sobota 9. ledna 2016

Drahé vs. levné - srovnání kosmetiky

Hezký den holky,

na dnešek jsem si pro Vás připravila takový průřez mým kosmetickým stolkem, kde se nachází velké množství výrobků jak levných, tak i dražších, parfumérkových značek. A i když mám ráda hezké a "luxusnější věci", tak jsem se několikrát na vlastní kůži přesvědčila, že ne všechno drahé je dobré a že i v drogérii lze najít poklady.


První dvojice výrobků je z kategorie péče o tělo a konkrétně se jedná o antiperspiranty. Mám docela s pocením problém, ne tedy, že bych trpěla přímo na nadměrné pocení, ale přesto potřebuji proti pocení zabojovat silnějšími kalibry než je obyčejný antiperspirant. Velmi jsem si oblíbila Rexonu Maximum Protection, ovšem měla jsem jí velkou spotřebu a nechtělo se mi 2x měsíčně kupovat antiperspirant za skoro 200. Proto jsem se zaradovala, když na parfums zařadili značku Ziaja a s ní i antiperspirant Blocker. Tento antiperspirant jsem měla už před léty a byla jsem s ním nadmíru spokojená, nedráždil pokožku, dal se používat i po holení a opravdu pocení zabránil. A to za směšnou cenu okolo 60 Kč. Navíc vydržel fakt věky.


Další srovnávaná dvojice bude nejvíc "kontroverzní", protože jsem ze své kosmetické sbírky vybrala většinou velmi oblíbenou tvářenku Hervana od Benefitu. Tvářenka je sice krásná - má perfektně sekládaný odstín, krásný obal a dlouhou výdrž na tváří, ale bohužel dost práší. Tohle mi fakt vadí. Proti ní jsem postavila tvářenku Inglot č. 29. Na tomhle kousku neshledávám žádnou chybu - nepráší, vydrží, na výběr je spousta krásných odstínů a navíc ta cena je víc než poloviční.



Z řad zástupců rtěnek a produktů na rty tu mám hned 4 výrobky... v posledním roce se ve velké oblibě nesly pastelky na rty ala chubby sticky. Je tedy pravda, že nemůžu porovnávat s originálem od Clinique, ale i u mne zakotvilo pastelek několik. Vybrala jsem tu nejpovedenější a také tu nejhorší. Kdysi při mé Bourjois mánii jsem si pořídila i pastelku téhle značky. Ta bohužel neoplývala moc benefity. Byla moc tuhá a nenanášela se moc dobře, slibovala velkou výdrž, která se nekonala. A ten obal, to byla tragérie - po první cestě v kabelce byly nápisy ošoupané a celá tužka byla "jetá". Zato druhá pastelka a to Gabriella Salvete je už jiná liga! Je krásně hydratační, dodá rtům přirozené zabarvení, docela vydrží a obal má taky moc pěkný. Poměr cen je cca 250x100 Kč.


A u rtů teda ještě zůstaneme. Taky máte rády tekuté rtěnky? Nedávno jsme na ty super levné od Essence měly samostatnou recenzi. Obě dvě si nás tyhle rtěnky získaly, jak svojí pigmentací, tak i výdrží a samozřejmě cenou.  A proti téhle levné krásce se postaví rtěnka si ve velmi luxusním obalu, ale vlastnostmi není nic extra. Prostě to je obyčejný lesk na rty - Lancome Love Lips. Výdrž nic moc, malý obsah balení a cena okolo 500. Tohle už mít znovu nemusím.



Před dvěmi lety jsem na letišti potřebovala utratit zbytek rozměněné měny a padla mi do oka řasenka Givenchy Noir Couture. Řasenka mne okouzlila nejen krásným obalem, ale především tím, co měla umět - slibovala hustší a prodloužené řasy. Mám sice na řasách ráda přirozený efekt, ale tady nebyl efekt v podstatě žádný. Řasy spíš obarvila, prodloužení i objem byl minimální. Naopak mne okouzlila levná drogérková řasenka od Rimmel Super Curler, která řasy zanechá přirozené, ale přesto jsou prodloužené, zahuštěné a natočené. Tahle fajn maskara si zaslouží velký palec nahoru.


Bavil Vás tenhle článek? Chtěly byste občas na blogu najít zase podobné srovnání?

M.

34 komentářů:

  1. Tenhle článek byl super,rozhodně to chce další takovýhle :) Sama jsem zastáncem toho,že to co je drahý nemusí být kvalitní :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám sice ráda dražší věci, ale ne vždy mne přesvědčily o kvalitě - u některých věcí např. věhlas značky The Balm nechápu. Stíny práší jako hrom a na očích je z 5 odstínů jeden.

      Vymazat
  2. Ano, tento typ článků je suoer. Je sice hodně subjektivní, ale to vůbec nevadí, člověk si udělá aspoň nějaký náhled.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Subjektivní je vlastně kosmetika celkově. Co vyhovuje jednomu, nemusí sedět druhému.

      Vymazat
  3. Tak tu tekutou rtěnku od Essence bych moc ráda zkusila;)

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Super článok:)
    Určite by si to mohla písať častejšie!
    Pozývam ťa na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu, určitě budu sbírat nápady na další podobný článek.

      Vymazat
  5. super článok! Ziaja antiperspirant určite vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  6. to je super nápad na článek! :) já bych tedy k těm "levnějším" doma nejspíš nenašla žádné dražší porovnání, ale aspoň je vidět, že ne vždy odpovídá cena kvalitě a jde jen o značku a dobrou reklamu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mne se najde od každého něco, pár skvělých věcí za málo peněz a pak i pro mne nenahraditelné výrobky z řad high endu.

      Vymazat
  7. Mně by se líbil i opačně laděný článek - případy, kdy levná kosmetika inspirující se tou dražší nedosahuje kvalit svého vzoru. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš např. srovnání MUR s originálními Too Faced nebo Nakedkama? Toho se bohužel u mne nedočkáš, protože ty levné "kopie" nevlastním.

      Vymazat
  8. Ziaja vyzerá super :) Veľmi mám rada túto kozmetiku

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě testuji od Ziaji několik dalších věcí a zatím jsem nadmíru spokojená, tak se můžeš v brzké době těšit na recenzi.

      Vymazat
  9. Palec nahoru.Takových článků víc.

    OdpovědětVymazat
  10. Určitě hlasuji pro další srovnání:-) Vždycky je fajn najít výrobek, který je za dobrou cenu a účinkem předčí i ty mnohem dražší:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, sice většinou ty levnější jsou vážně "horší", ale i v té drogérce se najde hodně skvostů :-)

      Vymazat
  11. Opravdu parádní článek. Tady krásně vidíme velké zkušenosti blogerky :-). Spousta výrobků té high kosmetiky stojí za prd, to hlavně sedí u výrobků na rty a dost často i různá séra, která jsou k ničemu a to od opravdu těch hodně drahých značek. Pěkné porovnání a uvítala bych i další články tohoto typu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Vůbec nechápu, co je na těch drahých rtěnkách tak zvláštního, vždycky mi přišly stejné jako ty drogérkové (když se tedy jednalo o rtěnku stejného typu).

      Vymazat
  12. Tento clanek me moc bavil, super. Tekutou rtenku od essence mam take jsem s ni nejvice spokojena.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta rtěnka je super, až se dostanu do Rossmannu, tak si určitě pořídím další odstín.

      Vymazat
  13. Super článek! Určitě si ráda přečtu další takový :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  14. Pěkný článek. Hlásím, že Hervana mi nepráší vůbec. Používám ale jemňoučký blush brush od RT. :)
    A souhlasím, že pastelka na rty od Bourjois je vážně tragická. :(
    Ráda si přečtu podobné články. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten štětec od RT mám taky, ale vůbec mi nevyhovuje, tak jsem jej nezkoušela. Používám na tvářenky různé značky i tvary a práší se všema (Ecotools, Hakuro, MM).

      Vymazat
  15. Aj ja sa prihováram za pokračovanie.
    Doma mám tiež veľa vecí z drogérky, ale omnoho viac z vyšších cenových kategórií a moja skúsenosť je takáto: v high ende boli vždy lepšie makeupy, no momentáne aj v drogériách nájdeme poklady, očné tiene sú najlepšie zo stredných cenových vrstiev a hlavne u značiek, ktoré sa na ne viac sústreďujú. S rúžmi je to ťažké, veľmi ťažké, ale tie high-endové väčšinou bodujú len obalmi. A riasenky? Hm, lepšiu skúsenosť mám s tými drahšími, ale ja mám také riasy, ktoré podporu riasenky veľmi nepotrebujú :)

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek a skvělé porovnání!

    OdpovědětVymazat