
  2. tak ten je krásny. Velmi sa mi páči :)

    OdpovědětVymazat
  3. je nádherný <3 určitě si nějaký z této kolekce pořídím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se ti kolekce líbí, tak si určitě nějaký pořiď. Je to super neotřelý kousek. Za mě mají cukrouši velké ano!

      Vymazat
  4. já zas patřím do druhé skupiny, vůbec se mi to nelíbí. ale tenhle má krásnou barvu, kdyby v něm nebyly ty puntíky, tak ho beru :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, není to pro všechny. Barvičku má super, ale mě se právě líbí ty puntíky :D

      Vymazat
  5. Tenhle červený mám v plánu koupit, až bude nějaká akce...Článkem jsem se přesvědčila ještě víc, že ho musím mít!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem pomohla :D Až bude akce, tak si taky plánuji pořídit ještě ty dva tmavší - fuchsiový a modrý, natolik se mi tento pocukrovaný nehtový trend zalíbil ;-)

      Vymazat
  6. no neměla jsem trpělivost ani u pískáčů,tady bych to asi už nepřežila :D
    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pískáče se mi odlakovávaly docela dobře, ale tady to bylo horší. S alobalem to bylo dole hned, ale chápu, že každý nemá čas si hrát s odlakováváním.

      Vymazat
  7. Mě tyhle laky vůbec nezaujaly, když jsem se na ně v drogerce dívala. Na těch vzornících to totiž vypadalo příšerně. Ale na fotkách u tebe to hned vypadá jinak - lépe. Takže budu uvažovat o koupi. Akorát by mi asi vadilo odlakovávání, no.
    Jediné, co mě vlastně už v drogerce zaujalo, byly ty roztomiloučký vršky :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po pravdě mě v obchodě na těch vzornících laky taky nezaujaly. Ale stále to ve mně hlodalo a říkala jsem si, že si lak stejně časem pořídím, že mi to nedá - tak jsem si ho pořídila hned a dobře jsem udělala. Na nehtech se mi totiž výsledný efekt vyloženě líbí. Tak uvidíš, třeba dáš laku šanci a taky si ho zamiluješ tak jako já :)

      Vymazat
  8. Tahle barvička mě jako jediná z téhle kolekce naprosto oslnila :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vášnivý cukrouš, kterému se nedá odolat. Přesně tenhle odstín musí být můj! ;-) Děkuju za super tip.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tohle mi přijde jako zatím nejhezčí verze tohodle laku.. Ty ostatní mi přijdou jako by nehty byly napadené nějakou krupičkou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi tento odstín líbí nejvíce. Mě se moc nelíbí ty světlé pastelové odstíny, v tom případě souhlasím s tím, že jsou jak napadené krupičkou :D Je to celkem výstižné!

      Vymazat
  11. Je strašně pěkně nafocený :) Zatím jsem se k nim nedostala, tak uvidíme..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, jsem ráda, že se fotky líbí. Myslím, že minimálně tento nebo ty tmavší odstíny si pozornost určitě zaslouží :)

      Vymazat