neděle 17. srpna 2014

New in - červen, červenec - Maru

Hezký nedělní den,

protože poslední dobou tak moc kosmetiku nenakupuji, neměla jsem vlastně v červnu o čem udělat haul post, proto Vám to tentokrát vynahradím dvojnásobnou dávkou kosmetického new inu za červen a červenec. Vlastně jsem se chtěla už na začátku článku pochválit, že teď moc neutrácím, ale když jsem začala počítat tu sumu za červencové nákupy, už to taková sláva nebyla :-D



Už pěkných pár měsíců jsem sháněla bílý krémový lak, ale zatím jsem natrefila na samé chabé laky, které nekryjí. Svůj lov na ideálního krycího běláska pořád nevzdávám, takže když jsem v Rossmannu objevila akci na laky Colorama 1+1, neodolala jsem a kromě bílého laku (odstín 51) jsem si vzala i jeden sladce růžový (odstín 262). Hned po příchodu domů jsem se dala do lakování a byla jsem zklamaná, protože ten bílý moc nekryl, bylo třeba dát tři vrstvy, aby se jakžtakž dal nosit. Ale i v těch třech vrstvách bych řekla, že kryje tak na 80 %. To ten růžový kolega je báječný, za dobu co ho mám, jsem jej lakovala 2x, rychle schne, stačí 2 vrstvy a vydrží pěkný 4 dny. Z laků na nehty tu mám ještě jednoho zástupce a to, voňavý lak od Revlonu ve vínové barvě (odstnín 090). Že se jedna o voňavý lak, jsem zjistila až při nošení. Po tom, co na nehtech uschne, voní po lesním ovoci.



















Na zvýraznění lícních kostí jsem si na léto koupila nový bronzer a to konkrétně Bronze Block od Sleeku v odstínu Light. Ten bronzer mě zklamal, protože ač vypadá moc hezky, tak je na mě a to nejsem žádná snědá kráska, hodně světlý. No co, v létě ho nepoužiju, ale nechám ho na zimu, až trochu vyblednu.


Když jsem viděla v limitované edici od Catrice Haute Future krásný holografický topper, který slouží jako rozjasňovač, jak na tváře, tak po obočí, ale také dodá očním stínům duhový holografický efekt. Recenzi jste si mohli přečíst zde. U značky Catrice ještě zůstatnu – koupila jsem si jejich linky ve fixu v černé barvě ve voděodolné verzi. (na úvodní fotku se omylem vloudila obyčejná Catrice fixa, kterou už mám déle) Od Catrice mám klasický nevoděodolný fix a jsem s ním moc spokojená, tak jsem si na léto pořídila voděodolnou variantu právě této značky. A je stejně super stejně jako jeho kolega!
Zleva: L´oreál Julliene´s nude, Nyx Summer Breeze, Nyx Hippie Chic
Při prolézání Rossmannu jsem také neodolala akci na rtěnky L´oréal a jejich Collection Prime. Tato řada rtěnek v tělových odstínech mne už zaujala v reklamních kampaních, ale nechtěla jsem si kupovat drogérkovou rtěnku za 300 Kč, proto když jsem jí viděla za necelé 200 Kč, tak jsem si nakonec nude v barvě Julliane Moore pořídila. Ale se rtěnkami jsem v červnu neskončila, při návštěvě Douglasu, jsem neodolala letním barvám matných rtěnek od Nyxu. Ty jsem si koupila rovnou dvě a to fuchsiovou v odsínu MLS 06 Summer Breeze a pastelově oranžovou MLS 03 Hippie Chic. S těmito rtěnkami od Nyxu jsem zatím hodně spokojená, mají dlouhou výdrž, ale zdá se mi, že nejsou natolik matné, jako např. matné rtěnky od Rimmelu.


Jak vidíte, tak červenec jsem měla na nákupy rozhodně bohatší, i když nebýt Urban Decay Ammo 2 paletky, ty částky až tak závratné nebyly.

Začnu teď tou pečující kosmetikou - v polském Rossmannu jsem si pořídila tekutý kondicionér ve spreji od značky Radical pečující o suché a lámavé vlasy. Já sice suché vlasy nemám, ale v létě jsou hodně namáhané, tak jsem jim chtěla dopřát extra výživu. Tento sprej s extraktem pšenice je na olejovém základu, takže je před používáním obě složky spreje dobře promísit protřepáním. Sprej jsem ještě moc nezkoušela, ale musím říct, že i po prvním použití byly vlasy viditelně hezčí a lesklejší, lépe se rozčesávaly. No a cena skvělá, v přepočtu okolo 50 Kč. Dále jsem si v Polsku koupila lahvičku Bio Arganového oleje, který chci používat především na vlasové zábaly. S olejíčky jsem ještě neskončila - protože mi došel můj oblíbený Biosilk, rozhodla jsem se zkusit Elseve vlasový olej na barvené vlasy. Ten jsem ještě nezkoušela, ale zatím jsem se všemi Elseve výrobky byla nadmíru spokojená. Poslední pečující přípravek je hydrofilní odličovací olej od Saloosu s vůni levandule.


Co se týče lakování nehtů, samozřejmě jsem neodolala krásným neonkám od Dermacolu. Já jsem si pořídila hned dva odstíny a to Neon Kiss a Neon Yellow. Ten růžový lak má skvělou barvu, hezky kryje, ale na nehtech mi bez oprýskaní vydržel jenom dva dny a to mi většina laků drží aspoň ty 4 dny. O žlutém nechci ani mluvit, protože vůbec nekryje, ani ve 3 vrstvách a ani na bílém podkladu to není žádný zázrak. Když jsem u toho Dermacolu, pořídila jsem si i urychlovač schnutí laků, ale ten je úplně katastrofický, příjde mi, že dobu schnutí ještě prodlužuje. Teď přejdu k těm povedenějším lakům a to k jednomu růžovému krasavci od Astoru v odstínu 303 Crazy Fire Dance, který jsem dostala od Radu. Tento lak dobře drží, kryje v jedné vrstvě a rychle schne - prostě super. Jak jsem psala s bílým lakem od Coloramy jsem nespokojená, tak jsem si v akci koupila bílý lak od Rimmelu z kolekce Rity Ory. Ač laky Rimmel moc ráda nemám, tak tento musím pochválit, hezky kryje ve dvou vrstvách. Jsem spokojená, asi jsem našla svou bílou stálici.


Už dlouho jsem pokukovala po paletce Ammo 2 od Urban Decay, ale až slevová akce na feelunique mne ke koupi rozhoupala. Nakonec mne paletka ale přišla draho, protože můj balíček zabavili celníci a musela jsem k ceně paletky doplatit clo a poplatek poště. Vždycky jsem si myslela, že feelunique zasílá z Evropské unie, ale není tomu tak. Každopádně jsem z paletky tak nadšená, že jsem přežila i ty poplatky navíc. Co říkáte? Líbí se Vám tahle moje nová krasavice? Dále jsem si taky pořídila tužku na oči od značky Moje, původně jsem si chtěla nějaké věci objednat, ale protože v té době nebylo objednání umožněno, zjistila jsem, že se značka Moje prodává v malé drogérii na Hradci nad Moravicí, kde zrovna Radu bydlí. Bohužel nic o co bych měla zájem (laky na nehty a pastelky na rty), neměli, tak jsem si aspoň koupila tužku na oči a to ve fialovém odstínu č. 6. K úpravě obočí jsem používala Eybrow kit od Elfu, který mi došel a tak jsem jej nahradila populární tužkou na obočí od Catrice v přirozeném odstínu 020 Date with Ash-ton. Tužka je skvělá a jsem ráda, že jsem si ji koupila, je ultra přirozená.

Zleva: Smothing Lip Polish - 040 Let´s Red Loud, rtěnka Ultimate Shine - 200 Get The Nudes Paper
U značky Catrice ještě zůstanu - v letních výprodejích jsem si pořídila 2 produkty na rty a to po 55 korunách. Začnu Smooth lip polishem v odstínu 040 Let´s red loud! Jedná se o dlouhotrvající lesk na rty, který se po čase chová jako stain na rty, a i když se lesk z rtů ztratí, zůstane na nich ještě krásně sytá červená barva. Druhá věc od Catrice je rtěnka z řady Ultimate Shine v odstínu 200 Get the nudes paper. Jedná se o přirozenou růžovo-korálovo-tělovou barvou s jemným shimmerem. Rtěnka je příjemně hydratační a vydrží na rtech docela slušnou dobu.

Tak tohle je z mých nákupu za poslední dva měsíce vše, doufám, že Vás tenhle dlouhý článek neunudil a dočetly jste jej do konce.

Za co utrácíte Vy? Už se Vám stalo, že nějaký měsíc jste do drogérky nezabrousily?

M.

30 komentářů:

  1. Ja míňam najmä na rúže, lícenky a vlasovú starostlivosť. :) Niekedy sa mi stane, že "zabudnem" ísť do drogérky, ale poslednú dobu som si zvykla nakupovať hlavne cez net - iherb a tak, či určite neušetrím..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já nějak nestíhám procházet různé weby, nějak jsem poslední dobou málo online, takže z netu objednávám jen tak 1x měsíčně. Spíš obrážím parfumerie a drogérie.

      Vymazat
  2. Pěkné nákupy, no myslím, že není měsíc, kdy bych do drogérky nezašla :D,aspoň to tam okoukat, i když nic nechci koupit
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já drogérku mám ráda hodně, právě nejvíc brousím kolem stojanu Catrice, oni mají velký výběr hezkých věcí a většinou neodejdu s prázdnou :-).

      Vymazat
  3. Hezký, zrovna jsem ti chtěla napsat, že ten bílý lak od Rimmelu je fajn, pak jsem sjela o kousek dolů a zjistila, že už ho máš :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechtěla jsem si ho moc kupovat, nějak mě Rimmel moc nebere, ale jak jsem všude četla pozitivní recenze, tak jsem neodolala :-).

      Vymazat
  4. Feelunique nedávno začal zasílat zboží z nějakého ostrova, co není v EU, ale oni ty poplatky vrací, stejně jako jahoda.. info zde: http://www.feelunique.com/help/21492738/topic/22143637-vat-and-customs-tax?curr=GBP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je příjemná zpráva, že vrací ty poplatky - to jsem nevěděla. Takže můžu z Feelunique vesele objednávat dál :-)

      Vymazat
    2. Přesně tak!! :o)) přece nás nějací celnící nebudou omezovat v nákupech!! :D

      Vymazat
    3. Správně :D z tohohle už číší závislost :D

      Vymazat
  5. Já samozřejmě nejvíce utrácím za kosmetiku:) Poslední půl rok si i píšu, kolik za ní utratím.. a je to čím dál horší, takže se fakt musím krotit :)
    Ta paletka od UD vypadá krásně, já bych sice volila nějaké přirozenější barvy, ale takhle na fotce se mi líbí moc:) Jen škoda toho příplatku, kolikrát se toho taky bojím, abych se vůbec vešla do limitu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že si vedeš kosmetické "účetnictví" obdivuju, to bych nezvládla. Já ač jsem ekonom, tak moc přehled o výdajích nemám - pak to vidím až v těch nových článcích, kolik jsem zase utratila.

      K té paletce UD - já jsem zase chtěla něco barevného, mám už dvě Nakedky a ještě plánuju nějakou neutrální od Too Faced, takže jsem pro změnu zase vybírala mezi divočejšími barvami. Uvažovala jsem i o Electric palette, ale ta už je moc výrazná a to nevyužiju.

      Vymazat
  6. Hezké nákupy, nejvíc se mi líbí růžová rtěnka Nyx.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnka je skvělá! V brzké době na ně obě bude recenze! :-)

      Vymazat
  7. Souhlasím, bílý lak Rita Ora vlastním taky a je to snad jediný bílý lak, který opravdu kryje, stačí mi na to taky 2 vrstvy. Paletka od Urban vypadá nádherně (tiše závidím :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že to je jediný bílý lak, který kryje a nesloupe se hned po první trochu náročnější činnosti :-) Paletky já ráda, líbí se mi, že mám víc stínů pohromadě a nemusím hledat v různých mono stínech. A UD je kvalita, takže jsem neodolala :-)

      Vymazat
  8. Takhle jsem si ten bílý lak od Maybelline koupila taky, fakt děs, byl bílý až asi po šesti vrstvách nebo kolik., pokud hledáš bílou jak má být jdi ke Gabriella Salvete, ten je ve dvou vrstvách dokonalý.A kdes koupila ten voňový Revlon?
    Ta paletka je krásná, jednu dobu jsem o ní taky uvažovala, ale nejspíš bych využila 50% paletky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás tu bílou gábinu neměli, pořád byl jen bílý perleťový a ne obyčejný krémový. Takže jsem si nakonec místo GS koupila tu Ritu Oru. Ten voňavý Revlon mám z polského Rossmannu, ale ani v Polsku nemají Revlon ve všech, jen v těch větších pobočkách. Ta paletka mě dostala, původně jsem se bála, že taky všechny odstíny nevyužiju, ale nakonec jsem se líčila už všema a líbí se mi, že se s paletkou zvládne jak neutrální líčení, tak i pěkná divočina.

      Vymazat
  9. Hmm super nákupy, hodně se mi líbí Revlon lak na nehty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju za pochvalu :-) ten Revlon lak je super, akorat ta barva je spis podzimni, takze jsem jej mela nalakovany jen parkrat.

      Vymazat
  10. Krásna zbierka, ten Revlon lak vyzerá super a že ešte aj vonia, klobúk dole. Tiene sú tiež skvelé, farby aj pigmentácia. :)
    Vďaka za komentár.
    Fashion Happenss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lak je skvely a ta vune je uzasna. Jak jsem ho kupovala, tak jsem si toho, ze je parfemovany, nevsimla. O to vetsi bylo prekvapeni doma, kdyz jsem ho nalakovala.

      Vymazat
  11. Zbožňuji kosmetiku Sleek!♥ A též laky od Colorama, úžasné věcičky celkově!:)))
    Na mém blogu probíhá *GIVEAWAY* o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sleek mam rada, ale uz me ta manie, kdy jsem od nich musela mit kazdou paletku, presla. A diky za pozvani
      :-)

      Vymazat
  12. Jo, já už jsem dlouho do drogérky nezabrousila :( Jsme přestěhovaní mimo Ostravu (poblíž baráku drogerky nemáme) a jezdila jsem do Ostravy teď jen jednou týdně na pole dance... takže naposledy jsem byla nakupovat v drogérce možná před 2 měsíci.. sama to nechápu. Ještě, že existuje Parfums s odběrem v Ostravě zdarma a pro nákupy mi jezdí tatínek z práce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro me je nejhorsi to, ze mam kazdou chvili nejake vyrizovani v centru Opavy, tak vetsinou pak zajdu i do Rossmannu. Me zase nechavaji internetove nakupy docela chladnou. Moc si veci neobjednavam, tak 1x mesicne, kdyz necemu neodolam.

      Vymazat
  13. Wau, krásne nákupy :) Zaujal ma predovšetkým lak Revlon, tá farba je úžasná.
    Rozmýšľam, rozmýšľam, ale bez drogérky mám problém vydržať týždeň. Raz som sa pokúšala o celý mesiac, ale nedalo sa. No a web brúsim niekedy potajomky po nociach, aby som svoju závislosť aspoň trocha zakamuflovala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to des, co v nas vyvolaca kosmetika za stavy, co? :-D kdybych mela doma zakazane utracet, tak to bez nakupu vydrzim. Ale manzel me v nakupovani jeste podporuje a prakticky do toho nuti :-D

      Vymazat
  14. voňavý Revlon si moc přeju, už ho mám na wishlistu krasavce jednoho :))

    OdpovědětVymazat