úterý 22. července 2014

Došlo nám – květen a červen 2014 – Radu

 Ahoj holky,

dva měsíce kdy jsem shromažďovala všechnu svou vypotřebovanou kosmetiku máme za sebou, takže je na čase to všechno hezky zrekapitulovat. Musím říct, že jsem se docela činila a spotřeba je docela veliká, však posuďte samy. Celkem jsem tedy spotřebovala krásných 21 kousků jak z řad pečující tak i dekorativní kosmetiky.

Začnu vlasovkou, neboť zde mám spotřebovány pouze dva produkty.
L´oréal Paris Casting Créme Gloos 535 Čokoládová, cca 100 – 150 Kč

Casting je moje naprosto nejmilovanější barva/přeliv na vlasy. Mají překrásné odstíny, barva hezky voní, výborně a jednoduše se aplikuje a na dlouhé vlasy stačí pouze jedno balení. Za ty roky co barvu používám jsem vyzkoušela snad všechny hnědé odstíny a musím říct, že tento čokoládový je úžasný. Při správné aplikaci vám barva chytne přesně jako na obrázku, má krásné odlesky a vlasy s ní vypadají úžasně. Nově teď mají barvy navíc o 50% větší závěrečnou péči, která mě osobně vystačí na 4 použití. Další balení mám v zásobě.

Isana Hair suchý šampón, 200 ml, 59 Kč

Tento suchý šampón mi doporučila Maru, že ho používá pravidelně a je skvělý. Proto když byl v Rossmannu v akci za 39 Kč, tak jsem ho zkusila. Svůj účel plní výborně, vlasy hezky odmastí, dodá jim od kořínku trochu objemu a nezanechává výraznější bílý povlak. Na můj vkus ovšem šampón dost intenzivně a pronikavě voní. Vůně není nepříjemná, ale kdyby byla jemnější tak bych byla určitě radši. Přesto je šampón skvělý a nebráním se jeho opětovné koupi.

Od vlasů se přesuneme na tělo, kde mám těch došlých produktů podstatně více.
Nivea sprchový gel sunny melon& olil a powerfruit refresh, 250 ml, cca 35 – 60 Kč

Ze sprchových gelů tady mám hned dva zástupce a oba jsou od značky Nivea. Oba gely krásně voní, výborně pění, nevysušují a myjí tak jak mají. Jejich pěna je taková hutnější, takže se s nimi i výborně holí. Určitě je můžu doporučit.

Balea tělový krém kokos, 500 ml, 59 Kč

Velice příjemný tělový krém za pár korun. Hezky docela věrně voní po kokosu a je hutný tak akorát. Dobře se roztírá, ovšem vstřebává se trochu déle, ale za to pokožku výborně vyživí a hydratuje. Byla jsem vážně překvapená jak dobrý tento krém je. Rozhodně můžu doporučit.

Saloos Bio tělový peeling čokoláda, 140 ml, 119 Kč

Úžasný peeling na něj jsem psala samotnou recenzi zde. Jen shrnu, že božsky voní, je středně hrubý a pokožku zanechává výborně obroušenou, hladkou a díky obsaženým olejům taky zvláčněnou a hydratovanou. Rozhodně musíte vyzkoušet. Já ho si plánuji pořídit v dalších neméně voňavých variantách.
Manufaktura karlovarská koupelová sůl s vřídelní solí a bylinami – antistress s levandulí, 200g

Perfektní sůl s nádhernou levandulovou vůní a levandulovými kvítky, díky níž se zregeneruje nejen vaše tělo ale především mysl. Recenze zde.

Manufaktura romantická karlovarská koupelová sůl s vřídelní solí a růží,355g, 139 Kč

A ještě jedná sůl, tentokrát v krásném plném balení od Manufaktury. Sůl má okouzlující až omamnou vůní růže, rovněž obsahuje sušené okvětní lísky růže, které se ve vodě hezky rozvinou. Pokožka je po koupeli prokrvená, zregenerovaná a hezky voňavá. Určitě doporučuji. Recenzi jsem již rovněž psala zde

Chocolate bath oil, 3000 ml

Tuto olejovou koupel s čokoládou jsem dostala jako dárek a bohužel není nic moc. S olejem nemá společného vůbec nic. Je to spíše pěna do koupele, která ovšem nijak zvlášť nepění ani dlouho nevydrží. Za mě tedy ne. Více zde. 

Přesuňme se na pleť, kde byla má spotřeba docela výrazná.
Bioderma Sébium čistící a zmatňující maska s gumujícím efektem, 40 ml, cena cca 330 Kč

O této masce již samotný příspěvek byl zde. Maska hezky jemně voní, pleť krásně vyčistí, lehce stáhne póry a zanechá pleť matnou, hebkou a velice příjemnou na dotek. Bohužel má maska zvláštní konsistenci, takže se hůře aplikuje a zmínění gumující efekt mi nebyl na pleti moc příjemný. Navíc je masky docela málo, takže mi vystačila jen asi na 15 použití. Při docela vysoké ceně masky, bych si jí opětovně nepořídila.

Balea jednorázová maska Aqua s výtažkem z mořské řasy, 30 Kč

Ani jsem nevěděla, že už i Balea dělá plátýnkové masky, dokud jsem na ní nenarazila ve výprodeji za 22 Kč. Nevím tedy jestli byla maska v akci nebo jí vážně doprodávaly. Doufám, že ne, neboť maska byla skvělá. Maska slibuje intenzivní a dlouhodobou hydrataci, osvěžení, uvolnění napětí a únavy. Má se nechat působit 10 a minut a zbytek masky vmasírovat do pleti. Maska byla akorát modrá, hezky svěže voněla, na pleti byla velice příjemná, nijak mě neštípala. Po sundání byla pleť viditelně svěžejší, hydratovaná a taková odpočatá. Moc hezky účinek. Doufám, že masku ještě seženu, protože je super. Jen dodám, že je vyrobena v Jižní Korei.

BeauuGreen Snail Essence Mask, ebay 2ks za 20 Kč

Tuto opět plátýnkovou masku jsem si na zkoušku objednala z ebay. Je s obsahem šnečího slizu, pleť má revitalizovat, dodat elasticitu a bojovat proti nedokonalostem pleti. Maska má docela zvláštní tvar, který mi na obličeji moc neseděl. Během působení jsem měla tendence masku pořád upravovat a posouvat. Jinak ale byla moc fajn. Žádnou nepříjemnou reakci jsem z ní neměla. Hezky nenápadně voní, pleť viditelně vypne, zregeneruje a dodá potřebnou hydrataci. Ovšem nějakého vybělení skvrnek po stoupcích či úbytek nedokonalostí jsem si nevšimla. Přesto je to super maska na chvíle, kdy si člověk chce hezky odpočinout a dodat pleti něco navíc.

Freeman detoxifikační pleťová maska čokoláda& jahody, 15 ml, cca 30 Kč

Pleťové masky od Freemana mám velice ráda, proto když jsem na tento pytlíček narazila v Kauflandu za pouhých 10 Kč, tak jsem ani na vteřinu neváhala. Přestože má maska pouhých 15 ml, tak mi vystačila na 4 použití. Nanášela jsem jí tedy jen na obličej. Maska má pleť tonizovat, zmenšovat vzhled pórů, vyživovat a hydratovat. Má hnědou barvu a voní naprosto božsky po čokoládě. Vůně je velice příjemná, reálná a navíc jde cítit i po celou dobu působení masky. Po smytí masky je pleť taká odpočatá, svěží a prozářená. Vypadá zdravě, póry jsou opravdu stažené, pleť je vyživená, hladká, jednoduše krásná. Maska mě nadchla, takže si rozhodně plánuji pořídit plné balení. Za mě je ještě lepší než antistresová „šmoulí“ maska. Rozhodně doporučuji alespoň toto menší balení vyzkoušet.
Ziaja přírodní olivový krém, 100 ml, cca 60 Kč

Představují vám můj druhý nejoblíbenější krém od Ziaji. Po lehkém okurkovém, je tento olivový můj druhý miláček. Krém svěže krémově voní, olivy v tom moc necítím, je hutnější, ale výborně se roztírá i vstřebává. Je určen pro pleť normální až suchou. A já ho díky své hutnosti, skvělým hydratačním a regeneračním vlastnostem používám především na noc, kdy s pletí umí skoro zázraky. Taky je to již moje druhé spotřebované balení, což asi hovoří za vše. Rozhodně doporučuji.

Dermacol perfect Cleanser 2v1 odličovací a čistící micelární voda, 200 ml

Tuto micelárku mám z Ladyboxu. Má odstraňovat make-up a nečistoty, pleť hydratovat, dodávat jí svěžest a jemný vhled. Díky obsahu extraktu z okurky a mořské řasy micelární voda velice hezky svěže voní po zmíněných ingrediencích. Pleť dobře nikoli výborně odlíčí, v očích neštípe, na pleti je příjemná a nijak nelepí. Za začátku jsem měla pocit, že pleť nedokáže dostatečně vyčistit a možná i z tohoto důvodu se mi po ní tvořilo více pupínků. Časem tento jev vymizel. Micelárka nebyla špatná, odličovala tak nějak průměrně a v celkovém hodnocení mě nezaujala natolik abych si jí někdy koupila znovu.

Arad natural beauty ochranný krém na ruce a nehty, 250 ml

Tak jsem konečně asi po roce spotřebovala tuto obrovskou tubu krému na ruce značky Arad. Již v začátku blogování jsem o něm psala recenzi zde. Krém je akorát hutný, výborně se roztírá i vstřebává. Hydratuje jedna radost, zanechává na rukách ochranný film, který vydrží až do dalšího umytí, čímž o ruce pečuje, změkčuje je a chrání je na dlouhou dobu. I hodně vysušené a namáhané ruce dokáže dát během chvilky do pořádku. Díky tomu, že je krému opravdu hodně tak ho používám taky na nohy, které skvěle promaže, zvláční a  změkčí tvrdé paty. Paráda.

Tak a už se blížíme ke konci. Ještě vám ukážu něco málo z dekorativky, vůně a péče o rty.
Crazy Rumors – French Vanilla a Soda Pop,4,2 g, 87 Kč

Ano opět mé nejoblíbenější přírodní balzámky. Tentokrát se mi zde sešly rovnou dva, neboť jeden jsem měla již nějakou dobu v kosmetické taštičce a druhý jsem používala doma. Jsou báječné, miluji a nedám na ně dopusit!

Moschino Funny, miniatura 5 ml

Krásná optimistická a hravá vůně skvělá na jaro a léto se solidní výdrží. Rozhodně pouvažuji o plném balení.

Dermacol kompaktní pudr, 8 g, cca 80 Kč

Tento krajkový pudr od Dermacolu mám už roky a jelikož již dosluhuje, tak ho dávám pryč. Ze zbytkových okrajů se již špatně nabírá, plastový obal se mi začíná rozpadat a navíc jak je pudr starší, tak už ani nefunguje tak jak má. Jinak to byl ale moc fajn pudr. Hezky voněl, pleť na pár hodin zmatnil a nebyl na pleti moc vidět. Určitě to není nejlepší a nejúčinnější pudr, který můžete v drogérii najít, ale zase stojí pár korun a je funkční.

Catrice Camouglace Cream, 3 g, 65 Kč

Naprosto báječný korektor. Nejen že má super barvu (já mám 02 Light Beige), je krásně krémový, ale hutnější proto dokonale kryje a drží na svém místě po dlouhou dobu. Nevysušuje, nijak se neslévá a je vhodný jak na maskování pupínku, tak i na kruhy pod očíma. Tento všestranný korektor je vychvalovaný právem a já si ho musím co nevidět koupit znovu.

Přestože jsem se snažila psát stručně, což se mi ne u všeho povedlo, tak je článek dost dlouhý. Takže pokud jste se jim zvládly prokousat až na konec, tak máte můj obdiv a velice si toho vážím. Snad se vám alespoň líbil a byl přínosný.

Pokud jste některé výrobky zkoušely, máte na ně podobné názory nebo se naopak liší?


Radu

18 komentářů:

  1. Už je fakt na čase si korektor od Catrice pořídit:)

    OdpovědětVymazat
  2. Skoro všechny produkty tu máš, které neznám nebo jsem je nikdy neměla :) Ten Catrice korektor si kup co nejdřív ,nevím jaký máš odstín ale Camouflage Cream #030 už se nebude prodávat, psali na fb Catrice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tak to moc díky za info. Já mám ten druhý odstín, myslím, že to je 020 a jakmile se dostanu do drogérky, tak si ho radši koupím,co kdyby mi ho taky chtěly zrušit, že jo?

      Vymazat
  3. Paradni spotreba. Micelarku od Dermolu pouzivam ted, predtim jsem mela jinou verzi a ta byla lepsi, tahle mi obcas drazdi oci.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, docela jsem byla překvapená, kolik jsem toho spotřebovala. Já jsem tuto Dermacol micelárku měla prvně (díky LB) a myslím, že i naposledy. Nijak zvlášť mě totiž nenadchla, ale špatná určitě nebyla, to zase ne.

      Vymazat
  4. jojo, Catrice to je můj miláček:) teď začnu používat korektor od Sephory, tak jsem zvědavá, jestli bude lepší nebo horší :))
    a mně ta jahodová maska vůbec nesedla, hrozně mě pak pálil obličej, takže jsem se vrátila ke šmoulí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, catrice je báječný, musím si ho co nevidět pořídit znovu :) Tak snad budeš i se Sephoráckým korektorem minimálně stejně spokojena jako s tím od Catrice. Šmoulí masku jsem používala přes rok (teď mi došla) a byla super, ale tato jahodová mi přišla ještě lepší. Nijak mě neštípala, ani obličej nepálil, takže až na ní narazím za dobrou cenu, tak si jí chci pořídit v plném balení.

      Vymazat
  5. pěkný seznam :D ten ziaja olivový krém jsem si teď koupila taky, a zatím musím říct, že je perfektní, a navíc krásně voní <3 ten catrice korektor je moje srdcovka, nedám na něj dopustit :) a Crazy Rumors si chci taky co nejdřív pořídit ... :)

    > GIVEAWAY NA MÉM BLOGU <

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Tak to jsem ráda, že ti Ziaja krém také vyhovuje, přijde mi za tu cenu vážně úžasný. Balzámky můžu jen doporučit, lepší neznám :)

      Vymazat
  6. O barvě na vlasy Casting už dlouho přemýšlím, a asi jsi mě na ní tvým článkem ukecala :D Super zrecenzované produkty..:)
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. Tak doufám, že budeš spokojená. Já jinou barvu již roky nepoužívám. Především ty hnědé odstíny mají vážně povedené :)

      Vymazat
  7. Teda, sama si říkám že bych taky někdy mohla podobný článek sepsat, ale pak se mi nechce skladovat ty obaly a nakonec je stejně nahážu do koše. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by bylo zajímavé, kdyby jsi podobný článek napsala :) Ráda si ho přečtu. Mě ani to hromadění nevadí, naopak jsem docela ráda, jak se moje taška plní, alespoň mám přehled, co všechno spotřebuji a je hezky vidět, že jen nehromadím :D

      Vymazat
  8. Nič z toho som zatiaľ neskúšala, ale určite sa chcrm pozrieť po korektoroch od Catrice a tom suchom šampone :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, za sebe můžu jen doporučit, neboť za málo peněz dostaneš hodně muziky, jak se říká :) Jen ráda, že byl článek snad přínosný.

      Vymazat
  9. Túto farbu na vlasy som používala aj ja. Mala som ju viackrát a bola som veľmi spokojná. Teraz si vlasy nefarbím. Keď ste všetky tak nadšené z korektora Catrice, mala by som si ho konečne kúpiť aj ja. Lenže v zásobe mám ešte pár iných :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak alespoň víš po jakém korektoru příště sáhnout. Já si ho musím co nevidět koupit znovu, byl báječný :)

      Vymazat