pondělí 25. srpna 2014

Oblíbenci uplynulého léta 2014 – Radu

Krásný konec srpna Všem,

je až neuvěřitelné jak nám to léto uteklo. Já si ho každopádně dosytosti užila a teď se už začínám pomalu těšit na podzim. Neboť i ten umí nabídnout krásné a teplé počasí, navíc hýří všemi barvami, což snad umí každý ocenit, nebo ne? Ale zpět ke kosmetice. Dnes bych vám ráda ukázala své oblíbence, kteří mi dělaly nejčastější společnost při již skoro uplynulém letním období. Přípravků jsem si oblíbila docela dost, takže bude článek asi delšího charakteru, ale tak snad si ho i přes to rády přečtete.

Jelikož vlasy bývají v létě často namáhány nejen slunečními paprsky, ale taky chlórem, slanou vodou a jinými pro vlasy ničivými vlivy, je třeba o ně náležitě pečovat. Já se spoléhala především na pečující balzám Loreal Elséve Color-Vive. Jedná se o bez oplachový balzám pro vlasy barvené nebo po melíru. Přiznám se, že já na tyto bez oplachové vychytávky nikdy nebyla. Ale proč ho nezkusit, když jsem ho dostala, že ano? Balzám má klasickou vůní odpovídající červené řadě Loreal pro barvené vlasy. Má usnadňovat rozčesávání bez zatěžování a zbytků ve vlasech, chránit barvu a dodávat lesk. Balzám se používá buď klasicky po umytí na vlhké vlasy nebo na suché pro osvěžení a snadnou úpravu. Oběma způsoby funguje skvěle. Já ho teda používám především na vlasy suché, ať již jako ochranu vlasů před sluncem, nebo právě pro lepší rozčesatelnost zacuchaných vlasů. Výborně mi taky posloužil jako sprej pro oživení vlasů, neboť jim dodal hydrataci, lesk a vlasy se mi pak mnohem lépe upravovaly. Přitom vlasy nijak nezatěžuje, nezmastí je ani po nich neplihnou. Za mě tedy velká spokojenost a už vím, že se těmto bez oplachovým kondicionérům nemusím vyhýbat.

 A co by to bylo za léto bez vůně melounu, že ano? Jako většina i já vůni melounu mám velice ráda. Tentokrát jsem si jí dopřávala v podobě sprchového gelu Aroma Ritual od Dermacol. Není nad to si po horkém dni dopřát osvěžující sprchu/koupel s vůní vodního melounu. Tyto sprcháče jsou hodně oblíbená a já už vím proč. Nejen že hezky voní, skvěle pění ale pokožku šetrně vyčistí bez nepříjemného vysušování. Dále jsem si v péči o tělo zamilovala Vyživující olejové tělové mléko Oil Beauty od Gariner. O tomto mléku se nebudu nijak zbytečně rozepisovat, neboť bylo propíráno snad na všech kosmetických blozích. Jen zmíním, že je to středně hustý krém, který nádherně exoticky lehce kořeněně voní a báječně o pokožku pečuje. Díky obsahu 4 druhů olejů ji také hydratuje na dlouhé hodiny. Nebo minimálně já pociťuji hladkou, pružkou a vláčnou pokožku po dlouhé hodiny.

V létě na líčení moc nedám, ale pokud se už někam chystám tak nedám dopustit na upravené a zvýrazněné obočí. Kromě tužky od Catrice v odstínu 030, která je báječná především díky své barvě, přirozenosti a excelentní výdrži, jsem teď nově do své rutiny úpravy obočí zakomponovala řasenku Yves Rocher Beauty Mascara. Tuto řasenku jsem dostala v jednom z úplně prvních  Ladyboxů. Bohužel pro mě je v hnědém odstínu, tudíž na řasy nepoužitelné, neboť je alespoň na mých řasách neviditelná. Zejména proto jsem řasenku vůbec nepoužívala a jen mi ležela ladem. Když jsem jí už chtěla vyhodit, tak mě napadlo, že bych jí mohla zkusit používat právě díky své hnědé barvě k zafixování obočí. A na tento účel slouží výborně. Díky fajn barvě, menšímu úzkému štětečku, který nabírá přiměřené množství, obočí hezky pročeše, nanese trochu barvy a zafixuje jej. Řasenka mi tedy krásně nahradila všemi vychvalovaný gel na obočí od Alverde. Líčení očí jsem přes léto také moc nedala. Většinou jsem sahala po černé tekuté lince značky Moje. Díky dlouhému úzkému štětečku jsem si zvládla hravě udělat tenkou precizní linku, která je sytě černá a především výborně drží a z přehledem zvládá i tropické teploty. Nosila jsem jí buď samostatně, nebo přes nějaké ty zářivé letní barvičky.

Přestože léto přímo vybízí k nošení zářivých rtěnek, tak já paradoxně dávala přednost nenápadnému balzámu Kiss Care Love od Essence v odstínu 05 Fruit, fruit, fruity!Tento balzám jsem si kupovala z nouze, ale úplně mě nadchnul. Nejen že krásně ovocně voní, ale rty jemně natónuje a dodá na šťavnatosti. A jelikož je to především balzám tak rty výborně zvláční a hydratuje. Co ale nejvíce na tomto balzámu zbožňuji je jeho výdrž na rtech. Díky tomu, že je balzám hutnější, tak se rtů drží jako klíště. Drží dlouhé hodiny a to i přes pití a jídlo. Fakt jsem si balzám oblíbila a už mám v plánu pořídit si další voňavou variantu.

Když už jsem v létě někam vyrážela, tak jsem líčení ladila do teplých zlatavých a bronzových tónů. Většinou jsem místo tvářenky používala zapečený bronzer Famous v odstínu Tahiti. Díky tomu, že tento bronzer je třpytivý a lesklý, tak ho používám především v létě, neboť krásně podtrhne a zvýrazní mé opálení. Přestože je bronzer zapečený, tak je výborně pigmentovaný, má krásnou výraznou barvu, která se skládá z více bronzovo-měděných odstínů, které po smíchání vytvoří barvu, která vypadá báječně. Bronzer navíc obličej hezky rozzáří, takže již není potřeba použít rozjasnovač. Ovšem i ten pro mě k létu patří a já si teď velmi oblíbila překrásný zlatý Essence rozjasnovač 01 Bella´s Secret ze starší limitované edice The Twilight saga Breaking dawn part 2. Tento rozjasnovač má nejen perfektní barvu, je krásně jemný až máslový, vůbec nepráší, navíc je skvostně pigmentovaný. Takže prostě paráda. Toto se Essence vážně povedlo. Hodně mi připomíná svým vzhledem připomíná  Mary-Lou Manizer od the Balm. Tento byl ovšem za pakatel, ale bohužel se již nedá sehnat.

A jelikož jsem si barev moc neužila při líčení,tak jsem se vyřádila v lacích na nehty. Které laku u mě vedou přes léto jsem vám ukazovala již tady. Lak od China Glaze v odstínu I Herd That mám nově (cca 2 měsíce) a už jsem si ho stihla nominovat za top lak toho léta. Nejen, že se lak skvěle lakuje, ale má božskou zlatavou barvičku, která je složena s množství zlatých a červených pidi třpyteček. Textura laku mi trochu připomíná laky pískové, neboť povrch laku je drstnější a to mám ráda. Samotný příspěvek o něm určitě bude. Abych těch třpytek neměla málo, tak jsem často také lakovala modrý třpytivý lak Gabriella Salvete 06 Blue Rebel. Celá recenze zde. A co by to bylo za léto bez pořádné zářivé neonky. Já se oblíbila matnou růžovku od Flormar č. M17. Lak vypadá na rukou i na nohou skvěle. Navíc bleskově schne a skvěle drží. 

Hurááá jsme u konce. Teda pouze článku, léto stále ještě naštěstí trvá. Doufám, že se vám článek líbil a snad i přinesl něco nového. Mějte se krásně a užívejte zbytek léta. 

A co jste si v létě oblíbily Vy? Pochlubte se! 

Radu

14 komentářů:

  1. Rasenku YR mam taky a nepouzivam kvuli hnede barve.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jí taky právě nepoužívala, už jsem jí chtěla vyhodit, ale napadlo mě jí zkusit na obočí a zde funguje dobře. Zkus vyzkoušet, třeba jí ještě využiješ tak jako já :)

      Vymazat
    2. Tak ja s obocim nic nedelam, takze asi poleti do kose.

      Vymazat
    3. Hrozně jsi mě na tu hnědou variantu "na obočí" nalákala! Já měla v boxu černou a oblíbila jsem si jí, a teď vážně uvažuju, že půjdu i pro tu hnědou - už jen kvůli tomu pěknému obalu. :)) Vždycky jsem chtěla gel na obočí vyzkoušet, ale Alverde moc nemusím; takže díky za parádní tip! :)
      Cl.

      Vymazat
    4. Charmedka: Aha, tak to pak chápu.
      Clare: Není vůbec zač! Mě na obočí funguje dobře, barva mi sedí a navíc se mi s tím tenčím malým kartáčkem dobře pracuje. Na oči mi bohužel nesedla vůbec, ale to bylo spíš tou barvou,že vůbec nebyla vidět. Takto řasenku alespoň využiji :)

      Vymazat
  2. Catrice tužka na obočí je moje stálice, ale hnědou řasenku jsem na obočí teda ještě nezkoušela, jenom ten gel od Alverde, ten jsem měla snad 3x :D
    Soutěž o paletku Catrice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono je to více méně to stejné, proto jsem to vyzkoušela a ejhle měla jsem pravdu :)

      Vymazat
  3. Lak od GS mám akorát v růžové a ten mám ráda moc :) Garnier beauty oil bych chtěla vyzkoušet taky
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. GS lak je úžasný, asi budu muset kouknout po dalších barvičkách. Garnier rovněž doporučuji, hydratuje super a navíc ta vůně. Jen se namažu a rázem se ocitám někde v orientu, fakt paráda :)

      Vymazat
  4. Moc se mi líbí Aroma ritual. Akorát jsem asi divná, ale vůni melounu nemám ráda. Meloun jo, ale kosmetika s jeho vůní mi přijde taková moc chemická. Sama jsem měla tento sprcháč s vůní tibetského jasmínu a byla jsem moc spokojená. Jsou super :-) Měj se hezky, skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně jsem se zatím nesetkala s moc lidmi, kteří by neměli rádi melounovou vůní, já jí přímo zbožňuji, ale tak každému voní něco jiného. Já bych ráda ještě zkusila ten pomeranč v čokoládě :)

      Vymazat