středa 30. července 2014

Můj letní lakovací arzenál

Krásnou středu,

léto je již v plném proudu, proto by nebylo na škodu vám představit jaké laky a především jaké barvičky, nosím v tomto mém nejoblíbenějším ročním období. Když jsem si laky na článek chystala, zjistila jsem, že je můžu rozdělit do čtyř skupin.
Tou první jsou bezesporu modré laky. Modrou barvu mám velice ráda jak na oblečení, doplňcích, tak právě i na nehtech. Však taky těch modrých laků mám ve své sbírce nejvíce. Ale ne každý modrý lak je ideální na léto. Já vybrala těchto pět úžasných odstínů:

Color Club - Take me to your chateau, cože je pro mě top modrá barva na léto. Je to světlá blankytně modrá barva, která vypadá naprosto báječně k opálené pleti. Tato pro mě trochu „šmoulí“ barva je na léto báječná, neboť je super výrazná, veselá a já ji mám velice ráda.

Astor – 308 Caribbean trip, je pro mě nová barva, ale vím, že ji přes léto určitě unosím. Protože kdy jindy nosit takto úžasnou tmavší tyrkysovou barvu než právě v létě. Krásně sytý odstín bude slušet jak světlejší, tak i opálené pleti a při pohledu na nehty vás jistě, jak hlásá odstín toho laku přenese alespoň v představách na ten slibovaný výlet do Karibiku.

Gabriella Salvete 112 je typicky letní zářivě tyrkysová barva. Obsahuje shimmer, proto se na sluníčku krásně leskne a hází různě modré odlesky, což se mi na této barva velice líbí. Navíc se parádně lakuje a velice dobře drží. Takže pokud žádný tyrkysový odstín doma nemáte, tak tento vám můžu jedině doporučit.

Jordana – 993 Blue Phantom je úžasně sytá modrá barva, která má až lehce neonový nádech. Když jsem tuhle barvu viděla prvně u Labradoory hned jsem věděla, že ji musím mít. A je vážně dokonalá. Obecně mi Jordana laky moc vyhovují, dobře se lakují svým tenčím štětečkem, kryjí jedna radost, rychle schnou a mají fajn výdrž. Co mě ovšem nemile u toho laku překvapilo je, že dost smrdí. Nato, že neobsahuje DBP, toluene, formaldehyde, tak jsem byla vážně překvapená. Ale díky barvě stvořené na léto mu tuto jedinou chybičku na kráse odpustím.

Essence – 03 I´m a marine girl je letní limitka stará tak snad tři roky. Přesto je lak stále báječný a barva neskutečná. Je to tmavší námořnická modrá, která kryje v jedné vrstvě, schne rychlostí blesku a drží více než obstojně. Navíc ten flakónek je roztomilý.

Color Club, Astor, Gabriella Salvete, Jordana, Essence
Další sekci laků parádní na léto jsou bezesporu neonky. Ze svých zásob jsem vybrala tyto tři odstíny.

Flormar M17, což je zářivě růžová neonka ovšem v matném provedení. Musím říct, že vypadá báječně. Plně kryje ve dvou vrstvách, velice dobře se lakuje a díky matnému provedení schne velice rychle. Na to, že neonky většinou nemají nijak excelentní výdrž, mi tato od Flormaru drží bez poškození 4 dny. Takže šup pro ní.

Essence – 01 sending you kisses, není úplně klasicky zářivá neonka, ale je to střední růžovka s kapkou neonu. Mám jí myslím z nějaké letní limitované edice, ale věřím, že stejnou barvu najdete i v současné trvalé nabídce. Lak musím moc pochválit, neboť je skvělý. Báječně se lakuje, rychle schne do vysokého lesku a drží moc dobře.

Maybelline Colorama Bleached Neons č. 241 – je jemná pastelově meruňková neonka, kterou jsem si okamžitě zamilovala. Má krásnou neotřelou barvu, která působí v lahvičce sice nevýrazně, ale nebojte, její krása se plně rozvine až na nehtech. Lakuje se docela bez problému, kryje ve dvou vrstvách, schne tak nějak průměrně a drží mi na nehtech opět kolem těch 4 dní. A musím říct, že k opálené pleti vypadá naprosto božsky.

Flormar M17, Essence 01 Sending you kisses, Maybelline č.241

Třetí lakovou sekci tvoří pískové laky od Gabrielly Salvete.  Pískáče já sice lakuji celoročně, ale právě tyto 4 barvičky lakuji v létě nejvíce. Moje naprosto nejoblíbenější barva je 03 Intense Coral, která mi už začíná pomalu docházet. Je to překrásná korálovo-oranžová barva se zlatavými odlesky. Dále nemůžu opomenout modré pískáče a to 08 Azzurro a 14 Blu Imperiale. Poslední kousek, který lakuji přes léto velice ráda je zelený 06 Acquamarina. O tom jak jsou tyto laky báječné, včetně toho jak vypadají na nehtech se můžete podívat tady a tady.

03 Intense Coral, 08 Azzurro, 14 Blu Imperiale, 06Acquamarina
Poslední skupinu laků, kterým dávám přes léto přednost tvoří zářivé, veselé, šťavnaté a typicky letní barvičky. Já jsem vybrala opět čtyři kousky, ovšem hned tři jsou od Astoru z kolekce Fashion Studio.


Astor – 301 Coral Dawn je jak napovídá název korálová barvička ovšem s kapkou růžové. S lakem se pracuje jedna radost. Skvěle se nanáší, kryje už v jedné silnější vrstvě, obstojně schne a velice dobře drží s nadlakem i bez něj.

Astor – 297 Sahara Sunset je sytá oranžová barva, která má stejně skvělé vlastnosti jako lak výše. V létě mám oranžovou na nehtech ráda a tato vypadá vážně skvostně.

Astor – 239 Yellow Daffodil je žluťásek jako vyšitý. I tento odstín dosahuje vysokých kvalit, takže vám laky od Astoru můžu jedině doporučit.

Maybelline Colorama č. 181 je limetkově zelenkavá barva se zlatým leskem. Velice netradiční, neotřelá a super letní barva. Lak je sice tekutější konzistence, ale dobře kryje ve dvou vrstvách. Jediná jeho nevýhoda, je to, že malinko pruhuje, ale takto unikátní barvičce, to hravě odpustím.

301 Coral Dawn, 297 Sahara Sunset, 239 Yellow Daffodil, Colorama 181

Tak a jsme konečně na konci. Snad se vám ukázka laků, které mi budou dělat v létě společnost líbila, popřípadě vás inspirovala k pořízení nějakého pěkného letního odstínu.

A jaký je váš letní favorit?


Radu

31 komentářů:

  1. Pěkný výběr barviček na léto a pískáče je můžu celý rok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pískáče jsou nejlepší. Taky je lakuji celý rok, ale tyto čtyři barvičky asi přes léto více než v jiné odstíny :)

      Vymazat
  2. Mně se líbí neononové laky, k opálené pokožce vypadají super :)

    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné barvičky! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jo, já nelakuji, mám jakési divné nehty letos. A všichni lakují, to je depka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti teda nezávidím. I když já letos taky docela bojuji s nehty a hlavně s jejich třepením. Ale zdá se, že jsem problémy snad zažehnala. Tak přeji ať máš nehty brzo v pořádku a můžeš vesele lakovat :)

      Vymazat
  5. to je zbierka! ale najkrajšie na tom je, že všetky majú fakt nádhernú farbu! vieš si vybrať pekné laky! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Kejmy. Barvičky ty já mám ráda, takže mi nemůžou chybět ani pěkně šťavnaté odstíny v lakovací sbírce :D

      Vymazat
  6. Laky jsou krásné! Obzvlášť neonky patří k mým hodně oblíbeným :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neonky mám taky velice v oblibě, právě ta růžové, ty mám asi nejradši :)

      Vymazat
  7. Moc hezké! K létu výrazné barvy prostě patří! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moje oblíbené laky jsou ty od GS :)

    Zvu tě ke mě na giveaway o 20$, která probíhá na mém blogu :YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laky od Gábiny jsou perfektní, taky je mám velice ráda :)

      Vymazat
  9. Já nosím celý rok stejné barvy, líbí se mi jen pár barev a ty pravidelně měním :) mám ráda červenou, černou, vínovou, nude a bílou. Jinou barvu mám na nehtech málokdy.. Navíc na nehtech nesnesu nic se třpytkami nebo shimmerem..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý nosíme něco jiného a to jedině dobře ;-) Hlavně že sis našla svou barevnou škálu, která ti vyhovuje a si s ní spokojená. Já zase na třpytky a různé efektové laky nedám dopustit. Hold divočina, to je moje :D

      Vymazat
  10. Nádhera.. a těch modrých laků. :3 Já už je nenosím, protože naposledy mi na mé modré nehty přítel řekl hlášku (ze seriálu přátelé) "Takové měla naše bábi, když jí našli..". Takže asi tak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to mi ještě nikdo neřekl, takže budu nosit modré nehty hrdě dál :) Modrá je asi moje barva ;-)

      Vymazat
    2. Moje taky, ale jen na nehtech už se jí trochu bojím (hlavně těch mrtvolně světlých). :D Ale asi si musím koupit alespoň nějakou tu dost tmavou královsky/námořnicky modrou. :3

      Vymazat
    3. Myslím, že královskou či námořnickou modrou rozhodně chybu neuděláš :)

      Vymazat
  11. Teda ty máš zásobu, to bych si každý den lakovala nehty jiným lakem :) Já jsem měla minulý rok v oblibě neonky, ale tohle léto nosím hodně světlé nebo tělové laky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě že si člověk může lakovat i nehty na nohou, na těch teď nosím převážně ty neonky a na ruce lakuji pískáče a další veselé letní barvy...světlým lakům jsem zatím nijak nepřišla na chuť

      Vymazat
  12. Ten svetlúčko modrý Color Club je vážne nádherný. Podobný hľadám už dlho, ale mám v hlave konkrétnu predstavu, ktorej sa zatiaľ nič dostupné nevyrovná. Ach, máme to ťažké my maniačky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám velmi dobře. Podobný odstín baby blue měl kdysi Maybelline Colorama. Byl můj oblíbený, ale pak ho zrušily a já žádný podobný nemohla najít. Pak jsem si objednala ten CC a je mu velice podobný. Teď jsem našla naprosto božský matný odstín Baby blue od Moje, tak zkus mrknout. Třeba se ti taky zalíbí :)

      Vymazat
  13. Super barvičky, GS jednoznačně září, typ pískáče se jim vážně povedly :). Modrých sice moc nemám, ale když už nějáké mám, tak se mi také hodí nejvíce na léto :). Připomíná mi to barvu mořské hladiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, pískáče byl super nápad, jsem velice ráda že s tím Gábina přišla. Já mám modrých vážně hodně, nějak podvědomě je asi sbírám i když je mám vážně nejradši. Nosím je sice po celý rok, ale v létě je lakuji častěji. Taky mi připomínají hladinu nebo jasné blankytně modré nebe :)

      Vymazat
  14. No tééééda, vybrala bych si :-) I přes fakt, že asi tak třetinu mám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi bylo předem jasné :D

      Vymazat
    2. nejvíce mne zaujaly ty úplně poslední :-)

      Vymazat
    3. to jsem ráda, že při tvém lakovacím arzenálu jsem dokázala něčím snad "nový" i když pouze z dogérky zaujmout :)

      Vymazat