sobota 23. ledna 2016

Home inspiration - novinky, jarní dekorace, Yankee Candle

Hezký den děvčata,

když jsem pro Vás psala vánoční inspirační článek, čekala jsem, že to bude propadák a že Vás tyhle články "bydlenky domácí" bavit nebudou. Ovšem opak byl pravdou a další podobné články jste dokonce žádaly. Proto jsem se rozhodla Vám nafotit pár inspiračních fotek, jak to u nás vypadá v tomto "hluchém období", kdy šla vánoční výzdoba do krabic a na jarní dekorace je ještě čas.
Tentokrát bude článek zase spíš o fotkách než o povídání, ale snad Vás i tak bude bavit a okénko do našeho bydlení se stane pravidelnou rubrikou u nás na blogu.
První Vám ukážu, co nového jsem si do bytu pořídila z dekorací. Musím říct, že jsem jela na nákup dekorací speciálně do Tigeru a Ikei, ale oba obchody mne zklamaly. Z Tigeru jsem šla úplně s prázdnou a i Ikea mne nepříjemně překvapila... Tam jsem si pořídila jen černý keramický "tác" na svíčky. Také Nanu Nana zela prázdnotou, Vánoce už jsou pryč, ale jaro tam ještě neměli. Tentokrát mne tedy zachránil Kik, kam běžně nechodím, ale protože jsem slyšela, že se tam dají sehnat pěkné bytové doplňky, zavítala jsem i tam. A jaké bylo překvapení, že tam měli plno drobností za slušný peníz. Ptáčky, dřevěný nápis "HOME" i drátěné kuličky mám od nich a to vše dohromady asi za 200 Kč. Super, že? Protože jsem na Vánoce dostala nové štětce, chtěla jsem jim pořídit také pěkný "domeček" - svícny "stojany na štětce" jsem koupila v Pepcu každý po 42 Kč. A vázička z horní fotky se sádrovým srdíčkem je také z Pepca za 29 Kč.

A takhle to vypadá už v akci....  Ptáčky jsem doplnila stolek, na kterém máme gramofón.
Na téhle fotce můžete vidět i mnou skládané origami květy, které jsem slepila do "květinové" koule, ale také samostatné květy, kterými jsem doplnila svíčky ve skleněné nádobě z Nanu Nany. Svíčky samozřejmě pálit už nebudu - nechceme vyhořet, ale jako dekorace se mi to moc líbí.
Takto jsem uložila svoje štětce na oči...
Taky mi už doma kvete "kousek jara" a to první letošní primulka v krásné růžové barvě. Tu jsem doplnila stejně barevným květináčem a usadila jsem ji na konferenční stůl.
Na eshopu yankeesvicky.cz probíhala na začátku ledna akce na velké HW - sběratelskou edici. To bysme s Radu nebyly my, abysme si něco neobjednaly. Já si vybrala jablíčkovou Granny Smith a tou to neskončilo. K objednávce jsem přihodila ještě prstenec a tři vosky - můj oblíbený Shea Butter, Wild Sea Grass a nakonec ještě výprodejový Snow in Love. V půlce ledna přišla do prodeje také nová YC edice s názvem My Serenity - z té jsem na zkoušku koupila dva vosky a to stejnojmenný My Serenity a Peony. Obě vůně jsou to tak krásné, že si je brzy pořídím i ve svících.
Protože v lednu slavím narozeniny, vždycky se celá rodina sejdeme na oběd a to nestačí jeden velký stůl, ale je potřeba celá tabule. Tu jsem tentokrát ladila do barev na nových květinových ubrusech, které mi ušila mamka. 

I z okna už vánoční výzdoba zmizela. Místo betlému, baněk a vloček jsem na okno naaranžovala velké svícny, doplněné květinami a kamínky.
Líbil se Vám dnešní článek? Jaké obchody s dekoracemi máte rády Vy?

M.

9 komentářů:

  1. Krásné věcičky! :) Já už mám tedy taky sklizenou vánoční výzdobu a teď už čekám jak to všechno probudím tou jarní :) Jelikož Ikea i Tiger nemáme nikdy blízko k dostání,jedinou volbou je pro mě Pepco či nějaký malinký obchůdek pro radost.Pepco mám moc ráda,sice občas kvalita zaostává,ale mě to stačí :) Tu tabuli si připravila nádherně:) Yankee svíčky miluji a také jsem je nakupovala po Vánocích a to teda hodně :D

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vyzerá naozaj veľmi pekne.

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám tento typ článků moc ráda, sama nejsem v tomto směru moc nápadítá, proto se ráda inspiruji.

    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  4. Máš to opravdu moc hezké:-) Já ráda nakupuji dekorace v Kiku, tam skoro vždycky něco hezkého ulovím a navíc za pár korun:-) Vánoční výzdoba už je minulostí a do jara daleko (hlavně když se podívám z okna, jak sněží), takže nemám moc originálních nápadů na výzdobu, ale už se těším, až naaranžuji jarní výzdobu, určitě taky nakoupím barevné primulky, aby ten domov hezky rozkvetl:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné dekorace, do Kiku se chystám, doufám, že tam něco budou mít :D

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné dekorace, opravdu moc se mi líbí :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  7. Dekorace ráda nakupuju v Pepcu a v Kiku :) Dnešní článek se mi líbil moc, krásné dekorace

    OdpovědětVymazat