neděle 1. března 2015

Chocolate Bar - nejsladší paletka všech dob

Hezkou neděli holky,

dnešní recenze bude na tu vůbec nejsladší paletku očních stínů v naších parfumeriích a řeč bude, jak jste jistě poznaly, o legendární paletce Chocolate Bar od značky Too Faced. Já jsem po téhle paletce šla už pěkně dlouho, asi od doby, co se vůbec objevila na blozích, a každou návštěvu Prahy jsem si pro ní chodila do Sephory. Bohužel mi nebyla přána a vždy, když jsem byla v Praze, tak byla vyprodaná. Druhý problém s touto paletkou byl v tom, že jsem ji nechtěla kupovat na českých eshopech, kde byla cena skoro o 400 vyšší než v Sephoře. Ale když už jsem jí přestala shánět, objevila jsem jí pod vánočním stromečkem.


Čím začít? Tentokrát začnu papírovou krabičkou, která je naprosto kouzelná. Musím říct, že se mi krabička líbí víc než samotný design paletky s reliéfem čokoládové tabulky, ale i ten je také k nakousnutí. Paletka se zavírá na magnet, což oceňuji, nepolámete si všechny nehty a nezničíte si manikúru, při dobývání do paletky. Magnet drží docela pevně, takže se Vám nikdy nedobrovolně neotevře. V paletce najdete kromě stínů i velké zdrcátko, které je i použitelné :-)


A teď už k tomu podstatnému a to k těm krásným stínům :-) paletka obsahuje 16 krásných stínů, které nejen že sladce voní, ale prý i sladce chutnají. Ale já jsem jejich chuť nezkoušela, přece jimi nebudu plýtvat. Paletka se skládá z krásných teplých odstínů počínaje světle béžovou, barvou růžového zlata, zlatou, pokračujíc karamelovou, až po vínovou a fialovou. Ale nejvíc Vám o reálných barvách řeknou swatche, kde si všechny odstíny můžete prohlednout.


Konzistence stínů je u třpytivých odstínů krásně máslová a vůbec nepráší. Matné odstíny jsou trochu sušší, ale to je u matných stínů obvyklé, díky tomu i trochu práší, ale žádná tragédie.

Pigmentace je také výborná, všechny stíny jsou krásně syté, tedy až na dvě vyjímky a to na třpytivou fialovou a vínovou (označené na fotce hvězdičkou), ty jsou vážně pigmentované hůř. Ale u ostatních stínů je sytost barev pěkná, hezky drží na oku a dobře se stíny mezi sebou blendí. Ale nehrozí nechtěné slévání nebo zmizikování barev, zůstanou na oku tak jak chcete.


Výdrž stínů jsem testovala jen s bází, kde je výdrž celodenní. Nehrozí žádné vytrácení, slábnutí barev nebo slévání v jeden odstín. Oční líčení Vám zůstane, tak jak jste jej ráno nanesly. Upřímně ale říkám, že nevím, jaká je výdrž stínů bez báze. Já bází používám vždy, takže výdrž bez ní nemůžu hodnotit.


Co říkáte na paletku Vy? Máte ji? Láká Vás?

Mne paletka úplně uchvátila a používám ji snad víc než všechny moje další stívací zásoby. Líbí se mi, že z ní vykouzlíte decentní denní líčení, ale sladké líčení na rande nebo výrazné kouřovky na večerní párty. Jo, tahle variabilita mě baví :-)

Celkové hodnocení: 5/5
Velikost: 14x 0,95 g + 2x 2,8 g = 18,9 g
Cena: v Sephoře dostupná za 1390 Kč
Dostupnost: Sephora, eshopy např. galaxieprani.cz

25 komentářů:

  1. Ahoj já mám pravé zálusk na Too faced natural palette ale i tahle vypadá skvěle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny ty jejich paletky jsou božské, bohužel se do Prahy nedostanu tak často jak bych chtěla a většinou tam jedu na nějaký koncert, takže si vždycky koupím tak jednu, max dvě kosmetické vychytávky. Navíc mne mrzí, že v Sephoře mají všechny jejich paletky spíš neutrální a těch mám dost, tak bych ocenila něco barevnějšího.

      Vymazat
  2. Je hezká, ale mě překvapivě nikdy nelákala. Na můj vkus je tam až moc teplých odstínů. Jedny stíny od Too Faced mám a jsou sice fajn, ale mám doma i lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám sice paletek velké množství, různé UD i jiné, ale kupodivu mi tahle TF víc přirosla k srdci. A víš co je zvláštní? Já se té teploty barev taky bála, obvykle používám víc studených, ale kupodivu mi i tahle teplá paletka sedla.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. To chápu, je skvělá a používám jí často a momentálně je moje nejoblíbenější.

      Vymazat
  4. Já jsem si ji koupila tento týden a jsem do ní naprosto zamilovaná. :) Zatím jsem ji ještě ani nezačala používat, nejraději bych na ni jen koukala. :D A v Sephoře teď stojí 1290, ale po uplatnění 30% slevy mě vyšla na devět stovek, což je podle mě parádní cena. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi chytla super slevu :-) ty slevy od Sephory se fakt vyplatí, prakticky tam bez slevy nekupuju nic.

      Vymazat
  5. Mám ji a jsem s ní moc spokojená. Je perfektní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ta vůně je neodolatelná, co? :-) škoda, že mne minula ta paletka Everything nice, po té taky mé srdce toužilo :-)

      Vymazat
  6. Já ji zatim pořád odolávám, ale asi už ne na dlouho no:))

    OdpovědětVymazat
  7. Paletka vypada opravdu nadherne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásná, ty barvy vydrží na oku celý den stejně syté a nikam se nehnou.

      Vymazat
  8. Ta vypada bozsky.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Balení je k nakousnutí a odsíny se mi taky líbí :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ráda tyhle rozkošné obaly, musím se přiznat, že někdy vybírám i jenom kvůli obalu :-D

      Vymazat
  10. Obal je pekny, ale farby nie su mojou volbou.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že ty teplé odstíny nejsou pro všechny :-)

      Vymazat
  11. Je krásná, já ji mám taky, ale ještě jsem ji nepoužila :D, ale brzy na ni dojde. A to se fakt může jíst jo? Si moc neumim představit :) To bych si asi radši zašla do luxusní restaurace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji nechutnala, ale četla jsem u dost blogerek, že je chutnaly :-D mi je paletky na takové plýtvání škoda :-D

      Vymazat
  12. Táto paletka je tiež moja veľká láska, tiež som po nej dlho túžila a už sa z nej teším viac ako pol roka. Pobavilo ma, že tvoj článok dostal skoro rovnaký názov ako môj :D
    Spočiatku som si tiež nebola istá odtieňmi, pretože som zvyknutá skôr na studené, ale čuduj sa svete, práve tie, ktorých som sa bála najviac (napr. Salted Caramel) používam najčastejšie...

    OdpovědětVymazat