čtvrtek 12. května 2016

Jemná jarní barva a hydratace ve formě nové balzámkové rtěnky Rimmel

Ahoj holky,

dnešní článek bude pro milovnice jemných, balzámkových rtěnek, takže Vás hned ze startu upozorním, že pokud jste si oblíbily plně krycí rtěnky, dneska si nepočtete. Já patřím zrovna mezi ty, které rty nemají moc pěkné, ale úzké a malé, proto vyhledávám právě "sheer" rtěnky v jedných barvách. A proto když jsem v obálce od zastoupení Rimmel našla krásku z řady Moisture Renew Sheer&Shine přesně v mém odstínu, zaradovala jsem se a řekla jsem si, že mne mají asi dobře přečtenou, když jsem dostala barvu přímo na míru :-)


Přicestovala ke mne tedy v odstínu 200 Glow-rious Pink, což je krásná středně tmavá růžová se studeným podtónem. Barva je dle mého vhodná jak pro světlé blondýnky, tak i pro výraznější tmavovlásky, prostě odstín, který sedne všem.



Jak jsem již řekla ze začátku, jedná se o sheer rtěnku, tedy jemně zabarvená a jako by průhledná. Pro větší intenzitu barvy, je nutné přidat nějakou tu vrstvu, ale plného krytí s ní nedosáhnete. To ale není nevýhoda téhle rtěnky, to je její podstata.



Výdrž - co mne velmi překvapilo je to, že rtěnka docela dlouho drží, tyhle tenké rtěnky mají obecně velmi slabou výdrž a rychle se ojí. Tahle je vyjímkou, při nanesení swatche na ruku a několikerém přejetí barvy prstem, tam swatch stále byl, ne teda v plné intenzitě a lesku, ale je stále vidět. Stejné to je i na rtech, barva po nějaké době už není úplně intezivní a lesklá, ale rty jsou pořád zahaleny jemnou růžovou a vypadají tak nějak líp. 

Hydratace rtěnky není tak silná, jako u klasických balzámů, ale taky není úplně slabá. Rtěnka je příjemná, nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje nedokonalosti. Ani ze rtů neslézá a nerozmazává se mimo kontury.

Já celkově nemám rtěnce co vyhnout a už jen čekám až bude v drogérii v akci a pořídím si i další odstíny.

M.

7 komentářů:

  1. Mam rada tyhle balzamove rtenky. Sice u me prevazuji klasicke rtenky, ale kdyz nemam chut na intenzivni barvu, tak tohle je skvely kompromis.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ráda tyhle balzámové rtěnky, většinou se mi líbí ten výsledný efekt, mnohdy i víc než s klasickou rtěnkou. Určitě se chystám omrknout odstíny a nějaký hezký si koupit:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Rimmel má velmi dobré produkty a hlavně pokud jde o věci na rty. Přesně takovýto odstín si myslím že by mi seděl a je krásný na léto. Líbí se mi že i celkem vydrží a není to nic výrazného co bych si musela po pěti minutách kontrolovat jestli není rtěnka někde rozmazaná.

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně pro mě, taky nemám rty na výrazné matné rtěnky, takže dávám přednost balzámům a jemně tónovaným produktům :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tahle vypadá moc hezky, asi si taky počkám na akci. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat