čtvrtek 7. ledna 2016

Levné a kvalitní vlasové oleje z drogérie

Ahoj holky,

Dnes se s vámi chci podělit o tip na dva moc fajn vlasové olejíčky z drogérie Rossmann. Pochází z jejich privátních značek Isana a Alterra, jsou levné, funkční a přesto každý naprosto jiný.


Isana Professional Oil Care – olej na vlasy, 100 ml cca 60 Kč

Olejíček je určen pro intenzivní ošetření extrémně suchých a poškozených vlasů. Ty má zregenerovat díky obsahu pečujícího olejového komplexu s argonových a slunečnicovým olejem. Slibuje trojnásobný efekt a to odolnost, pružnost a intenzitní lesk.

Olejíček se může používat třemi způsoby a to:

-         před mytím pro intenzivní péči
-         po umytí do vlhkých vlasů pro lesk a pružnost
-         do suchých vlasů pro finální úpravu vlasů


Začnu balením olejíčku, které se mi fakt líbí. Působí na mě luxusně a profesionálně jako z kadeřnického salónu. Je z bytelného plastu, má super pumpičku, která funguje jak má a dávkuje ideální množství produktu. Ani moc, ani málo. Můžete pumpičku zmáčknout jen trochu a dostanete oleje méně, nebo až na doraz. Záleží tedy na vašich potřebách. Rozhodně to vnímám jako plus, že si můžete množství korigovat dle svého. Já většinou dávám 2-3 pumpičky do délek vlasů, cca od uší.


Olejíček má krásnou vůní. Je orientální, řekla bych, že maličko těžší a intenzivní. I z vlasů jde pak dost cítit. Osobně vůni miluji, takže je to pro mě plus. Barva olejíčku je taková sytě medová a i konzistence je hutnější, což mi vyhovuje. Přestože je konzistence hutnější, tak se do vlasů krásně vpracuje a rychle se vstřebává. Ani při větším množství olej vlasy nezatěžuje a nemastí je. Takže paráda.


Mám vyzkoušené oba způsoby aplikace, tedy do vlasů suchých i vlhkých a v obou případech funguje olej skvěle. Vlasy v žádném případě nemastí, naopak je uhladí, dodá jím pružnost a lesk. Mé občas krepaté a rozlítané vlasy dokáže v cukuletu zkrotit a zjemnit. Dá se s nimi pak mnohem lépe pracovat a tvarovat je dle potřeby. Dle mého působí olej bravurně a na to jak je levný, tak dle mého vyrovná či předčí mnohem dražší oleje. Ovšem pokud nejste fanda silikonů, tak ruce pryč. Olej je na ně totiž bohatý. Mě olej dělá velkou službu a vlasům svědčí, takže mi tento fakt nijak nevadí.



Alterra Bio vlasový olej – 50 ml cca 80 Kč

Ovšem milovníci přírodních olejů a bio složení si přijdou na své při druhém oleji značky Alterra. Ten obsahuje pečující komplex s Bio olejem z meruňkových jader, arganovým a sezamovým olejem. Logicky neobsahuje silikony a je určen pro suché a lámavé vlasy.


Balení olejíčku se mi rovněž líbí. Je z pevného plasu, taktéž má pumpičku se kterou ale musíte opatrně, protože má tendence oleje dávkovat zbytečně moc. Ale když se trochu snažíte, tak jde vymáčknout i malé množství. Olej nádherně voní po meruňkách. Vůně je velice reálná a přirozená. Ve vlasech jde také cítit, ale ne tolik jako olej předešlý.


Olej je světle žlutý a opravdu hodně tekutý. Dokonce na etiketě píší, že jedna pupmička je dostačující a já musím rozhodně souhlasit. Když dáte oleje více, tak vlasy hodně zatěžuje a mastí. Používat se musí pouze do vlhkých vlasů a i zde je na místě radši méně, protože je opravdu hodně mastný a výživný. Tak bacha ať nemáte z čerstvě umytých vlasů zplihlé prameny. Bohužel se mi to už nejednou stalo. Do suchých vlasů olej ani nezkoušejte. Pokud ale vychytáte ideální množství, tak se dokáže rychle vsáknout a vlasy viditelně zjemní, uhladí a  konečky hezky vyživí. Po uschnutí jsou vlasy poddajné, zářivé a plné života.


V konečném důsledku se s olejem hůře pracuje, je třeba vychytat množství ale vlasy dělá fakt hezké. Bohužel mi vadí, že se dá používat jen do umytých vlasů. Ráda vlasům dodávám výživu a uhlazení i během dne, což s tímto olejem nejde. Přestože je složení přírodní a řekněme „lepší“ než jeho konkurent od Isany, tak nemůžu říct, že bych si všimla zásadního rozdílu v kvalitě vlasů.


Celkově můžu říct, že jsou oba oleje super, ale více mi vyhovuje právě ten od Isany. Dá se používat na suché i mokré vlasy, má větší balení a je levnější. Navíc božsky voní. Olej od Alterry má sice přírodní složení, heky voní, ale hůře se s ním pracuje a musíte si dávat pozor na množství, protože vlasy velice rychle zmastí. Jinak ale funguje skvěle.

Používáte olejíčky na vlasy? Který je váš favorit? Tyto jste už zkoušely?


Radu 

35 komentářů:

  1. Super produkt to zjevně je, já používám od Balea je také výborný.
    Zvu tě na můj blog
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2016/01/kozi-krem.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Balei jsem olej ještě neměla, ale většinou mi jejich vlasové produkty vyhovují, tak věřím, že je určitě fajn :) Bohužel nemám DM zrovna při ruce.

      Vymazat
  2. Žiaľ, u nás na SR Rossmann nieje :( Dosť ma to mrzí pretože čo sledujem blogy/youtube vyzerá to že sú tam samé super veci.Inak pekná recenzia :3
    MIMLOVEE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je opravdu škoda. Až se dostaneš do ČR tak ho alespoň můžeš vzít útokem :D

      Vymazat
  3. Brala bych tu Alterru kvůli vůni. Orientální Isana by na mě byla dost těžká

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meruňková vůně je fakt skvělá, jen se s olejíčkem musí opatrně. Stačí o kapku víc a už jsou vlasy mastné. Já mám orientální vůně ráda, takže mi Isana velice vyhovuje. Nijak těžká vůně to není.

      Vymazat
  4. Díky za tip! Zrovna nějaký olejíček sháním, chtěla jsem zkusit od Nuxe, ale pořád nevím, přece jen není uplně nejlevnější..:) Ten od Isany si asi pořídím;)

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Isana rozhodně stojí za vyzkoušení. Pro mě předčil i roky používaný Biosil. Nuxe olejíček mám pouze chvíli, ale na vlasy mi úplně nevyhovuje. Přijde mi, že je docela zatěžuje a mastní. To se mi u Isany nikdy nestalo.

      Vymazat
  5. Měla jsem podobný od Alverde a používala jsem ho před mytím jako péči. Jinak jedu kokosový olej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super tip. Díky tomu, že je mastnější ho zkusím používat také před mytím. Tak by mi mohl vyhovovat více než až po něm. Kokosák používám také, ale spíše přes léto.

      Vymazat
  6. Mně na poličce stojí oleje od Gliss Kur, Loreal a Avonu. Ale ten od Isany mně zaujal, popravdě by mně nenapadlo, že by mohl být tak dobrý..až budu v Rossmannovi, tak se po něm podívám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po pravdě jsem taky vůbec nečekala, že může být tak dobrý. Vyhovuje mi hodně a určitě si ho koupím zase.

      Vymazat
  7. Ten od Isany vypadá moc dobře,zaběhnu si pro něj :) Já má svého favorita od Schwazkopfu Gliss Kur,jediná jeho mínus výdrž v ramci ceny :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vyzkoušej Isanu a uvidíš. Já toto balení mám asi rok a stále mi půlka zbývá. Navíc v akci stojí pár korun, takže se rozhodně vyplatí. A kdyby ti náhodou nesedl, tak tě to moc nestojí.

      Vymazat
  8. V důsledku mých problémů s rychlým třepením konců, vlas. olejíčky používám. Používám od Panthene ale ten neni nijak extra dobrý podle mě. Více teď používám kokosový olej. Od Isany ani ten druhý jsem nezkoušela a tak děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. Myslím, že olejíček od Isany hravě předčí i ty draží oleje.

      Vymazat
  9. Tak toto vyzerá úžasne. Ja osobne som používala olejček, avšak nesadol mi veľmi. Teraz som si kúpila nový. Tento ma ale veľmi sa mi páči a oslovil ma aj tento :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až ti dojde, tak můžeš zkusit některý z těchto. Mi se osvědčily maximálně.

      Vymazat
  10. Olejíčky na vlasy používám :). Buď nanesu v silné vrstvě před umytím vlasů a nebo pak po umytí kapku vetřů do konců. Momentálně už od léta používám olej od Syoss a jsem tam v půlce. Vím, že Isany olejíček nabízí, tak jak dopotřebuju ten svůj ráda vyzkouším Isanu, když ji tak chválíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě vyhovuje Isana hodně, nemůžu si jí vynachválit. Navíc skoro neubývá a to olejem nijak nešetřím, naopak ho dávám do vlasů dost a přesto mi je nikdy nezmastil.

      Vymazat
  11. Tak ten první olejíček mě hodně zaujal, jak se ocitnu v Rosmannu určitě ho vezmu! :) Děkuji za skvělý tip!

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, nebudeš litovat. A kdyby ti náhodou nesedl, tak alespoň nevyhodíš moc peněz. Stojí doslova pár kaček :)

      Vymazat
  12. Díky za tip, hned zajdu omrknout Rossmanna :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Já už několik let používám Biosilk a jsem s ním spokojená :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Biosilk používala roky a byla spokojená, ale pak se mi zdálo, že už na mě přestal účinkovat. Olejíček od Isany mi sedí skvěle, dokonce jsem s ním více spokojená než s Biosilkem.

      Vymazat
  14. Tak žádný z těchto olejíčků neznám a o vlásky se starám, tak že jim čas od času dávám kokosový olej tak na dvě hodinky. Ale mamka používala olej z Avonu, tak jí poradím tyto vypadají o dost lépe.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosový olej je super. Na ty delší zábaly ho taky používám, ale do konců po umytí mi přijde zbytečně moc zatěžující, proto ráda používám tyto dva oleje. Myslím, že mamka bude spokojená, řekla bych, že oleje jsou lepší než z Avonu a určitě levnější s lepším složením.

      Vymazat
  15. my máme doma ten od Isany, kupovala si ho mamča, když jí došel od Gliss Kur a je s ním moc spokojená, prý už by si jiný nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc ráda slyším, také na něj nedám dopustit :)

      Vymazat
  16. Škoda, že sa u nás Rossmann nenachádza. Všade počúvam, aké sú tam zľavy a určite by som vyskúšala aj jeden z týchto olejov. Ja mám rada ten od Lorealu :) Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, mají tam fakt super věci. Je to moje nejoblíbenější drogérie. Loreal vlasovku mám ráda, věřím, že olejíček mají taktéž skvělý :)

      Vymazat
  17. Práve kvôli drogérii Rossmann mi je veľmi ľúto, že už nechodím tak často do Nemecka :(
    Mám vyskúšaných niekoľko výrobkov značky Alterra a bola som snáď so všetkým spokojná. Vlasové oleje sú mojou srdcovkou, hoci teraz som si dala krátku pauzu a používam krémové výrobky. Tiež mi vyhovujú, ale olejčeky sú pre mňa obyčajne lepšie.

    OdpovědětVymazat
  18. Ja už dlhšie pokukujem, že si konečne zaobstarám nejaký olejček na vlasy, no nejak som sa ešte stále nerozhodla, ktorému dať prednosť. Isana vyzerá dosť super, je ho možné kúpiť aj niekde na slovensku? pretože som túto značku u nás v drogerii ešte nezaregistrovala nejak.

    OdpovědětVymazat
  19. Vždyť je ta směs od Isana akorát tak plná silikonů. Fujtajbl.

    OdpovědětVymazat