čtvrtek 15. května 2014

SOS – bez základu ani ránu, to platí i v líčení


Krásný den děvčata,

určitě všechny z nás znají ty dny, kdy ráno vstanete a nemáte čas nebo náladu si udělat celé kompletní líčení. Já mívám tohle líné období, kdy se mi moc malovat nechce pravidelně od pozdějšího jara do podzimu, kdy jsem docela opálená, a tudíž mám i pěknou pleť, kterou není třeba zahalovat krycími makeupy. Ale i přes to, že se v tomhle období velkému líčení vyhýbám, přece jen existují výrobky, které používám každé ráno bez rozdílu a bez jejich použití bych domov neopustila.

Každé ráno si musím v prvé řadě zvýraznit obočí, bez použití stínu na obočí vypadám, jako bych ani žádné obočí neměla! Takže i kdybych měla poslední minutku před ochodem z domů a nic jiného bych si už nalíčit nestihla, obočí nalíčené mít musím. Ne nadarmo se říká, že obočí je rám obličeje a s nevýrazným obočím se stává nevýrazným i celý obličej.


Ke zvýraznění obočí zpravidla používám Eyebrow set od Elfu v odstínu Ash. No moje sada už na fotce reprezentativně nevypadá, ale používám ji hodně často a podle toho vypadá obal i samotný stín. Paletka obsahuje vosk (na fotce vlevo) a stín (vpravo), ovšem já vosk moc nepoužívám, zdá se mi, že se v obočí rozpíjí a nevypadá přirozeně. Obvykle obočí jen pročešu hřebínkem (taktéž od Elfu) a pak zkoseným stětcem (W7) nanesu stín. K zafixování obočí používám gel na obočí z „oboustranné řasenky“ na obočí taktéž od Elfu. 

Už Vám asi došlo, že když mám neviditelné obočí, tak mé řasy na tom nebudou asi o moc líp. A máte pravdu, i řasy mám téměř neviditelné. Momentálně jsem si oblíbila řasenku s kartáčkem ve tvaru přesýpacích hodin od Astoru Seduction Codes. Před tím než začnu na řasy aplikovat řasenku, tak si řasy natočím kleštičkami, tyhle, které používám jsou značky Sephora a musím říct, že řasy vážně pěkně natočí. Dřív jsem měla kleštičky nějaké no name značky a efekt na řasách prakticky nebyl žádný.


Poslední přípravek, bez kterého nevyjdu z domů je tvářenka, která i na opálené pleti udělá hezký zdravý a šťavnatý efekt. Ve dnech, kdy mám čas si s líčením vyhrát a mám čas nanést si včetně tvářenky i bronzer a rozjasňovač, tak volím obvykle tvářenku matnou, ale když chci spojit všechny tyto kroky v jeden, obvykle používám tvářenku se shimmerem v nějaké pěkné svěží barvě. K dodání šťávy tvářičkám se mi nejvíce osvěčily zapečené tvářenky od Bourjois a nebo také. A pokud mám chuť ještě na větší dávku lesku, tak použiju oblíbenou tvářenku od Narsu Orgasm.




Bez toho, abych se nalíčila v těchto třech krocích, prakticky nevycházím z domů. Vždy potřebuju mít aspoň trochu nalíčené obočí a řasy a dodat tvářím trochu barvy a svěžesti.

Chodíte vy běžně bez líčení? Nebo taky musíte zamaskovat nedostatky a dodat tvářím trochu barvy?

Maru

12 komentářů:

  1. Tak ja se licim denne i jen na doma. A i kdyz v lete jsem opalena, make-up je pro me zaklad. Jinak s obocim nedelam nic, jsem spokojena s prirodnim co mam.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že mám docela hodně náročné zaměstnání, teda hlavně časově a hodně práce dělám i doma mimo "pracovní dobu". Často se mi stane, že doma pracuju a najednou musím pracovně pryč, tak abych se nezdržovala kompletním makeupem, tak se jen nalíčím v těchto třech krocích a tohle mi stačí, abych neděsila lidi :-D

      Vymazat
  2. ja veľmi ťažko odchádzam z domu bez make upu :D taktiež obočie musí byť , to je základ, aj riasenka.. ked mam dobru plet niekedy len prejdem pudrom a menšie nedostatky natrem korektorom .

    ale väčšinou si privstanem aby som si ráno vyčarila peknú sviežu tváričku a nestrašila ľudí hned tak zrána už o štvrť na osem v autobuse



    www.sweetlollipopqueen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se často nestává, že bych šla bez kompletního nalíčení. Ale když si upravím aspoň obočí, řasy a dodám trochu barvy tvářím, je to už lepší a lidi neděsím.

      Vymazat
  3. nikdy! když jdu z domu, tak se musím namalovat, jinak bych děsila lidi okolo :D mám takovou divně flekatou bledou pleť, strašné kruhy pod očima a neviditelné řasy... ale maluju se pokaždé naprosto stejně, takže už to mám zfouklé za chvilinku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Mi podle fotek připadalo, že máš pleť pěknou a že se moc líčít nemusíš :-)

      Vymazat
  4. Používám stejnou paletku na obočí už asi rok nebo dva, jsem s ní moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Eyebrow set od Elfu používám snad od doby, co je Elf dosupný u nás v ČR, akorát když jsem měla tmavé vlasy, tak jsem používala jiný odstín a to Dark :-)

      Vymazat
  5. Mám stejnou paletku od elf a nars orgasm. Neodejdu z domu bez make-upu a tvářenky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu elfí paletku mám fakt ráda, příjde mi to jako jediný dobrý výrobek od nich.

      Vymazat