čtvrtek 26. května 2016

Definujte svou tvář s novinkami L´Oreál Sculpt

Ahoj holky,

jistě jste na blozích zaznamenaly příchod nových konturovacích a tvářenkových "paletek" od značky L´Oreál. Ani my jsme nezůstaly pozadu a vyzkoušely jsme pro Vás konturovací duo v odstínu 01 Light/Medium a trio tvářenek v odstínu 201 Soft Rosy.

L´oréal Infallible Sculpt 01 Light/Medium - 10 g, cca 299 Kč

Tak jako to jde při líčení v pořadí, začneme i my recenzi krémovou konturovací paletkou.

Obalu se nebudu příliš zabývat, protože se jedná o klasický černý plast v designu mobilního telefonu. Je zbytečně velký, protože obsahuje zrcátko a vložený papírový návod na samotné konturování. Chápu, že je návod pro začátečníky přínosný, avšak se vložení mohlo vymyslet jinak bez nutnosti obal zvětšovat.



V paletce najdete dva stejně velké trojúhelníky s barvou - jeden velmi světlý rozjasňující odstín a druhý středně tmavý konturovací odstín.

Konzistence je spíše mazlavější až vosková, není krémová v pravém slova smyslu. To má za následek to, že světlá část na obličeji sedí a nedá se dokonale zapracovat do ztracena. Mimoto leze do póru a zvýrazňuje to co nemá. Vypadá na obličeji nepřirozeně, místo pěkného rozjasnění působí na pleti uměle a nehezky. Tmavá část je na tom mnohem lépe, sice se pro výraznější efekt musí vrstvit, ale dá se pěkně zapracovat. Hezky se ztrácí a dokáže kontury zvýraznit přirozeně.



Výdrž bohužel není celodenní ani po zafixování barevnými pudry a následnému zapudrování celého obličeje. Zvýrazněné kontury vydrží přibližně půl dne a postupně se začínají vytrácet.

L´oreal Blush Sculpt 201 Soft Rosy - 249 Kč

Paletka tří odstínů tvářenek má černý jednoduchý obal s průhledným výřezem. Díky němu vidíte jaké barvy se v paltece skrývají. Ty jsou velmi povedené a na nadcházející léto jsou jako stvořené. Obsah paletky tvoří čtverec rozdělený na dva stejně velké trojúhlelníky, které pojí užší středový pruh.



Náše paletka xy obsahuje velmi světlou třpytivou růžovou, dále proužek jemné meruňkové a vše uzavírá středně růžová. S užším štětečkem jsou barvy aplikovat samostatně a po smíchání se vytvoří přirozený narůžovělý odstín s jemným leskem.


Konzistence je jemná, avšak z počátku hodně prašná. Po pár použitích se horní prášivá vrstva ošoupe a prášivost ustane. Pigmentace je střední, pro mě dostačující, ale pokud by vám nestačila, jde tvářenka navrstvit. Spokojená jsem i s výdrží, která je v mém případě celodení. Během dne nijak nebledne a vypadá hezky i večer.


Musíme pochválit L´Oréal, že přišel na trh s těmito novinkami, které v našich drogériích chyběly. Více nás oslovilo trio tvářenek, které stojí za vyzkoušení.

Máte zkušenost s těmito novinkami? Zaujaly Vás?


R&M

12 komentářů:

  1. Ta první paletka se mi moc líbí, ale i tak si ji nejspíš nekoupím. Pěkná recenze :)
    Beauty by K. - soutěžíme :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tu paletku vsichni hani....jeste jsem necetla pozitivni recenzi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s ní viděla akorát video u PLH, jinak jsem žádný názor nečetla. Teď používám konturovací tužky od W7 za stovku a ty jsou teda mnohem lepší.

      Vymazat
  3. Já nemám v plánu nic z toho kupovat, protože mi to prijde docela drahé. Odstíny tvářenek mi prijdou pěkné, ale celkem malá paletka. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Musím říct, že na toto konturovací duo koukám od chvíle, co vyšlo. Bylo mi docela sympatické, ale tvá recenze mě usvědčila v tom, že ho nepotřebuji i přesto, že na první pohled vypadá hezky. :)
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
  5. O těchto novinkách už jsem toho četla hodně, ale přiznám se, že mě zaujaly více tvářenky než konturovací paletka. Já konturovat vůbec neumím, sice jsem viděla nespočet návodů, ale na sobě mi to prostě nejde a tak i cena za tu paletku mi přijde pro začátečníky celkem přemrštěná, ještě když jak píšete ta rozjasňující část nic moc. :/

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro začátečníky bych volila paletku třeba od Catrice, ta je fajn v poměru cenaxkvalita. Nebo jak jsem psala výše, já používám konturovací tužky W7, takže pokud ti nevadí objednat z netu, tak ty jsou vážně super.

      Vymazat