čtvrtek 28. května 2015

Bourjois Rouge edition - vyberte si tu svou rtěnku na jaro

Hezký čtvrtek děvčata,

v poslední době jsem přesedlala z výrazně nalíčených očí spíše k výrazným rtům. Přece jen jaro si jasné barvy žádá a mne kombinace neonky na rtech spolu s jemně nalíčenýma očima hodně baví. Je škoda, že takových barev je v drogériích málo, ale z dostupných značek si můžeme výrazné barvy užít třeba u značky Bourjois a její řady rtěnek Rouge edition.


Ta obsahuje 17 krásných, především výrazných odstínů, ale myslím, že k nám se dostalo odstínů míň, kolem 8 odstínů. Z nichž já vlastním dva kousky a to meruňkový v odstínu 3, pak svítivě jahodovou s číslem 11.


Jak je u Bourjois zvykem rtěnky mají vychytaný obal, černá barva vršku je elegantní s vyraženým názvem značky a na další straně kvádru je naopak barevně, v ombre stylu, vyznačen název kolekce rtěnek. Ve spodní části rtěnky, v té šroubovací části je vidět přesný odstín rtěnky. To je super při uskladnění. Přesně tak víte, po které barvě šaháte.


Konzistence rtěnky je krémovější, což je vidět i na swatchi, kdy je nanesená fakt pěkně čistě a rovnoměrně. Díky tomu, že se jedná o krémovku, tak nevysušuje rty a nezvýrazňuje nedokonolosti. 


K té jemné krémové konzistenci se váže i slabší výdrž. Není to žádná dlouhotrvající rtěnka, ale taková ta klasika do kabelky, kterou musíte minimálně 2x za pracovní dobu přemáznout, zvláště ten světlejší odstín (č. 3) vydrží na rtech v neporušeném stavu tak 2 hodiny. Ale to beru běžný provoz, když jíte a pijete. Jinak vydrží dýl. Ta jahodová (asi i díky výrazné barvě) drží na rtech mnohem lépe, řekla bych, že dá i ty 4 hodiny. Což už je mezi jednotlivými odstíny docela rozdíl. 

Výhodou rtěnek je, že se ze rtů ztrácí rovnoměrně a nezůstává po ních na rtech nevzhledná konturka nebo nějaké mapy a fleky.


Obsah rtěnky je 3,5 g a cena se pohybuje okolo 200, ale dá se v akci koupit i levněji. Před časem jsem je viděla v nějaké akci 1+1 a ta cena za kus šla ještě níž, myslím, že byla za cca 150 Kč.

Celkové hodnocení: 3,5/5

Já rtěnku hodnotím jako takový ten nadprůměr, není špatná a třeba když mne nějaký další odstín zaujme, tak si jej pořídím. No uvidíme. Výdrž je různá podle odstínu, výběr barev je velký, design povedený. Myslím si, že ve stejné cenové kategorii moc lepších rtěnek nenajdete.

M.

25 komentářů:

  1. Jsou to moc slušivé odstíny, hlavně ta jahoda se mi líbí. Já mám od Bourjois dvě rtěnky ze straší řady a ty teda drží jak přibité...
    Teď mám dotaz na Maru, mimo téma:) Už víš co budeš používat za kosmetiku pro mimčo? Zdá se mi, že se to blíží mílovými kroky...

    Jo a ještě k tomu Sunkiss Jelly, teda fakt účinkuje, použila jsem ho jen třikrát a už mi vlasy hodně zesvětlaly!!!! Jak jsem neměla dlouho barvené vlasy, tak je to paráda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten červený odstín je skvělý, i ta výdrž je super - akorát ta meruňková mne zklamala. Vypadá sice fajn, ale vydrží tak ty dvě hoďky, což se mi zdá slabé. Jinak jsme rády, že ti taky SJ sedl, fakt to barvu zesvětlá hodně a bez poškození.

      Co se týče mimi kosmetiky, já asi zůstanu věrná Saloosu a Sebamedu. Z jakých značek vybíráš ty? Klidně mi napiš na mail, ráda si popovídám o miminku - tady v okolí žádnou kamarádku s dětma nemám, takže jdu do toho mateřství tak nějak na slepo.

      Vymazat
  2. Souhlasím se slečnou, že ta jahoda je nádherná a krásně ti sedí! :) I jahůdky okolo jsou pěkné.. :D :)

    Corculum♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta barva je úžasná, co? :-) na jaro/léto jak dělaná :-)

      Vymazat
  3. Rtěnka č11 je moc pěkná. Chtěla jsem si koupit něco na rty od Bourjois v Marrionaud a vůbec jsem nepochodila. Regál byl jako vykradený, zbyly tam skoro jen testery :-( Takže chystám nákup online.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi ta barva líbí, ale trvalo mi než jsem si na ní na sobě zvykla. Obvykle rtěnky do červena a navíc tak výrazné nepoužívám, tak to byl se mnou ze začátku trochu boj. To, že je u nás v parfumerkách stojan s Bourjois vybrakovaný pořád, to je běžná věc. Proto si většinou něco z téhle značky koupím v Polsku, tam mají v Rossmannu celý stojan a obvykle mají i fajn akce.

      Vymazat
  4. Krásné barvičky, já zatím žádnou Bourjois rtěnku nemám a koukám, že je to chyba:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bourjois má mega výběr barev, určitě se zajdi kouknout a s nějakou pak odejdeš domů :-D

      Vymazat
  5. Vypadajú tak jednoducho ako nejaké príjemné balzámy :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že jsou na rtech mega příjemné a vůbec nevysušují a nelezou do vrásek. Škoda jen, že ta výdrž se liší odstín od odstínu.

      Vymazat
  6. Ma krasne odstiny i pigmentace je skvela.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám od Bourjois z té 12 h řady asi 3, nejsou špatné, ale mnohem radši mám z řady shine, to jsou i hezčí odstíny :) Každopádně tato červená vypadá pěkně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám radši tu Shine Edici. Rtěnky z téhle kolekce používám často a ráda, jsou to pro mne takové stálice, po kterých šáhnu, když nevím co by.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Tu 11 používám fakt ráda, ale tu 3 kvůli slabší výdrži vytahuju míň.

      Vymazat
  9. Wau, oba jsou krásné. Vůbec nevím, které mu bych dala přednost :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/muj-nocni-doping.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy si nejde vybrat jen jeden kousek :-D taky s tím mám problém a když se nemůžu rozhodnout, který chci víc, tak buď vezmu obě nebo žádný :-)

      Vymazat
  10. Veľmi pekná recenzia. Mne osobne sa odtieň 3 nepáči, ale jahodová 11 je super. Veľmi príjemná farba na bežný deň :)

    http://margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bys z té kolekce vybrala i jiné odstíny, přesně podle tvého gusta. Zkus kouknout, rtěnky jsou totiž moc fajn, příjemné na rtech a za slušnou cenu.

      Vymazat
  11. Moc pěkné odstíny. Líbí se mi obě barvičky.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  12. No jsou krásné obě, uáá, a super fotky ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Tyto rtěnky mne vůbec neberou, od Bourjois mne ale lákají takové ty tekuté rtěnky, ty bych ráda zkusila :o)

    OdpovědětVymazat