středa 29. července 2015

Saloos 100% Francouzský zelený jíl

Krásné středeční ráno,

dnes vám přináším recenzi a zároveň tip na skvělý přírodní produkt, který vám zajistí čistou a jemnou pleť. Saloos kosmetiku zbožňuji a proto když představil jarní novinku v podobně francouzského zeleného jílu, bylo mi hned jasné, že tento jíl musím mít. Díky své problematické smíšené pleti mi totiž čistící pleťové masky na jílovém základu hodně vyhovují. Takže čistý jíl by mohl být ještě lepší. A opravdu tomu tak je. Ale vezmeme to hezky po pořádku.


Zelený francouzský jíl je pro své blahodárné účinky na pokožku znám už z dávné historie. Jedná se o jemně mletou horninu – minerál získávaný z velké hloubky. Díky tomu, že není znečištěn žádnými škodlivými látkami je přirozeným zdrojem vápníku, hořčíku, křemíku, draslíku, železa a mnoho dalších minerálních a stopových prvků. Už staletí je využívám v kosmetice pro své detoxikační účinky. Velmi dobře absorbuje z pokožky toxické látky, zbavuje jí nečistot i nežádoucí mastnoty. Rovněž pokožku  vyživuje,  zpevňuje, vyhlazuje a zklidňuje. Z těchto důvodů je vhodný do čistících a regeneračních pleťových a tělových masek, jemných peelingů, k tělovým zábalům i koupelím.


Jíl je umístěn v plastové šroubovací nádobce o obsahu 80 g. Jedná o suchý prášek, který si pak dále zpracujete dle potřeby. Jelikož se jedná o zelený jíl, tak logicky má jemnou zelenou barvu. Žádný brčál nečekejte. Pokud vás zajímá jak jíl voní, tak já z něj vesměs necítím vůbec nic a to vítám.

Jak už jsem uvedla výše, tak samotný jíl má několik využití. Já ho nejčastěji používám jako čistící pleťovou masku.  Tu se snažím používat 1-2x týdně již přes dva měsíce. Za tu dobu jsem jíl dostatečně ozkoušela a poznala všechny jeho blahodárné účinky.


Pleťová maska ze zeleného jílu je vhodná pro všechny typy pleti. Přináší jí vyživení, detoxikaci, zpevnění, vyčištění a zklidnění. Příprava je velice jednoduchá. Malé množství jílu (já dávám asi 1,5 čajové lžičky) smícháte v nekovové misce dřevěnou či plastovou špachtlí/lžíci (zelený jíl by totiž neměl přijít do styku s kovem) s vodou v poměru cca 1:1. To znamená, že já přidám větší čajovou lžičku vodu. Tuto směs pak pomocí plochého štětce vymíchám v hustší pastu. Pro vylepšení účinnosti jílu se může použít květinová voda, nebo přidat pár kapek přírodního esenciálního oleje. Toto ovšem vyzkoušeno nemám. Já nechávala jít čistý. Nic jsem nepřidávala.


Vzniklou pastu pak nanesu štětcem na vyčištěný suchý obličej a nechám působit do úplného uschnutí masky. Celkově se doporučuje nechat jíl působit asi 20-30 minut. Těch 20 minut je myslím dostatečné, pak už mám masku suchou, takže jdu obličej opláchnout. Jelikož se jedná o čistý jíl, tak během usychání docela výrazně stahuje obličej. Zmiňuji to z toho důvodu, že to může být některých citlivým osobám až nepříjemné. Sama jsem takové „pnutí“ nečekala, ale čím déle masku používám, tím mám pocit stahování obličeje menší a nijak mi to nevadí. Když maska úplně uschne, tak máte obličej jako v kazajce. Takže je třeba s tím počítat.

Masku smývám vlažnou vodou pomocí kosmetické houbičky. Přijde mi to tak rychlejší a jednodušší. Navíc díky houbičce dopřejete pleti jemnou peelingovou masáž a prokrvení. Uvádí se, že pleť může někdy po ošetření jílovou maskou reagovat zčervenáním, které je zcela přirozenou reakci pokožky. Já ovšem pleť po opláchnutí nikdy červenou ani jinak podrážděnou neměla. Čekala jsem suchou a pnoucí pleť, ale ani to nepřišlo. Naopak je pleť dokonalé čistá, neuvěřitelné jemná a hladká. Opravdu tak úžasně hladkou pleť jsem po ničem ještě neměla. Rozhodně můžu říct, že pleť působí vypnutějším, zářivějším a zdravějším dojmem. Navíc jíl dokáže výborně vyčistit a stáhnout i hluboké póry. A to tak dobře, že toto minimalizování pórů vydrží i následující den. Takže při pravidelném používání se s nevzhlednými „krátery“ můžete alespoň částečně rozloučit. Fakt úžasný efekt. Jílové maska je jedním slovem dokonalá a rozhodně plní do puntíku vše co slibuje.


Jíl můžete samozřejmě používat i na další části těla, jako je třeba dekolt či záda. Občas mě právě v dekoltu a na ramenou trápí pupínky a taková ta jemná krupička. Proto jsem neváhala a masku použila i na tyto části a účinky byly rovněž fantastické. Je ovšem třeba počítat, že se zvyšují s pravidelným používáním. Kůže je čistější, pupínky vysuší a zároveň jakoby zatáhne a urychluje jejich hojní. Při pravidelném použití ani neměly tendenci se znovu tvořit. Dále jsem jíl odzkoušela také na tvorbu koupelí. Tady se doporučuje smíchat 3-4 lžíce jílu ve vaně s teplou vodou a pak si dopřát očistnou a relaxační proceduru po dobu cca 20 minut. Taková to koupel vám pokožku těla jednak detoxikuje, zklidní a také zvláční. Co více si přát.

Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Saloos
Objem: 80 g
Cena:  od 95 Kč
Dostupnost: menší drogérie, snad DM, e-shopy např. parfums.cz

Tento zelený jíl od Saloos je fakt dokonalý a nemůžu jinak než ho vychválit až do nebes. Skvěle pleť vyčistí, stáhne póry, pleť zpevní, projasní a zajistí jí až neuvěřitelnou hebkost. To vše bez vysušení a podráždění. Saloos kosmetiku prostě umí. Všem ho doporučuji!

Radu


19 komentářů:

  1. Tak tenhle produkt mě opravdu zaujal, je super že je takový "multufunkční" ale na tu pleťovou masku vypadá fakt dobře :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Multifunkční je rozhodně, ale jako maska funguje nejlépe. Však už mám taky přes polovinu spotřebováno :D

      Vymazat
  2. Nevím proč jsem si myslela, že jíl je především na problematickou pleť a pak teprve až na čištění. Nicméně jsem už jednu jílovou masku měla a byla dobrá. Hezky stáhne póry.

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jílové masky jsou ideální především na hloubkové čištění pleti a u té problematické to platí dvojnásob. Právě, že na ty póry jsou jílové masky nejlepší. U mě funguje skvěle.

      Vymazat
  3. Zní to fakt super, dosud jsem se jílovým maskám vyhýbala, ale teď jste mě přesvědčily, že je zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naopak nedám na jílové/kaolínové masky dopustit. Mou problematickou pleť dokáží vyčistit a zklidnit. A tento jíl od Saloos je přímo úžasný. Momentálně na něj nedám dopustit :)

      Vymazat
  4. Tak na tohle bych slyšela:-) Rozšířené póry jsou problém se kterým si nevím rady, takže vyzkouším, snad dokáže stáhnout i ty moje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušet. Mě dokáže póry hodně stáhnout a minimalizovat a to některé mám fakt jak krátery. Za mě parádní produkt :)

      Vymazat
  5. Jíl je na póry super. Měla jsem nějaký od jiné značky a opravdu pomáhal, tak se chystám vyzkoušet i tento... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím ;-) Určitě vyzkoušet a dej pak vědět jak ti jíl sedl. Doufám, že budeš spokojená při nejmenším tak jako já :)

      Vymazat
  6. Vypadá dost dobře :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som už pár takýchto masiek mala a sú naozaj účinné :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tenhle jíl je naprosto super, sama ho používám už přes měsíc a je dokonalý. Moje pleť se hodně zlepšila.

    Haul | July 2015

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc ráda slyším. Taky mi přijde jíl úžasný. Vždy se na ten jeho účinek fakt těším. Budu si muset brzo obstarat další balení jak moc jsem si jíl oblíbila :)

      Vymazat
  9. Nic jílového jsem ještě nezkoušela, ale toto vypadá moc zajímavě. Dobře, že píšeš upozornění i na to pnutí, mě často překvapí i obyč slupovací masky (teda, vždycky mě to překvapí :D), časem si ale člověk zvykne. Prima recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Myslím, že není účinnější přírodní masky než je samotný zelený jíl. A tento od Saloos je fakt výborný. Pnutí je fakt výrazné, ale člověk si zvykne. Oproti slupovacím maskám, je pnutí u jílu o dost výraznější.

      Vymazat
  10. Great pictures!

    Would you like to follow each other ?

    Kisses

    Emily from PTT

    OdpovědětVymazat