úterý 3. března 2015

Antibakteriální čistící pěna Sebamed Clear Face

Ahojky holky,

pokud hledáte jemný a účinný produkt pro očistu pleti, který by měl pleť nejen výborně vyčistit, ale také zbavit nedokonalostí jako jsou pupínky či černé tečky, tak jste zde správně. Dnešní recenze totiž bude o čistící pěně značky Sebamed, která obsahuje antibakteriální ingredienci Montaline C40 derivovanou z kokosového oleje, která chrání pleť před ztrátou lipidů během mytí, podporuje hydrataci a zjemnění pleti. Zanedbatelné není ani neutrální ph 5,5 nebo obsah hojivého pantenolu.



Bílé plastové balení, obsahuje 150 ml tekutiny, která se díky praktické pumpičce přemění na jemnou našlehanou pěnu. Pumpička funguje výborně a na jedno zmáčknutí dá akorát produktu na umytí celého obličeje. Pěna se má používat 2x denně, ráno a večer a já tak také činím. Jen podotknu, že je určená na vyčištění pleti, nikoliv její odlíčení. Ale nebyla bych to já, abych nezkusila i tuto variantu. A ano pěna funguje i jako odličovač. Všechen make-up šetrně odstraní a to i ten oční. V očích mě nijak neštípe, ale je lepší se jim vyhnout. Minimálně to radí etiketa. Takže na nějaké to občasné odlíčení, když se vám nechce make-up odličovat zvlášť, poslouží skvěle, ale pravidelně bych to určitě nedoporučovala.


Složení: Aqua, Cocamidopropyl Betainamide MEA Chloride, Cocotrimonium Methosulfate, Sodium Lactate, Panthenol, Parfum, Phenoxyethanol 

Samotná pěna je až krémová, žádné lehké nadýchaná nic ale opravdu solidně hustá pěna, která se krásně rozpustí a po obličeji vyloženě klouže. Pěna je dokonale jemná, pleť absolutně nedrážní ani nevysušuje. Po umytí je pleť čistá, svěží a neuvěřitelně hebká. Skoro jako dětská prdelka. Fakt si nedělám srandu. Po žádném jiném čistícím produktu, jsem neměla tak neuvěřitelně hebkou pleť. A to není všechno. Čistící schopnosti pěny jsou výborné. Pleť výborně vyčistí nejen povrchově, ale dokáže všechny nečistoty vytáhnout i z pórů. Ty jsou tak nejen čisté, na pohled menší, ale také zbavené černých teček. Opravdu můžu potvrdit, že během používání mi zmizely všechny černé tečky na nose a to je opravdu co říct. Rozhodně jí nemůžu upřít antibakteriální vlastnosti, protože mám pocit, že opravdu dokáže zatočit ba i předcházet těm neřádům jménem pupínky. Při používání pěny se mi žádné „zrůdy“ netvořily a pokud ano, tak byly menšího charakteru, které se zase rychle vytratily.


Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Sebamed
Objem: 150 ml
Cena:  od 149 Kč
Dostupnost: DM, lékárny, eshop kupkosmetiku.cz

Za mě tedy naprosto parádní výrobek, nejen pro problematickou pleť ale dokonce i pleť suchou, neboť pěna nevysušuje ani pleť nedráždí. Za to jí důkladně vyčistí, zjemní a vydezinfikuje, takže ani otravné pupínky nemají šanci. Skoro se mi nechce věřit, že tak levný produkt (cca 150 Kč) může být tak skvělý. Za mě tedy velké ano a všem ho můžu jedině doporučit!

Co vy a čistící pěny? Používáte?

Radu

8 komentářů:

  1. Mě tedy moc neláká, za prvé jsem zatím pěnám nějak nepřišla na chuť a za druhé se mi nelíbí složení,ale věřím že na aknozní pleť bude zabírat a pupínky se budou rychleji hojit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky pěny nijak zvlášť nemusela, ani je nevyhledávala..ale tato mě fakt mile překvapila. Já složení nějak extra neřeším, pokud mi produkt vyhovuje a dělá mi hezkou pleť tak nevidím důvod proč ho nepoužívat. Ale je jasné, že pro milovnice přírodní kosmetiky, tento produkt nebude.

      Vymazat
  2. Mám pěny moc ráda, vypadá dobře:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem teď objevila tajemství čistící pěn :D Tato je fakt skvělá, takže pokud nebudeš vědět kterou koupit, nebo budeš chtít vyzkoušet něco nového, tak vřele doporučuji :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Jen ji zkus, za ty peníze je fakt skvělá :) alespoň já si jí zamilovala.

      Vymazat
  4. Já jí zrovna začala používat a taky mi přijde, že docela pomáhá na černé tečky, což bylo velmi milým překvapením, protože na ty je celkem těžké najít něco účinného a zrovna od této pěny jsem to nečekala :-) Jediné mínus pro mě je, že mám na pleti po použití nějakou dobu pocit pnutí ale není to tak hrozné a za ten výsledek to stojí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, jen jsem chtěla upozornit na drobnou nepřesnost, pH 5,5 není neutrální, ale kyselé pH a to je právě obrovská výhoda tohoto produktu! Naše pleť má přirozeně kyselejší pH a jen tím, že ho budeme respektovat a aplikovat přípravky taktéž s nižším pH, bude schopná si sama vytvářet ochranou bariéru a ničit bakterie :) Takže je to vlastně velké plus a nemělo by to být opomenuto :)

    OdpovědětVymazat