úterý 10. června 2014

Moje kosmetické přírůstky za duben a květen

Ahoj všem!

už se přehoupl konec května a je tady červen, přijde mi, že ten letošní rok 2014 vážně rychle utíká, že se ani nenadějeme a bude tady léto a pro některé z Vás čtenářek i prázdniny.


V květnu jsem Vám na blogu svoje nákupy z minulého měsíce vůbec neukazovala a vlastně ani nebylo co, protože jsem si za celý měsíc koupila jen tři drobnosti a to rtěnku od Essence a dva laky od Miss Sporty. Proto jsem tyto své dubnové pidinákupy přiřadila ke květnu, kdy jsem si kosmetiky pořídila trochu víc.


Začnu hnedka pečující kosmetikou - v květnu jsem si pořídila micelární vodu Sébium od značky Bioderma a taky krém Garnier Moisture Match v matující variantě (recenze zde). Oba výrobky jsem už měla a velmi mi vyhovovaly, tak jsem jimi nahradila spotřebované výrobky. Zjistila jsem, že žádná micelárka, kterou jsem vyzkoušela nebyla tak dobrá, jako tahle od Biodermy. Obvykle obyčejnou "levnou" micelárku s objemem 250 ml mám tak na 2 měsíce a Bioderma s 500 ml je pro mne balení tak na rok. Nechápu, čím to může být, ale už to mám tak vyzkoušené :-/


Z vlasové kosmetiky jsem si koupila kofeinový šampón Alpecin C1 proti padání vlasů a na základě recenze od Radu jsem se rozhodla vyzkoušet kůru od Alterry s granátových jablkem a aloí vera (recenze zde). V poslední době, asi vlivem stresu a možná i jara, mi připadá, že mám vlasy v horší kondici než obvykle a i mi více padají, tak jsem se rozhodla, že jim dodám více bez silikonové péče (oba přípravky jsou bez silikonů).


Jak jsem už psala v úvodu, tak v dubnu jsem si pořídila 2 laky na nehty od Miss Sporty, které byly za směšnou cenu 30 Kč za oba, v akci 1+1 v drogérii Teta. Vybrala jsem si jarní fuchsiový odstín v odstínu 347 a tmavý švestkový s číslem 042. Neměla bych sice předbíhat, zatím jsem fuchsiový lak zkoušela 2x a štvestkový 1x, ale oba laky mne svou výdrží zklamaly. Oba vydrží na nehtech bez porušení tak den, maximálně dva dny. Tyto dva laky jsem doplnila o podlak a tři laky od značky Jordana. Base coat je obohacený o vápník a má pomáhat proti lámavosti a štěpení nehtů, dále jsem si vybrala dva glitrové pískové laky v růžovém (Pink Toumaline) a tyrkysovém (Blue Topaz) odstínu. Oba tyto pískáče jsou pěkné, ale mrzí mě, že se oba hodně podobají konkurenčním pískovým lakům od Gabrielly Salvete. Před koupi jsem poctivě zkoumala vzhled a barvu laků na googlu a vážně mi podle fotek nepřišly s GS tak totožné. Poslední Jordanin lak do sbírky je černý krémový lak v odstínu Black.


Z oblasti dekorativky jsem si také pořídila pár nových kousků do sbírky. Začnu dvěma výrobky od Catrice a to průhledným fixačním pudrem Prime and Fine a mou druhou tvářenkou z jejich limitky Une, Deux, Trois v odstínu C02 Meet Berry. Teda vlastně tuto tvářenku objevila ve slevovém stojanu v Rossmannu moje kamarádka, která věděla, že mě růžová verze této tvářenky nadchla a že stále toužím po nějaké perfektní fialové tvářence, a byla tak hodná, že mi ji za směšných 59 Kč koupila. Mám ji zatím pár dní a už jsem z ní nadšená. Z produktů na rty tu mám dva výrobky a to jeden z té hodně levné kategorie a druhý naopak z té dražší. V dubnu jsem si koupila dlouhotrvající rtěnku od Essence v odstínu 09 Wear Berries! Odstín této rtěnky jsem u Radu dlouho obdivovala (recenze zde), tak jsem ji taky zkusila. Všude na blozích je teď vidět lesk na rty Lancome Lip Lover a já jsem samozřejmě taky neodolala a využila jsem slevy 20% na značku Lancome v Marrionaud a sama jsem si jeden kousek, v odstínu 333 Roses Des Nymphes, pořídila.

Co jste si tento měsíc pořídily Vy? Měly jste spořivý měsíc nebo jste se spíš rozšouply?

M.

11 komentářů:

  1. Musim zabehnout do Rossmannu mrknout na tu tvarenku:D A laky jsou moc hezky.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V nasem vyprodejovem stojanu se vazne daji najit poklady, takze byt tebou, tak se bezim podivat, co maji u Vas. Sice jsem se zatim tou tvarenkou licila parkrat, ale zatim se mi zda stejne super, jako ruzova verze.

      Vymazat
  2. Rtěnky od Essence jsou dokonalé! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Ty MS jsou sice pekne, ale jinak uplne k nicemu. To laky od Jordany jsou mnohem lepsi. Ted jsem mela ten ruzovy piskac na nehtech 4 dny bez poruseni a to jsem je extremne zatezovala.

      Vymazat
  4. pekné laky :)) zaujali ma


    www.sweetlollipopqueen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohuzel s tema lakama od MS spokojena nejsem. Nic na nehtech nevydrzely :-\

      Vymazat
  5. Tak ten kofeinový šampon, sbírka laků i Lip Lover vypadají skvěle.. A ta tvářenka Catrice má božskou barvu, jsem zvědavá jakou má pigmentaci, výdrž a jestli neflekatí. jinak bych ji brala hned. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten kofeinovy sampon uz testuju, ale zatim zmenu nevidim. Dam mu jeste sanci a koupim si jeste jedno baleni a uvidime. Prece jen se maji tyhle lekarenske veci pouzivat delsi dobu. S Catrice tvarenkou jsem spokojena, ma stejne kvality jako moje ruzova verze.

      Vymazat
  6. Ty jo, pěkné nákupy. Nejvíc mne zaujaly ty věcičky od Catrice a lesk na rty Lancome :-)

    OdpovědětVymazat