pátek 23. května 2014

Tři skvělé tvářenky, na jejichž recenzi jsem zapomněla


Ahojky holky,

v mých oblíbencích za měsíc únor a březen jsem Vám ukázala tvářenku od Milani v odstínu 07 Fantastico Mauve. A Verča mne poprosila, jestli bych na ní mohla napsat recenzi – v té době jsem měla připravený článek o dvou jiných tvářenkách, které už mám dlouho doma, ale nějak jsem se k jejich recenzi nedostala, tak k nim přibyla i tato Milani. Tudíž tento dnešní článek bude čistě tvářenkový a ukážu Vám tyto krásky: Jordana – 47 Warm Cider, Inglot – krémovou tvářenku AMC 87 a již zmíněnou zapečenou tvářenku Milani v odstínu 07 Fantastico Mauve.




Jordana – 47 Warm Cider

Tuto tvářenku jsem Vám ukazovala v mém new in listu (zde) za leden letošního roku, kdy jsem ji dostala jako jeden z narozeninových dárků od Radu. Tvářenka má zajímavou vínovo-cihlovou barvu se zlatým shimmerem, který je ale na pleti docela výrazný. Všeobecně jsou tvářenky od Jordany v blogosféře vychvalované a já už vím proč. Prvním důvodem pro všeobecné nadšení je cena. Jedna tvářenka stojí 49 Kč a za ty peníze se vyplatí si nakoupit všemožné odstíny. Dalším plusem Jordaniny tvářenky je pigmentace. Tvářenka je opravdu hodně pigmentovaná a stačí do ní jenom ťupnout štětcem. Vážně není třeba po povrchu moc rejdit, s tímhle také odpadá problém s prášením. K výhodám této tvářenky patří i velká výdrž, protože tvářenka drží na pleti dobře, řekla bych tak těch 8 hodin, někomu možná i dýl, škoda jen, že mi nevydrží celý den, jak jsem zvykla od dražších značek. Na tvářence jsem našla jen jedno malé negativum a to opravdu škaredý, komunistický obal. Nejen, že se mi obal nelíbí, ale taky mi vadí šroubovací uzávěr, který se mi zdá hodně nepraktický a kvůli němu i tvářenku míň používám. Jsem prostě líná :-D


Celkové hodnocení: 3,5/5

Inglot – krémová tvářenka AMC 87

Tuto krémovou tvářenku mám už docela dlouhou dobu a musím se přiznat, že ji moc nepoužívám. Sice se mi líbí moc, ale díky své krémové konzistenci se mi zdá trochu nepraktická, ale vím, že hodně z Vás si na krémové tvářenky potrpí a tahle bude pro Vás jejich milovníky ideální. A proč? Má praktické a přesné pumpičkové dávkování, díky němuž přesně vytlačíte množství, jaké potřebujete. Je moc pigmentovaná, stačí opravdu kapka tvářenky na zvýraznění obou líček. Tvářenka zasychá jenom chvíli, ale ne zase tak rychle, že byste si ji na líčkách nestihli pěkně rozblendit. A je to skvělý držák, přežila se mnou i koupání v bazénu a pocení se celý den na sluníčku. No voděodolná není, ale když se přímo nepotápíte, tak vydrží i ztížené podmínky u moře. Na začátku jsem zapomněla zmínit barvu, ta je jemná jahodová růžovo-červená bez shimmeru, na pleti je úplně matná. Cena není úplně nejnižší, asi kolem 400 Kč.

Celkové hodnocení: 4,5/5


Milani – zapečená tvářenka 07 Fantastico Mauve

Tahle zapečená tvářenka od Milani je skvělá, hlavně má zajímavý odstín. Je fialová se studenným podtónem a stříbrným shimmerem, ale na pleti se tvářenka stává spíš matnou a odstín chytá fialovo-vínový. Tvářenka je sice zapečená, ale nanáší se dobře, moc neubývá a nepráší. Taky je hodně dobře pigmentovaná, takže kosmetičtí začátečníci to s ní přeženou jedna, dvě. Výdrž tvářenky je celodenní, k večeru sice ztrácí na intenzitě, ale je stále viditelná. No jediné negativum téhle tvářenky je zase obal, který je vachrlatý a tenký jako skořápka. Je sice pravda, že ve spodní straně obalu se skrývá zrcátko a štěteček, který je ovšem hrubý a škrábavý, takže úplně nepoužitelný. Cena bývá okolo 160 Kč, tudíž hodně dobrý poměr ceny a kvality a myslím si, že i my estéti vzhled obalu tvářence odpustíme.

Celkové hodnocení: 4/5



Co říkáte na tento typ článku? Vím, že se nejedná přímo o plnohodnotnou recenzi, ale k vytvoření názoru o produktu to snad bude stačit.

Maru

8 komentářů:

  1. Super typ článku :) Já sice moc tvářenky nepoužívám (nepoužívám ani make-up, takže by mi přišlo barbarské na sebe dávat tvářenku), ale moc ráda si o takových věcech vždy přečtu. Minimálně proto, že se vždy dozvím něco nového :) Jen tak dál :)
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky někdy chodím bez makeupu, ale i tak si dávám tvářenku, protože bez ní vypadám jako nemocná. Takže i když nepoužíváš podklad, tak proč bys někdy nemohla rozsvítit obličej pěknou šťavnatou tvářenkou? :-)

      Vymazat
  2. Od Jordany mám také tvářenku a je opravdu perfektní. Přesně jak říkáš, pigmentovaná, nepráší a i vydrží - proto jsme ji taky zařadily do naší giveaway. Přece jenom v kamenném obchodě se hůře hledá a to je škoda! :) Mě se naopak obaly docela i líbí, jsou zas o něco jinačí, i když šroubování není úplně nejpraktičtější :)
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se mnou souhlasíš. Mám sice zkušenost jenom s touhle jednou Jordana tvářenkou, ale asi i ty další budou super. No víš, já si docela na hezké obaly potrpím a hlavně na všechno, co je praktické. Hlavně ráno se snažím si co nejvíc přispat, takže mám ráda jednoduché otvírání a cokoliv, co mi ušetří nějakou tu minutku.

      Vymazat
  3. Pěkný článek. Ty odstíny tvářenek vypadají na fotce dost podobně, ale mauve je víc do fialkova ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ač v obalu vypadají všechny ty tvářenky dost jinak, tak ve skutečnosti jsou si docela podobné - vážně máš v tomhle pravdu. Ta Milani tvářenka není na pleti tak fialová, jak se tváří, spíš taková fialovo-vínová.

      Vymazat
  4. Ta krémová od Inglot vypadá parádně :))

    OdpovědětVymazat