pátek 22. května 2015

Urban Decay - Naked On The Run - báječná paletka na cesty

Krásný pátek holky,

jak jste na tom Vy studentky? Už máte za sebou maturitu, zkouškové nebo dokonce státnice? Pokud Vás to ještě čeká, tak Vám přejeme hodně štěstí a úspěchu. Dnešní článek bude pro Vás asi tak trochu o inspiraci, čím si za všechny úspěchy udělat radost... Představíme Vám paletku Naked On The Run od značky Urban Decay. A pokud Vás zaujme, tak pro ni rychle utíkejte, jedná se o limitku, která už asi moc dlouho k mání nebude.


Začnu popisem krabičky, tak je docela velká a bytelná. Rozměr paletky je přibližně 15x15 cm a tloušťka je přibližně 2,5 cm. Když takhle krabičku vidíte, tak vypadá vážně jako příliš velká, ale když vezmete v úvahu, jaké výrobky se uvnitř kazetky skrývají, tak změníte názor...

A co se v paletce skrývá? Tentokrát se nejedná pouze o paletku očních stínů, ale je to cestovní paletka, která obsahuje vše, co potřebujete ke kompletnímu líčení. Součástí paletky tedy najdete cestovní verzi ikonické řasenky Perversion, dále mini verzi tužky Glide-on Eye Pencil v odstínu STAG, naopak lesk na rty NAKED je v plném balení v odstínu SESSO a z pudrových výrobků jsou součástí paletky i oční stíny (5 různých hnědých odstínů) a také bronzer, tvářenka a rozjasňovač.



Tak a v recenzi začnu řasenkou...

Perversion maskara - řasenka s klasickými štětinami - 4 ml

Abych řekla pravdu, tak jsem měla na tuhle řasenku zálusk v plném balení už dávno. Ale měla jsem strach, že mi nesedne a přece jen jsem nechtěla kupovat tak drahou řasenku na "blind". Proto jsem byla ráda, za možnost si řasenku vyzkoušet v paletce. Řasenka byla hned první věc, kterou jsem z paletky vyzkoušela a byla jsem nadšená. Víte, že jsem říkala, že nemám žádné řasy a většina řasenek mi udělá strašné slepence. Tohle je první řasenka, která mi řasy natočila, prodloužila a zahustila a to bez slepení. Skoro bych mohla říct, že na mé možnosti mi udělala efekt mrkací panenky.


Glide-on Eye Pencil - odstín STAG - 0,8 g

Tužka v zajímavém černohnědém odstínu není úplně můj šálek čaje, ale ne protože by nebyla dobrá, prostě tužky moc nepoužívám a mám radši tekuté linky nebo linky ve fixu. Ale to víte, že jsem jí taky několikrát otestovala. Co se mi líbí je to, že na mých mastnějších víčkách drží i bez báze, neobtiskává se a drží celý den. Intenzita je po 14 hodinách po nalíčení trochu slabší, ale stále je vidět. Je hezky měkká a máslová, takže se na víčko krásně nanáší a  nijak ho nedře. Bohužel takhle měkkost jde ruku v ruce s rychlejším úbytkem a také častější potřebou jí strouhat. Ono ostrý "ocásek" linky s tupou tužkou těžko uděláte, proto je častější strouhání nutností. Ostrouhat jde velice snadno, takže žádný problém. Jinak je velice dobře pigmentovaná a již v jedné vrstvě dostanete sytý odstín. Když ještě na intenzitě přitvrdíte, tak dostanete hodně temnou téměř černou barvu. Na tužce musím vyzdvihnout také fakt, že výborně kreslí na vnitřní "waterline" lince a s přehledem na ní vydrží celý den. Takže pokud si potrpíte na orámované oči, tato tužka je skvělá volba.


NAKED - lesk na rty - odstín SESSO - 4 ml

NAKED lesk na rty slibuje spojení lesku na rty spolu s balzámem. A ano, ten lesk je báječný a opravdu hydratuje skoro jako balzám. Výdrž lesku je takový lepší nadprůměr, rtěnku výdrží nenahradí, ale pokud nejíte, tak Vám to dopoledne vydrží. Co se mi na něm hodně líbí je barva, ta je taková hezká decentní vínovo-růžová, na rtech jde pěkně vidět, ale není moc divoká. Lesk obsahuje "mentol", který dodává rtům větší plnost. Lesk stojí samostatně téměr 20 euro, takže už jen ten prakticky zaplatil celou paletku.



Oční stíny - v ombre stylu - 5 ks po 1,4 g

V řadě očních stínů, které jsou sestaveny v ombre stylu od nejsvětlejší tělové po tmavě hnědou, naleznete 2 matné a 3 se shimmerem. Kvalita očních stínů je taková, jak je u UD běžná, všechny swatche jsou nafocené po jednom natření a bez podkladové báze. Ano, i zde jsou ty matné stíny prášivější, ale není to žádná katastrofa, prostě to tak u těch matných bývá. Stíny se shimmerem jsou příjemně měkké, ale ne příliš, aby se v nich hned po pár použitích udělal důlek. Výdrž na očích, je po použití báze celodenní. Nikam se barvy neztrácí ani neslábne intenzita. A barvy jsou to boží. Můj favorit je odstín č. 3, takový jsem sháněla a neměla jsem podobný v žádné paletce.



NAKED Flushed compact v odstínu NATIVE -  Bronzer, tvářenka (oba celkem 8,5 g) a rozjasnovač 2 g

Bronzer má středně hnědou barvu avšak s výrazným teplým řekla bych až oranžovým podtónem. Díky tomu je ideální k dodání barvy, opálení a celkovému zahřátí obličeje než k samotnému  konturování. Pigmentace bronzeru je velice dobrá, řekla bych že střední. Rozhodně není přehnaně pigmentovaný, ale na štětec se chytá moc hezky. Ideální střed. Pokud ovšem patříte k tmavším typům, bude potřeba ho lehce vrstvit, aby jste dosáhly potřebné intenzity, což ovšem nevnímám jako problém. Jinak musím říct, že bronzer absolutně nepráší, na tváři nedělá šmouhy, dobře se vrství a jednoduše roztírá a blendí. Výdrž je naprostým přehledem celodenní. Zkrátka ideál.

Tvářenka se stala mým nejpoužívanějším produktem vůbec. Má naprosto úžasnou barvu, sytou růžovou se studeným podtónem. Když se podíváte hodně zblízka, tak obsahuje malinké stříbrné třpytečky, ty se ale na tvář víceméně  nedostanou a výsledný finnish je spíše matný. Pigmentace je výborná a je třeba s ní zacházet opatrně. Přehnat to jde velice rychle. Stejně jako u bronzeru platí, že není vůbec prašná, jednoduše se nanáší, nedělá šmouhy a krásně se roztírá do ztracena. Výdrž už není tak oslňující jako u bronzeru, ale stále je více než slušná. Nevydrží teda celý den, ale takových 10 hodin dá s naprostým přehledem. Viditelná je i k večeru, ale s přibývajícími hodinami se pomalu vytrácí a ztrácí na intenzitě. Přesto je to velmi kvalitní produkt, který jsem si velice oblíbila a momentálně na něj nedám dopustit a všechny ostatní tvářenky šly na chvíli stranou.

Rozjasňovač je z tohoto komba nejslabší článek, ale rozhodně není špatný. Odstínově se je jedná o neutrální béžovou barvu s kapkou růžové. Velice přirozená a decentní barva. Pigmentovaný je velice dobře, ale je trošku prašnější, proto je třeba s ním zacházet opatrně a před nanesením ho jemně oklepat. Konzistenčně není úplně máslový, ale zase ani moc suchý, pudrový. Zkrátka takový střed. Výdrž je průměrná. Většinu dne je na tváři hezky vidět, ale k večeru intenzita slábne. Celkově vypadá na tváři moc hezky. Obličej jemně projasní, ale přitom extra nebije do očí. Navíc díky neutrální barvě se hodí k jakémukoli líčení. 


Celkově jen shrnu, že mne paletka celkově nadchla a není jediná její součást, kterou bych si neužívala a neměla jí ráda. Paletka jsem sehnala v akci na feelunique v přepočtu asi za 1 000 Kč, ale může ji taky zakoupit v pražských Sephorách za 1 380 Kč.

Zaujala Vás paletka? Líbí se Vám obsah?

M.

21 komentářů:

  1. Hmmmmm, tak tahle paletka vypadá opravdu zajímavě, všechno , co člověk potřebuje k dokonalému nalíčení v jednom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasim, to se mi na ni hodně líbí. A taky je prostě krasna 😊

      Vymazat
  2. Docela jsi mě nalákala, chystala jsem se sice na klasiku v podobě paletky očních stínů, ale tohle taky nevypadá marně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paletku máme obě a využíváme jí moc rády. Určitě se za ty peníze vyplatí, pokud chceš vyzkoušet více produktů od UD najednou. Pak dej vědět pro jakou paletku ses nakonec rozhodla ;-)

      Vymazat
  3. Tiež som ju objednala na Feelunique, najviac som spokojná s tou ceruzkou, musím povedať že som čakala niečo viac. Bronzer je strašne oranžový, tiene málo pigmentované, ten akoby rozjasňovač nieje vidieť ani na viečku, strašne prášia. Riasenka a lesk je ok, ale za tú cenu som celkovo rada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme s paletkou naopak spokojená, nemůžeme říct, že by nás nějaký produkt vyloženě zklamal. Bronzer je s teplým podtónem, ale i mi se světlou pletí na tváři oranžový nepřijde. Samozřejmě se musí dobře zapracovat do pleti a nenanášet ho "kilo". Stíny nám nepřijdou málo pigmentované, však swatche jsou na jedno přetření, samozřejmě bez báze a vidět jdou krásně. To stejné i na oku. Rozjasnovač je sice prášivější, ale když zvolíš vhodný štětec, tak je to ok. Na víčko jsme ho nezkoušely, ale jako klasický rozjasnovač na tvář je vidět i na tmavší pleti.

      Vymazat
  4. Krásná paletka. Už jsem taky nad ní slintala v Sephoře :D a až bude nejaká akce, tak si jí nejspíš pořídím...
    Chtěla jsem se tě ale zeptat na objednávání z feelunique. Když jsem tam naposledy na vánoce objednávala, shodou okolností, taky paletku od UD, tak jsem musela ještě platit clo, takže se mi to ve výsledku moc nevyplatilo. Platila jsi taky clo, nebo už to zase posílají z Anglie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád posílají z Jersey Islands, tudíž se platí clo + poplatky poště. Ale to nijak neznevýhodní, protože můžeš požádat o vrácení těchto poplatků přímo na stránkách FU a celou tu částku ti vrátí zpět na účet/papal.

      Vymazat
  5. Nejvíc se mi líbí lesk na rty. Od paletky mě odrazují zahraniční youtuberky, které paletku docela zkritizovaly. Takže mám smíšené pocity :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, já viděla naopak samé pozitivní recenze a sama jsem taktéž spokojená. Lesk je fakt super :)

      Vymazat
  6. Líbí se mi moc, ale ty oční stíny nejsou zrovna v "mých odstínech", takže mám smůlu :D :/

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to je škoda, budeš se muset poohlédnout po jiné paletce, která bude splňovat tvé požadavky.

      Vymazat
  7. Nejvíc se mi líbí stíny, i když jsou tak nějak dost podobné.. třeba lesk bych vzhledem k odstínu vůbec nevyužila :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stíny jsou nazvané jako ombre eyeshadows, takže jsme čekaly, že budou tón v tónů a nijak nás to nezklamalo. I s těmito pěti stíny se dá vykouzlit více looků. Ale lesk se nám barvou zdá univerzální a mohl by sedět všem :)

      Vymazat
  8. Paletka vypada moc dobře a navíc s klasickou 20% Sephora slevou se dostaneme na cenu kolem 1100 Kč, což mi připadá za všechny produkty skvělé :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasíme, škoda, že jen Pražské Sephory má většina z nás mimo dosah. A tak nám nezbylo nic, než paletku objednat :)

      Vymazat
  9. vyzerá úžasne :) ja si práve objednala jednu s tvárenkami a očnými tieňmi od Sleeku, tak som riadne zvedavá, aj keď je lacnejšia :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  10. To zase UD mělo s čím přijít, peněženka bude plakat :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ta je krásná :) A hezky vše pohromadě, co bych chtěla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat